تاریخ : 18:13 - 1398/11/15
کد خبر : 77495
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

با این میوه به فشار ،قند و چربی خون/ بیماری های کلیه/ مثانه /دیابت و مشکلات گوارش پایان دهید

با این میوه به فشار ،قند و چربی خون/ بیماری های کلیه/ مثانه /دیابت و مشکلات گوارش پایان دهید

کارگر آنلاین:از دیدگاه طب ایرانی تمامی ترش‌مزه‌ها به اعصاب ضرر می‌رسانند،اما از بین ترش‌مزه‌ها، نارنج کمترین ضرر را برای اعصاب دارد،زیرا در آب نارنج ماده‌ای صمغی و لعابی وجود دارد که آن را در بین مرکبات ممتاز کرده است.

به گزارش کارگر آنلاین، طبیعت میوه نارنج از دیدگاه طب ایرانی، سرد و خشک است ولی مزاج پوست زرد و شکوفه آن گرم و خشک است, طبق اصول طب ایرانی تمامی ترش مزه‌ها به اعصاب ضرر می‌رسانند اما از بین ترش‌مزه‌ها نارنج کمترین ضرر را برای اعصاب دارد زیرا در آب نارنج ماده‌ای صمغی و لعابی وجود دارد که آن را در بین مرکبات ممتاز کرده و به علت همین مواد است که ترشی آن برای عصب‌ها ضرر کمتری دارد و برای سرفه و درد سینه مفید است.
 
 
 
اگر آب نارنج را با عسل مخلوط و مصرف شود, از زیان آن خواهد کاست, اگر مبتلا به درد سینه و سرفه گرم هستید یک عدد نارنج را از میان دو قسمت کرده کمی نبات کوبیده و کمی نشاسته روی آن بپاشید و بعد آن را روی آتش بگذارید تا یکی دو جوش بزند و سپس آن را به‌صورت مکیدنی میل کنید.
 
 
 
 خواص پوست نارنج
 
 
 
پوست این میوه هم سرشار از خاصیت و طبیعت و مزاج آن گرم و خشک است, از خلال پوست نارنج می‌توان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهیه کرد و هم با خیساندن آن در سرکه ترشی ساخت.
 
 
 
مربا و ترشی پوست نارنج تقویت‌کننده معده است, مصرف حدود 4گرم از پوست خشک نارنج برطرف کننده حالت تهوع و استفراغ است و باعث خارج شدن انگل‌های دستگاه گوارش می‌شود.
 
 
 
 
 
اگر نارنج را به‌صورت کامل و با حرارت کم و به همراه کمی آب پخته تا اجزایش از هم جدا شود و سپس آن را بر روی پوست و مو خود بمالید متوجه خواهید شد که یک نرم‌کننده بسیار مفید برای پوست و مویتان پیدا کرده‌اید همچنین این مخلوط در رفع خارش‌های پوستی نیز مؤثر است.
 
 
 
خواص نارنج؛ 15 خاصیت نارنج برای سلامتی، لاغری و پوست و مو
 
 
 
نارنج میوه ای ترش از خانواده ی مرکبات است و درخت نارنج که بومی آسیا و مدیترانه است به عنوان مادر مرکبات شناخته می شود و پایه بسیار خوبی برای پیوند شاخه‌ های نارنگی یا پرتقال می باشد.
 
 
 
طبع نارنج سرد و خشک می باشد. از نارنج، پوست نارنج و بهار نارنج برای تهیه سس سالاد، مربا و مارمالاد و به عنوان طعم دهنده غذا استفاده می شود، همچنین از روغن نارنج نیز برای تهیه داروها، لوازم آرایشی و صابون استفاده می شود.
 
 
 
مزایای نارنج برای سلامتی
 
لاغری و کاهش وزن
 
درمان یبوست
 
درمان فشار خون بالا
 
درمان دیابت
 
پوست و مو
 
فواید و خواص نارنج برای پوست و مو
 
 
 
1. مرطوب کننده پوست
 
نارنج پوست را آب رسانی کرده و به عنوان مرطوب کننده طبیعی پوست استفاده می شود.
 
 
 
2. درمان آکنه و جوش صورت
 
پوست نارنج دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی بوده و برای درمان آکنه و جوش صورت مفید می باشد.
 
 
 
3. درمان قارچ پای ورزشکاران
 
نارنج و پوست نارنج دارای خواص ضد قارچی بوده و برای درمان قارچ پای ورزشکاران مفید می باشد.
 
 
 
4. درمان ریزش مو
 
نارنج برای درمان ریزش مو مفید می باشد و به تقویت و افزایش رشد مو کمک می کند.
 
 
 
5. نرم کننده طبیعی مو
 
نارنج پخته شده را بر روی موها بمالید تا موها را نرم و درخشان کند.
 
 
 
فواید دارویی و درمانی نارنج برای سلامتی بدن
 
 
 
6. لاغری و کاهش وزن
 
تحقیقات نشان داده که آلکالوئید سینافین موجود در نارنج باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها شده و در کنار ورزش می تواند باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود.
 
 
 
7. سرماخوردگی
 
نارنج مانند خانواده ی مرکبات سرشار از ویتامین C بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گرفتگی بینی و درمان سینوزیت مفید است.
 
 
 
8. جنین و زنان باردار
 
مقادیر بالای ویتامین C موجود در نارنج باعث افزایش جذب آهن شده و برای درمان کم خونی در زنان باردار مفید می باشد.
 
 
 
تاکنون در مورد عوارض جانبی نارنج برای زنان باردار و جنین در دوران بارداری و شیردهی تحقیقات انجام نشده اما بهتر است در این دوران از مصرف زیاد نارنج خودداری کنید.
 
 
 
9. فشار خون
 
در منابع داخلی و ایرانی گفته شده است که مصرف آب نارنج باعث کنترل فشار خون بالا می شود.
 
اما در برخی از منابع انگلیسی زبان نیز نوشته شده است که نارنج فقط برای افراد مبتلا به فشار خون پایین مفید است و بهتر است کسانی که فشار خون بالا دارند نارنج مصرف نکنند، چون که باعث افزایش فشار خون آنها می شود.
 
 
 
در هر صورت بهتر است افراد مبتلا به فشار خون بالا از مصرف نارنج خودداری کنند یا این مورد را با پزشک خود در میان بگذارند.
 
 
 
10. دیابت و قند خون
 
تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن چای بهار نارنج و میوه نارنج برای 4 ماه باعث کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود. همچنین میوه نارنج سطوح گلوکز خون افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد.
 
 
 
10. قلب
 
نارنج کاهش دهنده ی کلسترول بالای خون می باشد و می تواند برای پیشگیری از بیماری های قلبی مفید باشد اما مصرف نارنج و آب نارنج ممکن است باعث افزایش فشار خون شود که آن هم باعث افزایش ضربان قلب می شود.
 
 
 
11. معده و دستگاه گوارش
 
تحقیقات نشان داده که مصرف نارنج سو هاضمه، معده درد و زخم معده را درمان کرده و با بهبود حرکات روده یبوست و اسهال را درمان می کند.
 
 
 
12. خواص پوست نارنج
 
پوست نارنج حاوی فلاونول ها، سدافرین آلکالوئیدها، اکتوپامین و کاروتنوئیدهاست.
 
 
 
پوست نارنج برای کاهش وزن و لاغری، درمان ناراحتی معده، گرفتگی بینی و سندرم خستگی مزمن مفید می باشد.
 
 
 
همچنین پوست نارنج را برای درمان خون ریزی شبکیه چشم، خستگی و سرماخوردگی، سردرد، درد عضلانی، درد مفاصل، کبودی و زخم بستر استفاده می کنند.
 
 
 
13. خواص بهار نارنج
 
گل های میوه نارنج را بهار نارنج می نامند و از آن ها برای درمان مشکلات گوارشی مانند زخم معده، یبوست، اسهال، وجود خون در مدفوع و گاز روده استفاده می کنند.
 
 
 
همچنین از عرق بهار نارنج برای کاهش چربی خون، کاهش قند خون در افراد دیابتی، سم زدایی خون، اختلالات کبد و کیسه صفرا، بیماری های کلیه و مثانه و درمان بی خوابی استفاده می کنند.
 
 
 
همچنین روغن بهار نارنج برای درمان کم خونی، درمان ریزش مو و درمان مشکلات پوستی و سرطان استفاده می شود.
 
 
 
14. فواید آب نارنج
 
خوردن آب نارنج صفرای زیادی را از بدن خارج می‌ کند. آب نارنج برای درمان سرماخوردگی و تب مفید می باشد.
 
 
 
15. خواص برگ نارنج
 
برگ نارنج آرام بخش بوده و برای درمان استرس، اضطراب و افسردگی مفید می باشد. دمنوش برگ های درخت نارنج برای درمان اختلالات کبدی مفید است.
 
 
 
عوارض و مضرات نارنج
 
 
 
نارنج به شدت با کافئین واکنش داده و خطر ابتلا به فشار خون بالا، غش، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد
 
نارنج در برخی افراد باعث تشدید سردردهای میگرنی می شود
 
نارنج ممکن است باعث تشدید بیماری گلوکوم شود
 
نارنج ممکن است با دارو های استاتین تداخل دارویی ایجاد کند
 
ارزش غذایی نارنج
 
کالری : 37
 
فیبر : 0.4 گرم
 
پروتئین : 1 گرم
 
کربوهیدرات : 15.3 گرم
 
 
 
منابع : webmd – healthbenefitstimes
 
 
 
کارگر آنلاین