اخبار اقتصادی
چاپ00016:40 - 1400/08/05

تزریق ژل در آرایشگاه برای زن جوان دردسرساز شد

کارگر آنلاین| مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: بسیاری از شاکیان امور زیبایی که به کمیسیونهای پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند، از طریق مراجع غیر رسمی و شبکه‌های مجازی با مراکز خدمات زیبایی آشنا شده‌اند.

بابک سلحشور با اشاره به افزایش شکایات در حوزه خدمات زیبایی اظهار کرد: یکی از مشکلات عمده در بررسی پرونده‌های قصور پزشکی به ویژه در رشته جراحی‌های پلاستیک و زیبایی مراجعه مردم به افراد غیر متخصص و غیرکارشناس یا مراکز نامعتبر برای دریافت خدمات زیبایی است که عمدتاً مشکلاتی را برای این افراد ایجاد می‌کند.

  • مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور افزود: دلیل اصلی مراجعه مردم به افراد غیرمتخصص برای دریافت خدمات ترمیمی و زیبایی، عدم آگاهی درباره آن اقدام تشخیصی یا درمانی و نیز اعتماد به تبلیغات مطرح شده از مراکز نامعتبر در صفحات اینستاگرام و شبکه‌های مجازی است.
  • بسیاری از شاکیان امور زیبابی از طریق شبکه‌های اجتماعی با مرکز خدمات زیبایی آشنا شده‌اند

وی با اشاره به اینکه بسیاری از شاکیان امور زیبایی که به کمیسیونهای پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند، از طریق مراجع غیر رسمی و شبکه‌های مجازی با مراکز خدمات زیبایی آشنا شده‌اند، گفت: متأسفانه بسیاری از مردم در مورد کارشناس یا مرکزی که مدعی اقدام درمانی و خدمات زیبایی است، پرس‌وجو نمی‌کنند و بدون کسب اطلاعات دقیق، خود را در معرض اقدامات و مداخلات زیبایی قرار می‌دهند.

سلحشور بیان کرد: همانطور که مردم در بسیاری از امور زندگی خود حساس و دقیق هستند، قبل از دریافت هر اقدام درمانی و تشخیصی مخصوصاً اقدامات زیبایی که متأسفانه در کشور ما بسیار زیاد شده و به نظر می‌رسد تعداد اعمال جراحی در حوزه زیبایی از میانگین جهانی هم بالاتر رفته است، تحقیقات کافی به عمل آورند و با حساسیت و وسواس زیاد، پزشک و درمانگر خود را انتخاب کنند.

مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور با اشاره به اینکه جراحی‌های پلاستیک و زیبایی به سه نوع تقسیم می‌شوند، گفت: اقدامات زیبایی و جراحی‌های پلاستیک یا صرفا جنبه درمانی دارد یا درمانی ـ زیبایی است یا آنکه تنها با هدف زیبایی انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: در دسته نخست که اقدام درمانی است اعمالی مانند جراحی پلاستیک به منظور درمان فرد و رفع یک مشکل یا ضایعه انجام می‌شود، مانند سوختگی شدیدی که برای فرد اتفاق افتاده و اسکار ناشی از آن برای بیمار بسیار شدید و از نظر اختلال حسی، خارشهای شدید، شکل و ظاهر غیر طبیعی مشکل‌آفرین شده است که در زندگی روزمره تأثیر منفی گذاشته بنابراین اقدام برای رفع این مشکل جنبه درمانی خواهد داشت.

  • سلحشور خاطرنشان کرد: در اقدامات همزمان درمان و زیبایی، فرد علاوه بر درمان، خدمات زیبایی را نیز دریافت می‌کند، به عنوان مثال گاهی فردی برای جراحی انحراف شدید تیغه بینی و مشکلات ناشی از آن مثل خرخر شبانه و اشکال در خواب شبانه و سردردهای طولانی مدت ناشی از سینوزیت به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه می‌کند و ممکن است در حین عمل جراحی تیغه بینی که گاهی در شکل ظاهری آن هم تأثیرگذار است، عمل زیبایی بینی را هم انجام دهد که در این حالت برای فرد سپتورینوپلاستی انجام شده است.
  • مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور درباره اعمالی که صرفاً با هدف زیبایی انجام می‌شود نیز عنوان کرد: گاهی یک عمل جراحی صرفاً با هدف زیبایی انجام می‌شود. در موارد اقدامات درمانی، انجام عمل یا هر اقدام دیگری بر اساس نیاز بیمار و حسب ضرورت، اجتناب‌ناپذیر بوده و گریزی از آن نیست اما درباره انجام اقدامات زیبایی مانند تزریق ژل یا انجام مزوتراپی یا تزریق فیلر، میکرونیدلینگها و بسیاری از موارد دیگر و نیز اقدامات جراحی پلاستیک برای لیفت صورت و رینوپلاستی باید گفت که این اقدامات به وفور در کشورمان انجام می‌شود در حالی که شاید در برخی موارد هیچ ضرورتی نیز برای انجام آن وجود نداشته باشد.

 برخی عوارض اعمال جراحی زیبایی اجتناب‌ناپذیر است

وی متذکر شد: در پزشکی معتقد هستیم که یک‌سری عوارض در اعمال جراحی اجتناب‌ناپذیر هستند و علی‌رغم رعایت تمام موازین علمی ممکن است برای بیمار روی دهد و این موضوعی بسیار مهم و نقطه عطف اعمال جراحی است.

سلحشور خاطرنشان کرد: فردی که صرفاً با هدف زیبایی عمل جراحی انجام می‌دهد باید بداند که ممکن است به دلیل تزریق مواد و داروها، حساسیتهایی در بدنش ایجاد شود که این موضوع هیچ ارتباطی به پزشک و ارتکاب قصور از جانب او ندارد.

به گفته مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور، در برخی مواقع، عفونتهای ناشی از اعمال جراحی نیز از عوارض اجتناب‌ناپذیر اقدام جراحی است و بدین معنا نیست که لزوماً پزشک قصور و کوتاهی داشته چراکه یکسری از عوارض اجتناب‌ناپذیر و غیر قابل پیشگیری هستند و حتی با رعایت تمام مسائل باز هم ممکن است روی دهند.

وی تصریح کرد: هرچند برخی عوارض در اعمال جراحی و اقدامات زیبایی اجتناب‌ناپذیر هستند اما اگر ضمن بررسی‌ها مشخص شود کوتاهی یا قصوری از جانب پزشکی روی داده و بیمار به دلیل آن دچار عارضه شده حتماً در کمیسیون مورد توجه قرار می‌گیرد و خطای پزشک گزارش می‌شود.

  • سلحشور در این رابطه به یکی از پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون اشاره کرد و گفت: برخی مواقع تغییر رنگ پوست بعد از انجام لیزر می‌تواند امری طبیعی تلقی شود که عارضه موقتی بوده و رفع می‌شود اما چندی پیش پرونده‌ای به کمیسیون ارجاع شد که فردی پس از انجام لیزر دچار سوختگی شدید پوستی و عارضه‌ای جدی شده بود، بررسی‌ها درباره این پرونده نشان داد که هرچند پزشک معالج تخصص لازم را در این زمینه داشته اما لیزر توسط اپراتور و متأسفانه با طول موج بالاتر انجام شده و همین امر عارضه سوختگی پوستی را برای فرد ایجاد کرده بود.
  • مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور با تأکید بر اینکه قطعاً در این پرونده قصور اتفاق افتاده، تصریح کرد: اگر پزشک همه موازین علمی را رعایت کند و عارضه‌ای اجتناب ناپذیر برای بیمار روی دهد قصوری رخ نداده است اما اگر فرد در حین اقدام درمانی کوتاهی و قصور کرده باشد قطعاً برایش در نظر گرفته خواهد شد.

تنها افراد صلاحیت‌دار برای اعمال زیبایی، پزشکان تأیید شده وزارت بهداشت هستند

وی با تأکید مجدد بر مراجعه مردم به افراد صلاحیت‌دار برای دریافت خدمات زیبایی گفت: در حوزه جراحی پلاستیک و زیبایی تنها افرادی قابل اعتماد هستند که صلاحیت آنها به صراحت از طرف وزارت بهداشت تأیید شده باشد و در این زمینه فارغ‌التحصیل شده یا دارای مدرک معتبر و مورد تأیید وزارت بهداشت باشند.

سلحشور تصریح کرد: برای دریافت خدمات زیبایی از مراجعه به آرایشگرها و افرادی که هیچگونه تخصص و مدرک تحصیلی در این مورد ندارند و صرفاً با گذراندن یک دوره آموزشی کوتاه‌مدت دست به این اعمال می‌زنند، خودداری کنند زیرا در صورت مراجعه به این افراد عوارض بیشتر و درمانهای طولانی‌تری برای آنها ایجاد خواهد شد.

مدیرکل امور کمیسیونهای سازمان پزشکی قانونی کشور به پرونده‌ای در این رابطه اشاره کرد و افزود: اخیراً پرونده‌ای به کمیسیون ارجاع شد که توسط فرد غیر پزشک و در یک آرایشگاه برای یکی از مشتریان خانم، ژل لب و گونه تزریق شده بود؛ از آنجا که این ژل حاوی مواد تاریخ گذشته، غیر استاندارد و بدون تأیید وزارت بهداشت بوده موجب عفونت خیلی پیشرفته و "نکروز" در لب تحتانی آن خانم شده بود.

وی با تأکید بر اینکه برخی به دلیل ارزان بودن یا تحت تأثیر تبلیغات نادرست به افراد غیر متخصص مراجعه می‌کنند، گفت: این خانم بعد از تزریق ژل برای اصلاح مشکل ایجاد شده در چهره‌اش، دو یا سه بار تحت عمل جراحی پلاستیک قرار گرفت اما متأسفانه شرایط نرمال و قابل قبولی پیدا نکرد و زیبایی ظاهری‌اش را تقریباً از دست داد.

سلحشور یادآور شد: در موارد اینچنینی که فرد در پی مراجعه به افراد یا مراکز غیر متخصص دچار عارضه می‌شوند، پزشکی قانونی بر اساس صدمه وارده تعیین خسارت کرده و تأکید می‌کند که انجام این اقدام در صلاحیت آن فرد نبوده، پس از آن هر گونه جریمه و خسارت توسط قاضی تعیین می‌شود.

منبع: hadese24
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران