سردردهایتان را با رنگ ها درمان کنید
به گزارش کارگرآنلاین زندگی تمام افراد در سراسر عمر همواره تحت تأثیر چرخه طبیعی روشنایی روز و تاریکی شب و رنگهای فراوانی است که در محیط اطراف وجود دارند.رنگها میتوانند واکنشهای احساسی و هیجانی قوی در انسان ایجاد کنند. تقریباً تمام افراد ناخودآگاه به رنگ خاصی کشش دارند و از آن رنگ خوششان میآید و معمولاً لباسها یا وسایل خود را به آن رنگ انتخاب میکنند. البته گرایش انسان نسبت به رنگها ممکن است در دورههای مختلف زندگی تغییر کند؛ مثلا زمانی به رنگ سبز گرایش داشته باشد و در دوره دیگری از زندگی خود به رنگ آبی. این تغییر ناشی از تغییراتی است که به طور ذاتی درون او به وجود میآید و میتوان آن را ناشی از تغییر احساسات و هیجانات در دورههای مختلف زندگی دانست.
طب سنتی چین معتقد است، هالهای از انرژی در اطراف بدن هر فرد وجود دارد که دارای امواج و ارتعاشات نامحسوس میباشد. از طرفی، هر رنگ نیز ارتعاشات مخصوص به خود دارد؛ بنابراین رنگها میتوانند توسط همین انرژیهای درونی جذب بدن شوند و تأثیرات مختلفی روی فرد داشته باشند. واکنش هر فرد نسبت به رنگهای مختلف، با افراد دیگر فرق میکند و هر کس واکنش منحصر به خود دارد؛ زیرا طول موج انرژی هر فرد با دیگری متفاوت است. به عبارتی، واکنش افراد نسبت به یک رنگ خاص، بر اساس هماهنگ بودن طول موج انرژی آنها با طول موج رنگ مورد نظر صورت میگیرد. هاله انرژی که در اطراف هرکس وجود دارد، دارای رنگ است؛ مثلاً کسی که نسبت به دیگران عشق میورزد و همه را دوست دارد، هاله انرژی او به رنگ صورتی درخشان و شفاف و دارای امواج مثبت میباشد. اگر فردی افسرده و روانپریش باشد، هاله انرژی او به رنگ آبی دیده میشود. هاله انرژی در افراد بدخلق، سیاهرنگ است که دارای امواج منفی بوده و اطرافیان خود را تحت تأثیر این امواج قرار میدهد! بنابراین در حد امکان از این افراد دوری کنید.
به طور کلی، رنگ انرژی که در اطراف هر فردی وجود دارد، نمایانگر تعادل یا عدم تعادل انرژی در بدن اوست. اگر این رنگها زیبا و شفاف باشند، انرژیهای بدن در تعادل هستند و اگر تیره و کدر باشند، عدم تعادل وجود دارد. رنگها به طرق مختلف جذب بدن شده و از نظر درمانی تأثیر میگذارند (از طریق چشم با عمیق نگاه کردن، از راه پوست و همچنین مراکز انرژی).
از آنجایی که بدن به خودی خود هوشمندی ذاتی دارد، رنگ جذبشده را به سمتی از بدن که نیاز دارد، راهنمایی میکند تا با استفاده از اثرات درمانی رنگ مورد نظر، موانعی را که موجب عدم تعادل در انرژی بدن شدهاند، برطرف سازد.در نتیجه با حرکت انرژی در سرتاسر بدن، شرایط فیزیکی، ذهنی و احساسی فرد تغییر کرده و اگر دچار سردرد یا میگرن باشد، تسکین مییابد.
رنگهای مختلف، اثرات متفاوتی دارند که در اینجا به چند رنگ اشاره میشود:
رنگها و چاکراها (Chakra)
رنگهای زیر معمولاً در پیشگیری از سردرد و یا تسکین آن مفیدند.
رنگ بنفش (Violet): این رنگ میتواند با پاکسازی افکار منفی از ذهن افراد و شفاف کردن ذهن، سبب آرامش فکری و ذهنی شود و ذهن را به سمت افکار مثبت و عاقلانه اندیشیدن سوق دهد.
رنگ آبی: این رنگ برای تسکین و آرامش بسیار مناسب است؛ بهویژه در رفع گرفتگیها و انقباض اطراف گردن و کتفها و سردردهای ناشی از استرسهای فکری و پریشانی ذهن.
رنگ آبی برای تسکین سردردهای ناشی از تب بالا نیز مؤثر میباشد.
رنگ نارنجی: اگر سردردهای میگرنی در اثر شروع دوره قاعدگی باشد، این رنگ در تسکین میگرن میتواند مفید واقع شود.
چگونگی رنگدرمانی
گاهی اوقات ذهن در اثر افکار آزاردهنده و نگرانکننده دچار آشفتگی و تشویش میشود و این امر میتواند سبب بروز سردرد و میگرن گردد.
رنگدرمانی و یا تجسم رنگ در ذهن، یکی از روشهایی است که ذهن را از افکار آشفته پاک کرده و در واقع افکار ناخواسته را از ذهن بیرون میکند؛ به این ترتیب، مغز و ذهن شفاف و عاری از هر نوع فکر مزاحم و استرس میشود.
در رنگدرمانی باید به رنگ مورد نظر چنان با دقت و عمیق نگاه کنیم که گویی آن را با چشم ذهن خود میبینیم. نگاه ما به رنگ مورد نظر باید عمیق باشد؛ به گونهای که آن رنگ را جزئی از وجود خود کنیم و این امر با تمرین و تکرار میسر خواهد شد.
اگر نمیدانید که در موارد مختلف از چه رنگ خاصی استفاده کنید، میتوانید از رنگ سفید که در برگیرنده تمام رنگها است، بهره ببرید. بهتر است به جای رنگهای مصنوعی از طبیعت استفاده کرده و رنگ مورد نظر را در آن پیدا کنید؛ مثل انواع گلهای طبیعی، انواع سنگهایی که در طبیعت وجود دارند و یا گیاه یا میوهای که دارای رنگ مورد نظر است.
استفاده از رنگهای طبیعی، چون با رنگ انرژیهای موجود در بدن هماهنگ هستند، سبب میشود نتیجه بهتری بگیریم.
هنگام رنگدرمانی، در حالتی کاملاً آرام نشسته و شیئی را که به رنگ مورد نظر میباشد، مثلاً یک گل طبیعی به رنگ آبی یا یک سنگ به رنگ سبز (بستگی به خاصیت رنگ و مشکل مورد نظر دارد؛ مثلاً برای رهایی از استرس، رنگ آبی مناسب است) پیش رو و در مقابل چشمان خود قرار دهید و با دقت و تمرکز و ژرفای خاصی به آن خیره شوید.
بهتر است قبل از خیره شدن به رنگ، تمامی جزئیات آن شیء، از جمله شکل، حجم و زوایای آن را در ذهن خود مورد بررسی قرار دهید.دستان خود را به گونهای به شیء نزدیک کنید که گویی امواجی را که از رنگ مورد نظر ساطع و به اطراف پراکنده میشود، حس میکنید.
حال چشمان خود را به آرامی بسته و شیء مورد نظر را در ذهنتان تجسم کنید و آنقدر عمیق به رنگ شیء بیندیشید که در ذهن شما فقط آن رنگ نقش ببندد، نه خود شیء. البته این امر مستلزم آن است که شما ذهن خود را از هر نوع افکار مزاحم پاک کرده باشید. حال نفسهای عمیق بکشید؛ به گونهای که بدن شما از رنگ مورد نظر اشباع شود. به آرامی نفس بکشید و با هر بار نفس کشیدن سعی کنید موضوعی که ذهن شما را آشفته کرده و موجب سردرد شده است، کمکم از ذهنتان بیرون برود و دیگر به آن فکر نکنید. امواج رنگ به تدریج ذهن شما را از موضوع استرسزا پاک میکند و شما احساس سبکی و نشاط خواهید کرد.
البته برای اینکه رنگدرمانی کاملاً مؤثر واقع شود، باید این روش را چندین بار و به طرز صحیح تکرار کنید. در اثر تکرار، اثرات درمانی آن نیز بیشتر خواهد شد.