طرح جایگزینی کارت اعتباری به جای ارز ۴۲۰۰ تومانی هنوز مبهم است
فاطمه مقیمی عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره طرح جایگزینی کارت اعتباری کالای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: ابتدا باید بررسی شود که کارت اعتباری را به چه کسانی و با چه شرایطی ارائه میدهند و این که آیا همه مجوز واردات کالای اساسی دارند؟ سوال بعدی این است که آیا کالای اساسی را فقط دارو و غذا در نظر میگیرند؟ تکلیف تولیدکنندههای دیگر چیست؟ مهار تورم را چگونه کنترل خواهند کرد؟
- او ادامه داد: تک نرخی شدن ارز، بهترین روش برای رقم زدن تثبیت نرخ در بازار بوده و هست؛ یعنی میتواند تکلیف مصرف کننده در بازار را مشخص کند. به طور مثال، مصرف کنندهای که تخم مرغ در بازار را ۲۴ هزار تومان خریداری میکرد در حال حاضر باید ۵۰ هزار تومان خریداری کند، آیا درآمد هم نسبت به افزایش قیمت، اضافه شده است؟
- مقیمی توضیح داد: درباره تورم حدود ۵۰ درصد صحبت میشود، اما در واقع ما مشاهده میکنیم که کالاهای اساسی تولید داخل هم ۵۰ درصد گران شده اند. در تولید تخم مرغ داخلی، به دلیل این که دان مرغ وارداتی است، قیمتها افزایش پیدا کرده است. با این شرایط، تکلیف بازار مصرف چگونه خواهد بود؟
او درباره مصارف خارجی افزود: مصارف خارجی یعنی این که کالاها در بازارهای خارجی فروخته شوند، سوال اینجاست که تکلیف این موضوع چگونه خواهد بود؟ وقتی فردی نرخ کالا را برای خرید میپرسد، نمیتوان گفت که در این لحظه این قیمت و چند دقیقه دیگر، یک قیمت دیگر خواهد بود.
- عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: در واقع نمیتوان یک رقابت بین المللی داشت. در نتیجه، تثبیت نرخ ارز در معاملات تجاری بین المللی هم نقش به سزایی دارد.
- او همچنین درباره کارت اعتباری گفت: این طرح کامل مطرح نیست و در واقع یک دیکته ننوشته است.
مقیمی اظهار کرد: اگر قرار است قوانین در این بحثهای حساس تغییر کند، بهتر است در زمانی که این موضوع به عنوان یک طرح اولیه مطرح شده، آن را با اتاق بازرگانی در میان بگذارند و به ازای آن، مشکلات این طرح را بدانند و چکش کاری کنند و بعد در مجلس به قانون تبدیل شود. این موضوع فقط به یک کمک طیف نمیکند بلکه به تمام اقتصاد کشور کمک میکند.