مهدی میرآخوری رئیس روابط عمومی شرکت نفت خزر، در حساب کاربری خود در توئیتر درباره شایعات متعدد در خصوص کشف میدان گازی بزرگ در دریای خزر، اعلام کرد: از سال ۹۳ تاکنون هیچ عملیات حفاری یا کشف جدید یا مذاکره و همکاری با کشورهای دیگر از جمله روسیه و چین، در ساختارهای نفتی دریای خزر اتفاق نیفتاده و صرفا در خردادماه مطرح شد که ساختار چالوس، پتانسیل خوبی دارد.
او همچنین در توئیتهای جداگانهای تاکید کرده است: «هیچ اکتشافی بعد از میدان سردار جنگل در دریای خزر انجام نشده و صرفا ساختار بالقوه چالوس، با توجه به مطالعات لرزه نگاری دو بعدی و سه بعدی، با تخمین نفت و گاز به عنوان یک پروژه خوب برای برنامههای آتی معرفی شد. نه حفاری و نه اکتشاف انجام نشده است. نقشه مطالعات لرزه نگاری دو بعدی و سه بعدی ساختارهای هیدروکربوری حوزه خزر جنوبی که با هزینه شرکت «شل» و مشارکت شرکت «وبا اویل»، «لازمو» و شرکت «نفت خزر» در دهه ۷۰ انجام شده که اندازه ساختار چالوس که امروز مورد مناقشه رسانهای قرار گرفته، در این نقشه کاملا مشهود است».
گفتنی است؛ اخیرا برخی خبرگزاری های داخلی و خارجی با استناد به وبسایت تخصصی حوزه نفت و انرژی «اویل پرایس»، اعلام کرده اند که میدان گازی "چالوس" قرار است با هدف ایجاد یک قطب جدید گازی در شمال ایران برای تکمیل قطب جنوبی گاز این کشور با محوریت میدان عظیم پارس جنوبی احداث شود.
همچنین این خبرگزاریها اینطور نوشته اند که توسعهدهنده اصلی میدان گازی چالوس، شرکت نفت خزر (KEPCO) است، اما کمکهای فنی و مالی نیز از روسیه و چین دریافت میشود. اگر برآوردهای اولیه از ذخایر گاز موجود در میدان چالوس درست باشد، گاز ایران قادر خواهد بود حداقل ۲۰ درصد گاز مورد نیاز اروپا را تأمین کند. بهگفته «علی اصولی»، مدیرعامل شرکت نفت خزر، تخمین زده میشود که میدان چالوس دارای ذخایر گازی معادل یکچهارم میدان گازی عظیم پارس جنوبی یا حدود ۱۱ فاز آن است.
این در حالی است که رئیس روابط عمومی شرکت نفت خزر، صحت این مطالب را رد میکند.
تصویر اندازه ساختار چالوس بر اساس نقشه مطالعات لرزه نگاری دو بعدی و سه بعدی ساختارهای هیدروکربوری حوزه خزر جنوبی
توسعه یک میدان گازی مشترک بین ایران و عربستان
انتهای پیام/