پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00017:03 - 1401/02/13

ورزش ابزاری برای رسیدن به شخصیت والاتر

کارگرآنلاین | فعالیت ورزشی علاوه بر آثار زیاد و مفیدی که بر سلامت جسمانی دارد به مراتب تاثیرات بیشتری بر سلامت روانی افراد نیز دارد زیرا ورزش می تواند مانع آشفتگی های روحی و روانی انسان شود که بر سلامت جسمانی تاثیر مستقیم دارند.

به گزارش کارگرآنلاین همانطوری که با ورزش قوت جسمانی خودتان را تقویت می کنید، قوای روحانی تان را هم تهیه و تقویت کنید. همانطوری که کوشش می کنید جسمتان قوی باشد، کوشش کنید که روحتان هم قوی باشد»

* لمُؤمنُ القَویّ خَیرٌ و اَحَبَّ الی الله مِنَ المُؤمِنِ الضّعیفِ؛ مومنی که قوی و نیرومند باشد از مومن ضعیف، بهتر و دوست داشتنی تر است.

* یا رَبِّ قَوِّ عَلی خِدمَتِکَ جَوارِحی وَ اشدُد عَلَی العَزیمَهِ جَوانِحِی؛ ای پروردگارم اعضا و جوارحم را در راه خدمتت قوی و نیرومند گردان و کمرم را در راه اطاعت و واجبات خود محکم ببند.»

فعالیت ورزشی علاوه بر آثار زیاد و مفیدی که بر سلامت جسمانی دارد به مراتب آثار بیشتری بر سلامت معنوی افراد نیز دارد زیرا همانطور که می دانید هرگونه آشفتگی روحی و روانی سلامت جسمانی ما را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

در سرتاسر جهان بسیاری از مردم از اعصاب متشنج و درهم ریخته و سردردهای مزمن شکایت می کنند. مدیر یکی از کلینیک های درمانی معروف آمریکا (آقای مایو) اعلام می کند، بیش از نیمی از تختخواب های بیمارستان ها را کسانی اشغال کرده اند که گرفتار ناراحتی عصبی هستند.

بیماری آنان از خرابی اعصابشان نیست؛ بلکه از هیجانات درونی، محرومیت، تشویش، نگرانی، ترس،عدم موفقیت، یاس و ناامیدی سرچشمه می گیرد. از نظر سازمان بهداشت جهانی، «تندرستی» صرفا نداشتن بیماری و ضعف نیست؛ بلکه منظور از آن سلامتی کامل جسمی، ذهنی، اجتماعی و روحی است.

دانشمندان معتقدند سلامت جسمی فرد با عوامل روانی و محیط اجتماعی وی در ارتباط است. تن و روان با یکدیگر در تعاملند و هر دو در سلامت و بیماری دخالت دارند. ورزش، به ویژه در سنین کودکی و نوجوانی مفرّ سالمی برای آزادکردن انرژی انبارشده آنها است و این خود بسیار لذت بخش و آرامش دهنده است.

 

تاثیر ورزش در اخلاق و رعایت حقوق دیگران
بعلت آنکه برنامه های تربیت بدنی شرایطی دارد که شخصیت و ماهیت افراد بروز و آشکار می گردد لذا رفتار و اعمال ناشایسته شناخته شده و شخص این رفتار ناشایست را ترک خواهدکرد. بدین گونه هر فرد می تواند از احترام لازم در بین دسته و جامعه خود برخوردار گردد. این ارتباط مطلوب شکل گرفته و به صورت اخلاق درآمده و به قلمروهای خارج نیز انتقال یافته و مشاهده می شود کنترل احساسات، احترام به قوانین و رعایت منافع جمعی از جمله عاداتی هستند که در ورزش امکان آموزش آنها موجود است. قوانین ورزشی سبب می شود که ورزشکار ناخودآگاه به حقوق ورزشکار مقابل احترام بگذارد و همین امر را در زندگی روزمره پیاده سازی کند.

تصمیم گیری های منطقی، قضاوت های اخلاقی و تجربه آنها در میادین ورزشی قابل انتقال به زندگی شخصی هستند. تقلید از مربیان و رهبران در گفتار و کردار که مورد احترام شرکت کنندگان در فعالیت های ورزشی هستند باعث ایجاد صفات برجسته و مطلوب در ورزشکاران و دانش آموزان می گردد.

در نتیجه ورزش و فعالیت بدنی در حالتی که به صورت منظم و مستمر صورت گیرد آثار مفیدی در فرد برجای می گذارد. آثار اجتماعی و روانی ورزش در فرد عبارت است از: کمک به فرد در جریان اجتماعی شدن و سازگاری با محیط، کمک به فرد در تکامل شخصیت مناسب، پرکردن اوقات فراغت و جلوگیری از انحرافات اجتماعی به خصوص در دوران جوانی، تصحیح و تکمیل اخلاق مناسب و آماده کردن فرد برای رعایت حقوق دیگران، کمک به فرد در جریان فرهنگ سازی و داشتن فرهنگی مناسب. همچنین هنگام ورزش با توجه به فعل و انفعالاتی که در بدن صورت می گیرد بیماری های روحی و روانی از قبیل: افسردگی، اضطراب و استرس، آلزایمر که در طول عمر به سراغ آدمی می آیند به تدریج از میان می روند.

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران