محمدجواد کرمی، درباره دلایل گرانی نان در برخی از واحدهای صنفی، گفت: هزینههای تولید در سالهای اخیر افزایش نرخ داشتند از اینرو طبیعی است که شاهد افزایش نرخ نان باشیم.
وی با بیان اینکه ابتدای هر سال دولت درآمد کارگر، بیمه و مالیات را مشخص میکند، افزود: هر ساله ما شاهد افزایش ۱۰ درصدی هزینهها هستیم، اما تمامی دولتها در ایران تلاش دارند که با ثابت نگه داشتن نرخ آرد قیمت نان را ثابت نگه دارند. این در حالی است که ۷۵ درصد از دلایل گرانی نان به هزینههای تولید بر میگردد.
وی در ادامه با اشاره به لزوم تک نرخی شدن نرخ گندم و آرد، گفت: قیمت گندم و آرد در تمام دنیا ثابت است ما هم باید با تصمیمات درست قیمت آرد را واقعی کنیم.
وی در ادامه با اشاره به تعداد واحدهای صنفی فعال در کشور، گفت: در حال حال حاضر ۹۹ هزار واحد صنفی در کشور فعالیت دارند که بیش از نیمی از این تعداد در بحث تولید نان تبحر لازم را ندارند. دولت هم اکنون ۵۰ هزار میلیارد تومان، یارانه به بخش آرد و گندم پرداخت میکند که اگر این یارانه درست هزینه شود نه تنها شاهد ثبات قیمت خواهیم بود بلکه درجه کیفی نان نیز بهتر خواهد شد.
رییس اتحادیه نانوایان فانتزی تهران خاطر نشان کرد: مواد اولیه مرغوب، ماشین آلات به روز و نیروی انسانی مهارت دیده سه عامل مهم در بالا رفتن کیفیت نان هستند که اگراین ۳ به خوبی کنار هم قرار بگیرند در محصول نهایی باکیفیت در بهدست مشتریان میرسد.