تاریخ : 10:43 - 1400/05/06
کد خبر : 780016
سرویس خبری : اجتماعی
 

شرایط قانونی حذف نام همسر سابق از شناسنامه

شرایط قانونی حذف نام همسر سابق از شناسنامه

از جمله درخواست‌های طرفین پس از وقوع طلاق حذف نام همسر قبلی در شناسنامه است که این امر براساس شرایط متقاضی ممکن است به وقوع بپیوندد.

یکی از درخواست‌های طرفین پس از وقوع طلاق حذف نام همسر قبلی در شناسنامه است. در همین راستا، ماده ۳۳ قانون ثبت احوال مقرر کرده است « در المثنای شناسنامه زن یا مرد، آخرین نکاح و طلاق یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است، منعکس خواهد شد. ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه درج نخواهد شد.»

حذف نام مرد از شناسنامه زن پس از طلاق

مطابق قسمت دوم ماده ۳۳ قانون ثبت احوال، کلیه وقایع ازدواج، طلاق، فوت زوج یا زوجه و رجوع و بذل مدت و فسخ نکاح باید در دفاتر ثبت کل وقایع به ثبت برسند اما چنانچه زن پس از طلاق، گواهی پزشکی قانونی، حاکی از دوشیزه بودن خود را ارائه کند، می‌تواند با ارائه آن به اداره ثبت احوال درخواست حذف نام شوهر و مطلقه بودن خود را کند.

حذف نام زن از شناسنامه شوهر پس از طلاق

در خصوص حذف نام زن از شناسنامه مرد، قانون شرط دیگری را پیش‌بینی کرده است. چنانکه مرد باید پس از طلاق، برای حذف نام همسر سابق از شناسنامه خود، همسر دومی را انتخاب و با وی ازدواج رسمی کرده باشد. لازم به ذکر است صرف انتخاب و معرفی همسر دوم کافی نیست و ازدواج باید به شکل رسمی با همسر جدید به وقوع بپیوندد. با این وجود مرد پیش از انتخاب همسر دوم، برای اثبات مجرد بودن خود می‌تواند از ثبت احوال گواهی تجرد دریافت کند.

گفتنی است قانونگذار برای حذف نام همسر متوفی از شناسنامه وی، سختگیری چندانی نکرده و برای این کار فقط کافی است که همسر متوفی اعم از زن یا شوهر، به ادارات ثبت احوال مراجعه و درخواست حذف نام متوفی را کند.