تاریخ : 14:10 - 1399/11/03
کد خبر : 493613
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

بی توجهی به رعایت مسائل بهداشتی در بازار

بی توجهی به رعایت مسائل بهداشتی در بازار

مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: رعایت مسائل بهداشتی در بازار از حداقل‌ها هم برخوردار نیست و این عادی انگاری بسیار نگران شده است.

خانم دکتر معصومه گُشتایی در مصاحبه با صدا و سیما، افزود: متاسفانه شواهد نشان می‌دهد رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در اکثر مکان‌های عمومی روبه کاهش است و این موضوع رسیدن به موج چهارم کرونا را تسریع می‌کند.


وی گفت: موج چهارم کرونا خطرناک‌تر و سخت‌تر از موج‌های قبل خواهد بود، زیرا کارکنان درمانی پس از یک سال فعالیت شبانه روزی بسیار خسته اند و در واقع ظرفیت جسمی و روانی کادر درمانی پر شده است.


مدیرگروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: متاسفانه این روز‌ها شاهد بی توجهی به دستورالعمل‌های بهداشتی هستیم و زدن ماسک دیگر با جدیت پیگیری نمی‌شود این در حال است که خطر ابتلا به کرونای انگلیسی هم احساس می‌شود و هر نوع سهل انگاری می‌تواند ما را وارد موج جدیدی از این بیماری کند.
وی با اشاره به اینکه سفر‌های اخیر هم حکایت از عادی انگاری است گفت: دورهمی ها، سفر‌ها و بی توجهی به مخاطرات کرونا بسیار زیاد شده است و به همین علت در چند روز اخیر هم شاهد افزایش مراجعات سرپایی مراکز درمانی هستیم و طبیعتاً با افزایش حجم مراجعات سرپایی به زودی شاهد افزایش بیماران در بخش بستری و مراقبت‌های ویژه خواهیم بود.
گُشتایی افزود: با بازدیدی که از بازار تهران داشتیم مشاهده شد افراد بی توجه به مسائل بهداشتی به لباس و اقلام خوراکی رو باز دست می‌زنند در حالیکه اقلام خوراکی و خشکبار باید پوشیده باشد و در معرض رفت و آمد نباشد، اما مراجعات بسیار به بازار امکان اجرای صحیح دستورالعمل‌ها را ناممکن کرده است همچنین پوشیدن لباس‌های مشترک و دست زدن مکرر به لباس و روسری در بازار نوعی چرخه انتقال راه می‌اندازد، زیرا هر فردی ممکن است ناقل بی علامت باشد که سلامت دیگران را تهدید کند.
وی با ارائه راهکار‌هایی در خصوص ضد عفونی کردن خشکبار و مواد خوراکی فله‌ای و روباز نیز گفت: مواد خوراکی فله یا باز بهتر است تهیه نشود، اما اگر تهیه شد اگر امکان شستشو دارد که باید شسته شود و در غیر این صورت به مدت ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۱۵۰ درجه قرار گیرد یا ضد عفونی شود.
خانم گُشتایی ادامه داد: همچنین سایر مواد خوراکی که امکان شستشو وگرم کردن ندارد بهتر است پس از ۴۸ ساعت از زمان خرید در یخچال نگهداری و سپس مصرف شود.


منبع : IRIB NEWS AGENCY | خبرگزاری صدا و سیما