اخبار اقتصادی
چاپ00010:40 - 1396/09/25

"جیب مردم"، منبع جدید دولت برای اشتغال

در حالی طرح های متنوع دولت برای اشتغالزایی تاکنون ناکام بوده، اکنون دولت در جدیدترین طرح خود برای اشتغالزایی روی جیب مردم حساب ویژه باز کرده است.

به گزارش کارگرآنلاین، اوایل دولت تدبیر و امید، حسن روحانی با در دست داشتن "طرح تکاپو" تلاش کرد بر وعده‌های خود مبنی بر توسعه طرح اشتغال، جامه عمل بپوشاند.

بر اساس این طرح وزارت کار به‌عنوان متولی می‌بایست به‌منظور توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار اقدام می‌کرد. دولت تا اندازه‌ای به اثربخشی این طرح امیدوار بود و چندین مرتبه اعلام کرد که تا پایان سال 93 و 94 بحران بیکاری از طبقه فارغ التحصیلان رخت خواهد بست. اما اجرای این طرح در بهبود وضع اشتغال تأثیر چندانی نداشت تا اینکه پس از عدم موفقیت این طرح دولت بسته "حرکت" را به جریان انداخت.

در همین راستا شورای عالی اشتغال به‌ریاست حسن روحانی در جلسه روز سه‌شنبه (7 اردیبهشت ماه 95)، طرح توسعه اشتغال فراگیر را با عنوان "حرکت" جهت ایجاد اشتغال مولد و پایدار مورد بررسی قرار داد. در این جلسه، در راستای تقسیم کار بین‌دستگاهی و الزامات حصول نرخ بیکاری تک‌رقمی تا پایان سال 95 اجرا و در کل کشور با تمرکز بر بنگاههای کوچک و دارای مزیت، در استان‌ها و شهرستا‌ن‌ها بررسی و اجرای کلیات آن مورد تصویب قرار گرفت. از آنجایی که این طرح در سال گذشته به‌صورت پایلوت در 6 استان به اجرا در آمد، مقرر شد در سال 95 نیز به سایر مناطق گسترش یابد، ولی سرانجام این طرح هم نتوانست الگوی تمام و کمالی برای اشتغالزایی باشد.

علاوه بر اجرای طرح "حرکت"، طرح اشتغالی شناسایی ظرفیت‌های خرد و کوچک از دیگر سیاست‌های دولت تدبیر بود که باز هم کارگشا نبود. آخرین سیاست اشتغالی دولت روحانی  هم برداشت 1.5 میلیاردی از صندوق توسعه ملی  و بسته اشتغال فراگیر(اشتغال روستایی، کارورزی و کارآموزی حین آموزش)بود، ولی از آنجایی که این طرح پشتوانه اجرایی نداشت به نظر می رسد که به ایجاد اشتغال منجر نشود، چرا که آمارها حاکی از این تا کنون نتیجه مثبتی در این زمینه دیده نشده است. به نظر می رسد بسته اشتغال فراگیر دولت نیز در ادامه دیگر طرح‌های اشتغالزایی  است که طی این سالها توفیقی نداشته و صرفاً در ایام انتخابات برای جلب آرای مردم مطرح شده است.

طی سالهای اخیر انواع طرح‌های اشتغالزایی در دولت حسن روحانی ابداع و اجرا شد ولی موفقیتی در پی نداشت و بر اساس آخرین آمار چکیده  نتایج طرح آمارگیری نیروی کار بهار 96،بررسی نرخ بیکاری افراد 10 ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که 12.6درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. روند تغییرات این نرخ حاکی از آن است که این شاخص نسبت به بهار 1395،0.4 درصد و نسبت به زمستان 1395، 0.1 درصد افزایش داشته است.

اکنون دولت در گزارش عملکرد 100روزه خود درباره اشتغالزایی ضربتی می گوید: به منظور رونق در بخش اشتغال، یک و نیم میلیارد دلار تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی و 20 هزار میلیارد تومان نیز برای توسعه اشتغال پایدار از منابع نظام بانکی اختصاص یافت.

 اما گویا این مبالغ به اعتقاد دولت برای اشتغالزایی کافی نیست. تا جایی که نوبخت در گردهمایی دانشجویان و جوانان حزب اعتدال و توسعه یکی از ویژگی های بودجه سال آینده را توجه به اشتغال دانست و اظهار داشت: در بودجه سال آینده پیش بینی 980 هزار فرصت جدید شغلی را کرده ایم زیرا در هر خانه ای که می روید حداقل سه بیکار تحصیل کرده وجود دارد.

 وی گفت: هر خانه 3 بیکار دارد؛ بری ایجاد شغل باید سوخت را گران کنیم.

در حالی که دولتی ها معتقد هستند که پول پاشی شغل ایجاد نمی کند برای ایجاد شغل به دنبال پول هستند و این بار توسل به جیب مردم زده اند.

منبع: تسنیم

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران