پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00010:35 - 1401/01/18

۱۶ روش ساده رفع بوی بد دهان در ماه رمضان

کارگر آنلاین | با به کار بردن روش‌هایی برای پیشگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان می‌تواند به روزه‌داران کمک کند تا با چند راهکار ساده مشکل بوی بدن دهان یا «هالیتوسیس» را برطرف کنند و دهانی خوشبو داشته باشند.

به گزارش کارگر آنلاین ، برای رفع بوی بد دهان در ماه رمضان باید علت اصلی این مسئله را شناسایی کرد. به طور کلی به کار بردن روش‌هایی برای پیشگیری از بوی بد دهان در ماه رمضان می‌تواند به روزه‌داران کمک کند تا با چند راهکار ساده مشکل بوی بدن دهان یا «هالیتوسیس» را برطرف کنند و دهانی خوشبو داشته باشند. به علاوه مصرف برخی از غذاها و داروها در زمان روزه‌داری می‌تواند موجب ایجاد بوی بد دهان در زمان روزه‌داری شود. اما چگونه از بوی بد دهان در ماه رمضان جلوگیری کنیم؟ آیا می‌دانید علت بوی بد دهان در ماه رمضان چیست؟ در این مقاله می‌توانید با روش‌هایی برای رفع بوی بد دهان در روزه‌داران آشنا شوید.

علت بوی بد دهان در ماه رمضان چیست؟

بوی بد دهان در زمان روزه‌داری معمولاً در اثر گرسنگی، خشکی دهان، استفاده از غذاهای نامناسب و پر ادویه و همچنین رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ایجاد می‌شود. تجمع پلاک‌ها و باکتری‌ها موجب ایجاد بوی بد دهان می شود. از طرفی افرادی که از غذاهای پر ادویه و حاوی سیر و پیاز استفاده می کنند، معمولاً در دوران ماه رمضان بیشتر با مشکل بوی بد دهان مواجه می‌شوند.

همچنین زمانی که جریان بزاق کافی در دهان وجود نداشته باشد، دهان بوی بدی پیدا می کند. این موضوع به دلیل محافظت کمتر بدن در برابر باکتری‌ها ایجاد می شود و این باکتری‌ها گازهایی در بدن ایجاد می کنند که بوی نامطبوعی از خود خارج می‌کنند.

در بسیاری از مواقع نیز بروز مشکلات گوارشی، ترشحات سینوس و بینی نیز موجب ایجاد بوی بد دهان می‌شوند.

رفع بوی بد دهان در ماه رمضان

برای رفع بوی بد دهان در ماه رمضان روش‌های متعددی وجود دارد. شما می توانید با رعایت بهداشت دهان و دندان و انتخاب درست مواد غذایی از بروز این مشکل جلوگیری کنید و احساس بهتری را تجربه کنید. در ادامه می توانید با روش‌های رفع بوی بد دهان در روزه‌داران آشنا شوید.

۱- بعد از سحری دندان‌هایتان را بشویید

یکی از اولین و مهم‌ترین کارهایی که باید برای رفع بوی بد دهان در ماه رمضان انجام دهید، شستن به موقع دندان‌ها است. اگر دوست ندارید در طول روز دهانتان بوی بدی دهد، بهتر است بعد از خوردن سحری حتماً دندان‌ها را به خوبی مسواک بزنید.

برای تمیز کردن دندان‌ها و دهان همیشه ۳۰ تا ۶۰ دقیقه صبر کنید و بعد دندان‌ها را مسواک بزنید. بعد از غذا خوردن سطح اسید در دهان افزایش پیدا می کند و دندان‌های ما در ضعیف‌ترین حالت خود قرار دارند. بنابراین مسواک زدن بلافاصله بعد از غذا موجب آسیب به مینای دندان می شود. بعد از صرف غذا کمی صبر کنید تا بزاق، اسید دهان را کاهش دهد و بعد مسواک بزنید.

۲- استفاده از نخ دندان را فراموش نکنید

نخ دندان موجب حذف مواد غذایی از لابه لای دندان‌ها می‌شود. زمانی که غذا برای مدت طولانی لای دندان‌ها بماند، بوی بدی ایجاد می‌کند. مسواک زدن تنها ۶۰ درصد سطح دندان‌ها را تمیز می کند و استفاده از نخ دندان برای پاکسازی دندان‌ها از آلودگی و باقی مانده مواد غذایی ضروری است.

۳- زبان‌‌تان را مسواک بزنید

باقی ماندن ذرات مواد غذایی روی زبان موجب ایجاد بوی بد و نامطبوعی در دهان می‌شود. برای این که دهانتان در ماه رمضان بوی بدی نگیرد، حتماً زبانتان را با مسواک تمیز کنید.

۴- گلاب غرغره کنید

برای خوشبو کردن دهان و همچنین رفع بوی بد دهان در ماه رمضان می‌توانید در طول روز چند بار دهانتان را با گلاب بشویید. این روش برای رفع بوی بد دهان در ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی مؤثر است. برای این کار می‌توانید مقداری گلاب در دهان بریزید و چند ثانیه غرغره نمایید تا بوی بد دهان برطرف شود.

۵- مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین را کاهش دهید

خوردن نوشیدنی‌های شیرین و غذاهای شیرین موجب افزایش تجمع باکتری‌ها در دهان می‌شوند. این موضوع می تواند بعد از مدتی سبب ایجاد بوی بد دهان شود. به منظور رفع بوی بد دهان در روزه‌داران بهتر است در زمان روزه‌داری مصرف شیرینی‌جات را کاهش دهید.

۶- از میوه و سبزیجات بیشتری استفاده کنید

مصرف میوه و سبزیجات تازه موجب افزایش تولید بزاق می‌شوند و از رشد باکتری‌های ایجاد کننده بوی بد دهان جلوگیری می کنند. سعی کنید در زمان سحری و افطار حتماً از چند وعده میوه، آب میوه و سبزیجات تازه استفاده کنید.

۷- مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین را کاهش دهید

مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین مثل چای، قهوه و نوشابه موجب کاهش مقدار آب بدن و از طرفی خشک شدن دهان می شود. همان‌طور که می‌دانید خشک شدن دهان نقش مهمی بر ایجاد بوی بد دهان در ماه رمضان دارد. بنابراین سعی کنید مصرف این نوشیدنی‌ها را کاهش دهید.

۸- از دهانشویه استفاده کنید

برای رفع بوی بد دهان در هنگام روزه‌داری می توانید چند بار در طول روز از دهانشویه حاوی فلوراید استفاده کنید. توصیه می شود برای شستشوی دهان از دهانشویه‌های بدون الکل استفاده کنید تا موجب خشک شدن دهان نشوند.

۹- از خوردن غذاهایی که موجب بوی بد دهان می‌شوند پرهیز کنید

مصرف غذاهای تند، چرب و حاوی مقدار زیادی ادویه، سیر و فلفل می تواند بوی بد دهان را تشدید کند. این غذاها وارد جریان خون و سپس جریان تنفس می‌شوند و از همین رو بوی بد آن‌ها تا ساعت‌ها باقی می‌ماند.

۱۰- از لبنیات پروبیوتیک استفاده کنید

پروبیوتیک‌ها درواقع باکتری‌های سالم و مفیدی هستند که هم برای حفظ سلامت بدن و هم جلوگیری از بوی بد دهان مفید هستند. از همین رو سعی کنید در وعده سحری و افطار از لبنیات پروبیوتیک استفاده کنید.

۱۱- بیشتر آب بنوشید

نوشیدن چند لیوان آب در وعده سحری و افطار می‌تواند از کم آبی بدن جلوگیری کند. معمولاً کم آب شدن بدن موجب خشکی دهان می‌شود و این موضوع نقش مهمی بر بوی بد دهان در روزه‌داران دارد.

۱۲- از گیاهان و سبزیجات معطر در کنار غذاها استفاده کنید

در طول ماه رمضان پیشنهاد می‌شود از گیاهانی مثل رزماری، نعناع و هل بیشتر استفاده کنید. این گیاهان خوشبوکننده‌های طبیعی برای رفع بوی بد دهان هستند. می‌توانید این سبزیجات و ادویه‌ها را در غذاها به کار ببرید و یا به صورت دمنوش نیز میل کنید.

۱۳- از میوه‌های حاوی ویتامین C استفاده کنید

خوردن میوه‌های حاوی ویتامین C از رشد باکتری‌های در دهان جلوگیری می کنند. سعی کنید در طول ماه رمضان از این میوه‌ها بیشتر استفاده کنید. می‌توانید از مکمل ویتامین سی نیز برای جلوگیری از بوی بد دهان و رفع خشکی دهان استفاده کنید.

۱۴- بیماری‌های گوارشی خود را قبل از ماه رمضان درمان کنید

مشکلات گوارشی و زخم معده که بیشتر به دلیل هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می‌شوند، سبب ایجاد بوی نامطبوع دهان می‌گردند. این مشکل به راحتی با تجویز داروهایی خاص قابل درمان است. سعی کنید قبل از ماه رمضان اقدام به درمان این موضوع کنید.

۱۵- از مصرف غذاهای تند، ترش و اسیدی اجتناب کنید

خوردن غذاهای تند، ترش و اسیدی موجب ساییده شدن پرزهای چشایی می‌شوند. این موضوع موجب خشک شدن دهان می‌شوند و زمینه ایجاد بوی نامطبوع دهان را فراهم می‌کند.

۱۶- دندان‌های پوسیده را ترمیم کنید

یکی از علل مهم بوی بد دهان پوسیدگی دندان‌ها است. برای رفع این مشکل باید دندان‌های پوسیده را به طور کامل درمان کرد. در خصوص بیماریهای لثه که مهم‌ترین و شایع‌ترین علت آن تجمع جرم در پشت دندان و زیر لثه است نیز باید جرم‌گیری دندان‌ها انجام شود.

از آنجایی که انجام خدمات دندانپزشکی در ماه رمضان روزه را باطل می‌کند حتما پیش از شروع ماه رمضان نسبت به رفع این مشکل اقدام کنید.

 

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران