سرهنگ محمدرضا رضایی با بیان اینکه در حدود یک ماه گذشته هک تلفن همراه با پیامک جعلی به عنوان شگرد جدید کلاهبردارن از مردم مورد استفاده قرار گرفته است، گفت: با استفاده از این شگرد ۱۲ نفر از ساکنان کیش پس از هک تلفن همراه، قربانی کلاهبرداران قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: در این شگرد کلاهبرداران پیامکهایی جعلی با محتواهای مختلف از جمله ابلاغ الکترونیک قضایی، پرداخت یارانه و سجام به شهروندان ارسال میکنند و با قرار دادن یک یک لینک جعلی در پیامک به دنبال فریب شهروندان هستند.
رییس پلیس فتا افزود: قربانی پس از بازکردن لینک یک اپلیکیشن مخرب به عنوان سامانه روی تلفن همراه آنها نصب شده و از آنجایی که برخی از شهروندان از این سامانهها و نحوه فعالیت آنها آگاهی ندارند در دام این کلاهبرداران اینترنتی قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: فعالیت کلاهبرداران در این شگرد به گونهای است که از سیم کارت و تلفن همراه شخصی که نرم افزار در داخل آن نصب شده به قربانی دوم پیامک ارسال میکنند به گونهای که صاجب تلفن همراه عامل جرم شده و مورد سو استفاده قرار میگیرند.
رضایی افزود: شهروندان توجه داشته باشند برای ورود به سامانههای مختلف قضایی از جمله ثنا و پرداخت یارانه دولت هیچگونه وجهی نباید پرداخت، و تاکید میشود لینکهای مشکوک را باز نکنند و همچنین به سرشمارههای پیامکهای دریافتی توجه کنند که از مراجع رسمی ارسال شده باشد.
رییس پلیس فتا فرماندهی انتظامی کیش به شهروندان توصیه کرد: در فضای مجازی و دنیای دیجیتال هر نوع محتوایی به صورت جعلی قابل طراحی است و مجرمین از هویتها و نرمافزارهای جعلی استفاده میکنند، بنابراین قبل از نصب هر نرمافزار و یا وارد شدن به هر لینک به اصالت آن توجه کنید.
وی گفت: شهروندان در صورتی که از اصالت نرم افزارها مطمئن نیستند میتوانند موضوع را با پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir در بخش فوریتهای پلیسی در میان بگذارند.