معرفی یک دمنوش انرژی زا جایگزین نوشابهها
به گزارش کارگرآنلاین گیاهان دارویی سالهای متمادی در فرهنگ ایران و ایرانی نقش داشته و تقریبا بخشی از این گیاهان همواره در آشپزخانه و یا گنجههای اکثر ایرانیها وجود داشته و مردم براساس آموزههای قدیمی از خواص زیاد آنها استفاده میکنند.
اما حالا چند سالی می شود که برچسب دمنوش به دم کرده و عصاره این گیاهان زده شده و شکل مدرن به خود گرفته است. دمنوشها همان جوشاندههای مادربزرگها که هرکدام برای یک درد یا مرضی خوب هستند، امروز در بسته بندیها و فرمهای کیسهای یا باز در فروشگاهها عرضه میشوند.
صرف نظر از شکل و نامشان، باید گفت دمنوشها لذت بی مانندی دارند که علاوه بر رفع مشکلات جسمی، روح آدم را تازه میکنند.
امروزه نسل جدیدی از نوشابهها وارد بازار شده که نوشابه انرژی زا نام دارند و بسیاری از جوانان هم فریب شعارهای دروغین را میخورند و جزو مصرف کنندگان اصلی این نوشیدنیها هستند در حالی که ترکیب نوشیدنیهای انرژی زا به خاطر میزان قند بالا باعث افزایش وزن و به تدریج عامل ایجاد بیماری میشوند؛ به همین خاطر ما دمنوشهایی مانند دمنوش اکلیل کوهی، سیاه دانه و کاسنی را به عنوان جایگزین مناسب برای افزایش انرژی به شما توصیه میکنیم.
***دمنوش کاسنی
کاسنی یک گیاه دارویی علفی و یک ساله با ساقههای گرد و قطور، گلهای آبی یا ارغوانی و برگهای سبز کم رنگ و یا پر رنگ تلخ است. گیاه کاسنی به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و تحمل گرمای شدید تابستان را ندارد.
خواص دارویی
به علت وجود انسولین طبیعی در گیاه کاسنی، مصرف دمنوش آن اثر فوق العاده رضایت بخشی در کسانی که قند و کلسترول خون شان بالا بوده، دارد.
این دمنوش میزان قند خون را پایین میآورد و کلسترول را به حد اعتدال میرساند و به عنوان یک نوشیدنی انرژی زا میتواند در طول روز مورد مصرف قرار بگیرد.
این دمنوشهای گیاهی را جایگزین نوشابههای انرژی زا کنید
کاسنی، عروق خونی و صفراوی داخل کبدکه در اثر پرخونی کبد مسدود و یا نیمه مسدود شده، باز میکند و از این راه بسیاری از عوارض و اختلالات را برطرف کرده و به سلولهای کبد اجازه میدهد که اعمال طبیعی خود را انجام دهند و به این جهت میگویند که کاسنی کبد را تقویت میکند.
مصرف این دمنوش قبل از وعدههای غذایی میزان یبوست در بدن را میکاهد همچنین با توجه به اینکه در ماه مبارک رمضان هستیم مصرف این دمنوش در هنگام سحر میتواند عطش و حرارت درونی را در طول روز کم کند.
موارد منع مصرف
از مصرف بیش از حد کاسنی در دوران حاملگی خودداری شود.
طرز تهیه
یک قاشق غذا خوری برگ گیاه کاسنی را در یک قوری چینی با آب ۸۰ درجه سانتی گراد، به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید و در صورت تمایل به شیرین کردن آن از عسل یا نبات استفاده کنید.
***دمنوش اکلیل کوهی
رزماری یا اکلیل کوهی گیاهی چندساله و معطر است که برگ هایی سوزنی شکل و همیشه سبز دارد. گلهای آن در رنگهای گوناگون سفید، صورتی، بنفش یا آبی میرویند و قسمت مورد استفاده آن برگ و سر شاخههای گل دار آن است.
خواص دارویی
این گیاه معجزه گر، مقوی اعصاب، ادرار آور، پاک کننده ریه ها، بادشکن، ضد نفخ، تقویت کننده معده، ضدعفونی کننده، افزایش جریان خون در اندامهای شکمی، ضد عفونت کلیه، ضد بلغم، انرژی زا، ضد آسم، ضد سیاه سرفه، ضد دردهای رماتیسمی استخوان و کمر و درمان کننده اسهال است.
این گیاه به دلیل داشتن خاصیت ضد عفونی، جوشانده آن برای غرغره کردن گلو مناسب است و آرامش بخش موثری برای گلو درد و افت دهان است.
درمان و بهبود یرقان، درمان خستگی مفرط، افزایش نیروی جسمانی و کاهش ضعف عمومی، کاهش و درمان سردرد و میگرن، تقویت ذهن و حافظه نیز از دیگر خواص این دمنوش به حساب میآید.
طرز تهیه
از برگ خشک یا برگ تازه استفاده کنید و ۱۵ گرم از برگ را در یک قوری آب جوش ریخته و به مدت ۲۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و سپس با مقداری عسل مورد استفاده قرار دهید.
بهتر است برای تهیه دمنوش رزماری از قوری مسی و یا فلزی استفاده کنید، اما اگر گرم مزاج، سرد مزاج و یا دارای حساسیتهای پوستی هستید قبل از مصرف رزماری به صورت دم کرده، با پزشک مشورت کنید و از مصرف زیاد این دمنوش نیز خوداری فرمایید.
***دمنوش سیاه دانه
این گیاه در ایران به ویژه در اصفهان و اراک به میزان فراوانی میروید و از دانه این گیاه به عنوان دارو استفاده میشود. سیاه دانه از راسته گلهای ساعت و تیره آلگان است و دانهی آن زمانی که فشرده می شود بوی مطبوعی از آن استشمام میشود.
خواص دارویی
دمنوش سیاه دانه انرژی زا است و خاصیت ضد افسردگی دارد. دمنوش سیاه دانه برای رفع برخی از بیماریهای کبدی مناسب و دارای خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریای است و مصرف آن ایمنی بدن را بالا میبرد.
دمنوش سیاه دانه نفخ معده را کاهش میدهد و به درمان بیماریهای روده کمک میکند و برای درمان سرفه و عطسه نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
موارد منع مصرف
این دمنوش در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمیشود.
طرز تهیه
یک قاشق غذاخوری سیاه دانه را در یک قوری ریخته و یک لیوان بزرگ آب با دمای ۸۰ تا ۱۰۰ درجه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت ۲۰ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل میتوانید از عسل برای شیرین کردن آن استفاده کنید.