دوشاب این میوه فشار خون را رفع می کند
برای تهیه شیره خرمالو به تنها ماده اولیهای که نیاز دارید، خرمالوهای رسیده، سالم و شیرین است. آماده سازی شیره خرمالو ممکن است چند روز زمان نیاز داشته باشد. اگر خرمالوی رسیده در دسترس ندارید، به مدت چند روز میوهها را در کیسه پلاستیکی قرار دهید تا کاملا نرم شوند. اگر خرمالو کاملا شیرین نباشد و به اصطلاح طعم گس داشته باشد، دوشاب خوش طعم نخواهد بود. وقتی خرمالوها آماده شدند، به شیوه زیر عمل کنید.
برای تهیه دوشاب ابتدا خرمالو را بشویید بعد آبکش کنید. نیازی نیست همه آب آن خارج شود و باید کمی آب همراه آن باشد.
سپس خرمالوها را داخل یک قابلمه بزرگ ریخته و با شعله متوسط به مدت ۳۰ دقیقه تفت دهید تا حالتی شبیه فرنی پیدا کند. توجه کنید هیچ مقدار آبی به خرمالو اضافه نکنید و موقع پخت دوشاب شعله کم باشد تا ته نگیرد.
سپس روی قابلمه دیگری که از قبل آماده کردهاید یک عدد آبکش گذاشته و روی آبکش یه پارچی نخی تمیز پهن کنید.
حال خرمالوهای پخته شده را روی پارچه ریخته و در ادامه پارچه را جمع کرده و سر پارچه را چند دور بچرخانید.
سپس با فشار کفگیر چوبی تمام آب و شهد خرمالو را جدا کنید.
حال شهد آماده شده را روی اجاق با شعله کم بپزید و گاهی هم بزنید.
وقتی غلظت دوشاب مثل شیره خرما شد، آن را از روی اجاق بردارید.
وقتی دوشاب شما خنک شد، آن را در ظرف کاملا خشک و تمیز و درب دار نگهداری کنید.
خبرنگار : محدثه بابامرادی