محسن پویان، محقق و پژوهشگر طب سنتی، اظهار کرد: مصرف سیر به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی که خاصیت ضد ویروسی دارد برای پیشگیری از بیماری برونشیت بسیار توصیه شده است.
او گفت: مصرف سیر میتواند باعث کاهش فشار خون شود و برای افرادی که فشار خون بالایی دارند بسیار مفید است.
پویان ادامه داد: مصرف سیر برای افرادی که سفره زمن و شدید دارند درمان مناسبی خواهد بود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: افراد میتوانند برای درمان انواع آکنه و جوشهای صورت از سیر استفاده کنند؛ همچنین مصرف سیر اگر به صورت مداوم باشد باعث کاهش سیر زوال عقل شده و از آلزایمر پیشگیری میکند.
پویان اظهار کرد: افرادی که کلسترول خون دارند با مصرف سیر میتوانند به کاهش سطح کلسترول خونشان کمک کنند؛ و برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا مصرف سیر بسیار موثر است.
او بیان کرد: افرادی که از موخوره رنج میبرند؛ میتوانند از سیر استفاده کنند به این صورت که ۱۰ حبه سیر را بکوبند و با چهار قاشق غذاخوری، روغن زیتون و یک قاشق روغن درخت چای مخلوط کرده و این عصاره را روی موی سر خود استفاده کنند. همچنین این عصاره خاصیت ضد قارچی نیز دارد.
او ادامه داد: افرادی که با مشکل کم خونی دست و پنجه نرم میکنند میتوانند با مصرف سیر و گنجاندن آن در سبد غذایی روزانه، کم خونی خود را برطرف کرده و عفونتهای پوستی خود را درمان کنند. همچنین افرادی که سینوزیت دارند برای خروج و درمان عفونتهای سینوسی میتوانند سیر را انتخاب کنند. این افراد میتوانند روزانه ۳ تا ۵ حبه سیر را مصرف کنند.
پویان در پایان به افراد توصیه کرد: حدالامکان از سرخ کردن سیر بپرهیزند، زیرا حرارت میتواند بر روی این گیاه تأثیر گذاشته و خواص آن را مقداری تغییردهد، بهترین روش مصرف سیر، به صورت خام است.