تاریخ : 00:54 - 1399/07/25
کد خبر : 219120
سرویس خبری : کارگری و اقتصادی
 

چرا قیمت مرغ گران شد؟ / ردپای ارز 4200 تومانی در بحران مرغ

چرا قیمت مرغ گران شد؟ / ردپای ارز 4200 تومانی در بحران مرغ

در حالی که هفته گذشته رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس از رانت در واردات نهاده‌ها خبر داده بود امروز اعلام شد قیمت مرغ به آستانه 26 هزار تومان رسیده است.

کارگر آنلاین | ابتدای مهرماه قیمت مرغ گرم در خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران ۱۸ تا ۱۹ هزار تومان بود که با افزایش قیمت حدود ۴۰۰۰ تومانی در اواسط مهرماه به ۲۱ تا ۲۲ هزار تومان رسید و در حال حاضر قیمت این کالا در خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران به مرز ۲۶ هزار تومان رسیده است.

ایسنا با این مقدمه نوشته است: افزایش قیمتی که برخی از مرغداران و تولیدکنندگان علت آن را کمبود نهاده‌های دام و طیور با قیمت‌های مصوب، افزایش قیمت نهاده‌ها در بازار آزاد و به طور کل افزایش هزینه‌های تولید عنوان می‌کنند.

این خبر درحالیست که پیش از این رئیس کمیسیون اصل 90 درباره واردات نهاده‌ها سخنان قابل تاملی داشت.

نصر الله پژمان‌فر رئیس کمیسیون اصل 90 قانون اساسی و نماینده مردم مشهد در مجلس در یک برنامه تلویزیونی که بعدا متن آن را فارس منتشر کرد، گفته بود: این نهاده‌هایی که امروز وارد می‌شود یک کیلوگرم هم به قیمت ارز آزاد وارد نمی‌شود! همه این نهاده‌ها بر اساس ارز 4200 تومانی وارد شده است. ولی امروز چرا در بازار جو، کنجاله، سویا را با ارز 4200 به دست مصرف کننده نمی‌رسانیم؟! آزاد داریم، یعنی سویای 13 هزار تومانی پیدا می‌شود اما سویا با قیمت 5-4 هزار تومانی پیدا نمی‌کنید. کار در یک جایی می‌لنگد؛ کجا می‌لنگد؟

وی ادامه داد: یک؛ از قدیم گفته اند وقتی آشپز دوتا می شود آش یا شور است یا بی‌نمک! این جنایتی است که در کشور شده است. بخشی از وظایف وزارت کشاورزی را کشیدیم و به وازرت صنایع دادیم و من اسم این را جنایت می‌گذارم. وقتی وزارت صنایع ما واردکننده باشد و توزیع‌کننده کالا و نظارت در این امر، وزارت کشاورزی باشد. واردکننده از زمانی که وارد می‌کند تا زمانی که به دست وازرت بعدی برسد بخشی از این کالا گم می‌شود و ما آدرس‌ها را هم داریم.

وی در پاسخ به این سوال که  گم می‌شود یعنی چه؟ توضیح داد: یعنی به دست افرادی می‌رسد که پاسخگو نیستند و یک کیلو از آن بار را تحویل بازار نداده‌اند و این می‌شود افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ، لبنیات و هزینه‌های زندگی مردم. بعد در وزارت کشاورزی سامانه‌ای به نام سامانه «بازارگاه» درست کرده‌اند. بخشی هم قبل از اینکه وارد این سامانه شود گم می‌شود. بعد در این سامانه منتقل به مصرف کننده نمی‌شود. در مجموع، این مسیری که ایجاد کردند به حدی درز دارد که مانند گلوله برف است که در این دستگاه آنقدر می‌گردد که در انتها چیزی به دست مردم نمی‌رسد.

 


منبع : تجارت نیوز