تاریخ : 09:01 - 1399/10/20
کد خبر : 453273
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

برای درمان نفخ شکم و تقویت قلب از این میوه استفاده کنید

برای درمان نفخ شکم و تقویت قلب از این میوه استفاده کنید

خواص بالنگ برای سلامتی انسان قابل تامل است. برای درمان نفخ شکم از بالنگ استفاده می شود. بالنگ قلب را تقویت کرده و موجب سلامت قلب می شود. در این مقاله به معرفی این میوه می پردازیم.

به گزارش کارگر آنلاین، میوه بالنگ در واقع یکی از ۴ میوه از مرکبات اصلی است. این میوه بزرگ بیضی شکل و رنگ آن هم تقریبا مانند لیمو زرد و دارای گوشت های سفید است. شکل بالنگ با توجه به نوع  و عوامل دیگری مانند آب و هوا، کمی متفاوت است. بر خلاف بسیاری از مرکبات، مانند لیمو و پرتقال، مقدار آب بسیار کمی در بالنگ وجود دارد.

از بالنگ با نام اترج نیز یاد می شود. اندازه این گیاه حدود یک و نیم تا دو متر است و در نواحی گرم و مرطوب یا معتدل و مرطوب می روید. دارای برگ های طویل و عریض است. برگ های آن سبز و خوشبو می باشند. گل آن سفید و تمام اعضاء این گیاه مصرف طبی و درمانی دارند. میوه این گیاه تلخ است که بطور مختلف تلخی آن گرفته می شود. پوست زرد آن دارای طبیعت گرم و خشک و گوشت یا پیهی که در زیر آن است در نوعی که مغزش شیرین است سردتر می باشد و برگ و شکوفه آن نیز گرم و خشک است.

موارد مصرف میوه بالنگ

  • بر خلاف سایر انواع مرکبات، میوه بالنگ دارای پوست ضخیم و گوشت و دانه های بسیار کمی است به همین دلیل بیشتر از پوست آن استفاده می شود.

  • پوست خشک شده یا تازه بالنگ را به عنوان طعم دهنده ماست یا غلات صبحانه استفاده می کنند.

  • امروزه به طور گسترده از روغن بالنگ در پزشکی برای تهیه دارو استفاده می شود.

  • از پوست بالنگ برای تهیه دمنوش، کوکی، کیک میوه ای، انواع دسر، نوشیدنی ها، ترشی، شربت، مربا و مارمالاد استفاده می شود.

مواد تشکیل دهنده بالنگ

میوه بالنگ سرشار از مواد زیر است:

  • آنتی اکسیدان ها

  • فلاونوئید ها

  • نیاسین

  • ویتامین B6

  • ویتامین C

  • منگنز

  • روی

  • سلنیوم

  • پتاسیم

  • کلسیم

  • آهن

  • بتا کاروتن

  • فیبر

بالنگ

خواص بالنگ

از خواص بالنگ میتوان به این مورد اشاره کرد:

  • بالنگ دشمن نفخ است و هضم غذا را برای شما آسان می کند.

  • همچنین میتوانید میوه بالنگ و سرکه را ترکیب کنید. این ضماد درد مفصل، نقرس و ورم های مختلف را درمان میکند.

  • خواص بالنگ شامل ضد سرفه بودن، نرم کننده سینه، ارامش بخش بودن و خنک کننده بودن است.

  • برای ارامش اعصاب میتوانید میوه بالنگ میل کنید.

  • بالنگ برای بهبود گردش خون بسیار پر فایده است و کمبود آب بدن را جبران میکند.

  • برای ناراحتی های مربوط به دوران قاعدگی بالنگ مصرف کنید.

  • پوست میوه بالنگ را دم کنید و میل کنید. این دمنوش مسکن مناسبی برای شما است.

  • برای خوشبو شدن دهان پوست بالنگ را امتحان کنید.

  • بالنگ قلب و معده را تقویت میکند و در سلامت آن تاثیر بسزایی دارد.

  • همچنین تخم میوه بالنگ دشمن تب است.

  • برای درمان مسمومیت غذایی پوست بالنگ را خشک کرده و بکوبید. سپس با عسل میل کنید.

  • دانه های بالنگ برای درمان زخم حشرات و مار افعی بسیار موثر است.

  • پوست بالنگ ویتامین های زیادی دارد. سموم کبد را پاک میکند و باعث سلامت کبد می شود.

  • بالنگ کلسیم زیادی دارد. در نتیجه نشاطر اور و آرامبخش است و دشمن غم و غصه میباشد.

  • برای درمان اسهال روزانه سه بار هر بار نیم استکان عرق بالنگ میل کنید.

  • برای رفع بیدگرفتگی لباس میتوانید پوست بالنگ خشک را در لباس بگذارید.

  • برای درد مثانه، درد کمر، درد عصبی، درد سیاتیک و درد مفاصل از روغن بالنگ استفاده کنید.

  • برای درمان سردردهای مزمن که بدلیل ناراحتی گوارش است کافیست نانی را در آبی که بالنگ در آن خیسانده شده یا عصاره بالنگ بخیسانید و بخورید.

خواص بالنگ

عوارض مصرف میوه بالنگ

برخی افراد ممکن است به بالنگ حساسیت داشته باشند که با علائمی مانند خارش، تورم، تاول، قرمزی و سوزش پوست مشخص می شود.

طرز تهیه دمنوش بالنگ

  • ۳ تا ۴ میوه رسیده بالنگ را انتخاب کنید، از وسط به دو نیم تقسیم کرده و هسته های آن را خارج کنید

  • حالا بالنگ ها را به چهار قاچ تقسیم کنید

  • در یک ظرف دیگر ۳/۴ فنجان عسل طبیعی را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید تا یک شربت غلیظ ایجاد شود.

  • بالنگ ها را به این شربت اضافه کنید و در یک ظرف شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید. این مخلوط یوجا چانگ نام دارد.

  • برای تهیه یک فنجان دمنوش بالنگ، یک قاشق چای خوری یوجا چانگ را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید، هم بزنید و بنوشید.

طرز تهیه مربا بالنگ

مواد لازم:

  • دو عدد بالنگ

  • شکر به اندازه تعداد بالنگ

  • گلاب و زعفران

روش تهیه:

  • ابتدا پوست میوه بالنگ را جدا کرده و سعی کنید لایه ای از پوست، روی بالنگ نماند زیرا سبب تلخ شدن مربا می شود. سپس، بالنگ ها را به دو نیم کرده و داخل آن را خالی کنید.

  • پس از آن، میوه بالنگ را برش داده و بهتر است که این برش ها زیاد کوچک نباشد. بالنگ ها را حدودا ۱۲ ساعت در آب بخیسانید تا آب را به خود جذب کند.

  • سپس میزان لازم شکر را در دو لیوان آب بجوشانید و بالنگ ها را از آب خارج کرده و با فشار، آب آن را خارج کنید. سپس، بالنگ ها را در آب ریخته و بگذارید بجوشد.

  • بهتر است دو بار این کار تکرار شود تا تلخی آن گرفته شود.

  • چند بار این کار تکرار کرده و سپس آن ها را از آب خارج کرده و از صافی رد کنید.

  • سپس، روی بالنگ ها آب سرد ریخته و آن ها را در شهد شکر بریزید پس از دو سه جوش زدن و قوام آمدن مربای بالنگ آماده است.


منبع : طبنا