سیدعلی تقیزاده در آستانه برگزاری انتخابات نظام مهندسی ساختمان کشور و به تبع آن در استان مازندران به برخی چالشهای پیش روی سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران مطالبی را مطرح کرده است.
وی با اعلام اینکه مهمترین چالش پیش روی نظام مهندسی ساختمان کشور، قانون این نظام است، افزود: این قانون سرشار از ایراد، اشکال و تعارض منافع است.
تقیزاده، یادآور شد: در نظام مهندسی به جای حراست بازرس پیش بینی شده که بازرسها توسط اعضای هیأت مدیره انتخاب میشوند.
وی ادامه داد: اعضای هیآت مدیره هشت نفر را به عنوان بازرس به اعضای نظام مهندسی معرفی کرده و از بین این هشت نفر برای چهار نفر تبلیغات کرده و در نهایت برای آنها رای جمع آوری میکنند و هیچ نهادی برای بازرسی این افراد وجود ندارد.
تقیزاده با اعلام اینکه یکی از اعضای هیأت مدیره در حال حاضر 6 دوره به عنوان مسئوول انتخاب میشود، افزود: این فرد اگر 10 دوره دیگر هم در انتخابات حضور پیدا کند به دلیل اینکه ارتباط دو سویه و رانتی با تعدادی از دفاتر ایجاد کرده است و همین اعضا برای برتری در انتخابات به این افراد رای میدهند.
وی با اعلام اینکه به دلیل افزایش تعداد پروانههای اشتغال رقابت سنگین بین مهندسان ایجاد شده است،افزود: اگر قرار باشد درآمد در شان زندگی رایج داشته باشید باید وارد رقابت ناشایست برای دریافت نقشه با مقیاس بزرگ شوید.
عضو نظام مهندسی ساختمان مازندران درباره دلیل جذاب بودن عضو هیأت مدیره، بیان کرد: بخشی از اصرار به دلیل وجود درآمد کذایی است، به این صورت یکی از اعضای هیأت مدیره نظام مهندسی مازندران که عضو شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور نیز هست در یکی از ماهها 28 میلیون تومان دریافتی داشته و در همان ماه در مازندران 20 میلیون تومان دریافتی داشته است، آیا به نظر شما این مقدار حقوق بدون هیچگونه مسئولیتی و پاسخگویی نمیتواند جذاب باشد؟
وی اضافه کرد: این عضو هیأت مدیره علاوه بر بحث حقوق میتواند از ظرفیت پروانه اشتغال خودش هم استفاده کند با وجود اینکه وزارت راه و شهرسازی بحث تعارض منافع را برای اعضای هیأت مدیره مطرح کرده اما همین افراد از پروانه اشتغال به کار خودشان هم سالانه 200 تا 300 میلیون تومان درآمد میتوانند داشته باشند.
تقیزاده با اعلام اینکه اعضای هیأت مدیره حتی برای خودشان پروانه اشتغال به کار آموزش دریافت کردند، گفت: کلاسها راخودشان برگزار کرده و دورهای یک میلیون تومان درآمد برای خودشان پیش بینی کردند.
وی در پاسخ به این سئووال که آیا افراد جدید میتوانند تغییرات مورد نظر اعضای نظام مهندسی ساختمان استان مازندران را عملیاتی کنند، گفت: وقتی قانون حاکم باشد به هیچ وجه اعضای هیأت مدیره نمیتوانند اقدام خلاف قانون انجام دهند.
تقیزاده در پاسخ به این سئووال که قانون را مجلس باید تغییر دهد، آیا شما معتقد هستید که اعضای هیأت مدیره برای تغییر قانون اقدام خاصی انجام ندادهاند، افزود: نه!اگر ما هیأت مدیرهای داشتیم که قوی بوده و به فکر همه اعضای نظام مهندسی ساختمان استان مازندران بود در این زمینه برنامهریزی مناسبی انجام دهد.
خبرنگار علم و فناوری برای تایید یا رد موارد مطرح شده توسط این عضو نظام مهندسی ساختمان، مطالب مطرح شده را تحت عنوان سئووال با محسن قربانی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در میان گذاشته است.
وی در واکنش به این موضوع که زمانی را تعیین کنید که به صورت تلفنی پاسخ شما را دریافت کنم،گفت: در موقعیت مناسبتر در صورت لزوم به این موارد پاسخ میدهم.