به گزارش کارگر آنلاین، حسین جعفر خادم(رئیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان) امروز در نشست خبری با بیان اینکه صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر خوزستان به سن ۱۵ سالگی رسیده اظهار داشت یکی از تعهدات اصلی صندوق بازنشستگی است که امسال پس از گذشت ۱۵ سال تحقق مییابد.
وی افزود: شاخصترین تعهد هر صندوق بیمهای موضوع بازنشستگی است و اکنون کشاورزان، روستاییان و عشایری که از سال ۸۴ به عضویت این صندوق در آمدند میتوانند از امتیازات آن استفاده کنند.
رئیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان با اشاره به اینکه در سال ۹۶ نخستین بازنشستگی پیش از موعد را تجربه کردیم گفت: براساس قوانین بیمهای سن بازنشستگی ۷۰ سال و حداقل ۱۰ سال سابقه بیمه است که نخستین عضو این صندوق در سال ۹۶ از امکان بازنشستگی بیمه استفاده کرد.
جعفر خادم ادامه داد: افرادی که امسال با ۱۵ سال سابقه درخواست بازنشستگی میدهند میتوانند از امتیاز ویژه ۵ سال تخفیف دولتی استفاده کرده و با ۲۰ سال سابقه بیمه مستمری دریافت کنند.
وی با اعلام شرایط عمومی عضویت در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، عنوان کرد: کشاورزان روستاییان یا عشایری که در سن ۱۸ تا ۵۰ سال هستند میتوانند به عضویت این صندوق درآمده و از مزایای آن بهرهمند شود.
رئیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان افزود: از سال ۹۲ که مجلس شورای اسلامی عنوان کشاورزان را به صندوق بیمه اجتماعی اضافه کرد، کشاورزانی که در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر زندگی میکنند نیز میتوانند از مزایای این صندوق بهرهمند شوند.
جعفر خادم با بیان اینکه در صندوق بیمه کشاورزان عشایر و روستاییان حق بیمه افراد را دولت پرداخت میکند، بیان داشت: در صندوق بیمه اجتماعی همه روستاییان و عشایر میتوانند با پرداخت ۷۰ هزار تومان حق بیمه از مزایای یارانه ۱۴۰ هزار تومانی دولت استفاده کنند.
وی به تعداد بیمهشدگان در این صندوق اشاره کرد و گفت: تا پایان اردیبهشتماه سال ۹۹ تعداد ۸۲ هزار و ۵۰۰ نفر در این صندوق عضویت دارند که از این تعداد ۵ هزار و ۴۰۰ خانوار مستمریبگیر، ۳ هزار خانوار مستمری فوت یا بازماندگان و ۲ هزار خانوار بازنشستگی پیش از موعد دریافت میکنند.
رئیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان به برنامههای سال ۹۹ این صندوق اشاره کرد و افزود: سال گذشته توانستیم ۴ هزار خانوار را به عضویت صندوق بیمه اجتماعی دربیاوریم که امسال بنا داریم این تعداد را به ۱۲ هزار خانوار افزایش دهیم.
جعفر خادم ادامه داد: در سال ۹۷ تفاهمنامهای با استانداری خوزستان مبنی بر عضویت ۴۰ هزار خانوار روستایی به صندوق اجتماعی امضا شد که اعتبار آن ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود اما به دلیل مشکلات مالی و عدم اجرای آن تاکنون این تفاهمنامه به سرانجام نرسیده است.
وی افزود: اکنون با احتساب افزایش حق بیمهها برای عضویت ۴۰ هزار نفر در سال ۹۹ به مبلغی بیش از ۱۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که امیدواریم استاندار خوزستان این مبلغ را تأمین کند.
رئیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خوزستان درباره تعداد کارگزاریهای فعال این صندوق در استان خوزستان گفت: در حال حاضر ۶۰ کارگزار فعال در استان خوزستان وجود دارد که ۵۰ درصد آنها انگیزه لازم را برای فعالیت ندارند. امیدواریم امسال با ایجاد تغییرات گسترده در کارگزاریها و همچنین صدور اطلاعیهای برای جذب کارگزاری فعال بتوانیم ۳۰ کارگزاری جدید را به مجموعه صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر و کشاورزان اضافه کنیم.
جعفر خادم درباره تعداد خانوار روستایی تحت پوشش این بیمه عنوان کرد: حدود ۱۶۰ هزار خانوار روستایی و عشایری تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار دارند که با احتساب شهرهای زیر ۴۰ هزار نفر تعداد آنها به ۲۴۰ هزار خانوار میرسد.
وی ادامه داد: اکنون ۶ هزار خانواده مشمول کمیته امداد و به همین تعداد خانوار تحت پوشش بهزیستی وجود دارد که عضو این صندوق هستند اما به دلیل عدم ارتباط مستمر با آنها در برخی از مواقع شاهد عدم پرداخت حق بیمه افراد هستیم؛ در حالی که آنها اطلاعی از چگونگی پرداخت و یا عدم پرداخت حق بیمه توسط نهادهای حمایتی نیستند و این موضوع در آینده آنها را با مشکل جدی روبهرو میکند.