
دانشمندان دانشگاه هاروارد آمریکا، تحقیقات گستردهای درباره تأثیر مصرف برنج در بروز بیماریها انجام دادهاند.
دیابت نوع ۲ بیماری مزمن بوده که فرد با سطح بالای گلوکز و مقاومت به انسولین مواجه است. سازمان جهانی بهداشت، پیشبینی میکند تا سال ۲۰۵۰ دیابت نوع ۲ به هفتمین عامل مرگ و میر در جهان تبدیل شود.
در حقیقت، شاخص گلیسیمیک (شاخص قند خون) برنج بالا است و همین موضوع، خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد. شاخص گلیسیمیک، جهت سنجش قند خون موجود در مواد غذایی بهکار میرود. شاخص گلیسیمیک یک ماده غذایی نشان میدهد با مصرف آن، به چه میزان قند خون بالا خواهد رفت.
برنج سفید برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست، اما برنج قهوهای بهدلیل دارا بودن سطح بالایی از فیبر میتواند برای این افراد مفید باشد. مواد غذایی دارای فیبر دیگر، مانند غلات کامل، میوهها، سبزیجات، آجیل و دانهها نیز برای افراد دیابتی مناسب هستند.
فیبر این مواد غذایی، فرایند آزادسازی قند موجود در آنها را به تأخیر میاندازد و همین موضوع، مانع از افزایش ناگهانی قند خون و ناتوانی انسولین بدن میشود. از همینرو، مصرف مواد غذایی حاوی فیبر، یکی از توصیههای اصلی به مبتلایان به دیابت است. ورزش و خودداری از پرخوری، راهکارهای مؤثر دیگر برای این افراد محسوب میشوند.
منبع: اکسپرس