چقدر مشاوره پیش از ازدواج میتواند برای زوجین مفید باشد؟
به گزارش کارگرآنلاین دکتر علیرضا هریوندی- روانشناسی، در کارگاه آموزشی «ناگفتههای زندگی مشترک» که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خراسانجنوبی، سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان و موسسه علمی کاربردی جهاددانشگاهی برگزار شده بود، اظهار کرد: باید قبل از ازدواج رفتارهای آسیبزا را شناسایی و سپس برای ازدواج اقدام کرد.
وی با بیان اینکه خط قرمزهای ازدواج، مباحث مربوط به اختلالات شخصیتی است، افزود: باید این اختلالات را شناخت و سپس اقدام به ازدواج کرد.
این روانشناس و مشاور خانواده بیان کرد: افرادی که رفتارهای آسیبزا دارند، افرادی هستند که معمولا اعتیاد دارند و این امر خطر بزرگی برای زندگی است. اگر پس از ازدواج این اتفاق افتاد، باید برای درمان به همسر کمک کرد و از فرزنددار شدن جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه افراد باید بدانند چه فرآیندهای رفتاری در این مواقع باید داشته باشند، تصریح کرد: یک مورد دیگر ازدواج در قالبهای کودک صفتی است و این به این معنا است که فردی که هنوز به بلوغ فردی و اجتماعی نرسیده است، اقدام به ازدواج کند.
این دکترای تخصصی روانشناسی عمومی با اشاره به اینکه این فرد حتی پس از ازدواج نیز باید از طریق خانواده تامین مالی شود و این امر مستقل شدن او را با مشکل مواجه میسازد، اظهار کرد: تامین مالی زوجین توسط خانواده زمینه دخالت در زندگی مشترک آنان و ایجاد مشکلات بعدی را پدید میآورد.
هریوندی داشتن شغل مناسب و درآمد را از شرایط پیش از ازدواج دانست و افزود: گاهی افراد دقیقا ویژگیهای مثبت پدر و مادر را در زندگی خود پیاده میکنندکه این امر باعث مشکلات در زندگی آنان میشود.
وی بیان کرد: بعضی از ازدواج به دنبال شریک اقتصادی هستند، بعضی آن را راهی برای کمال میدانند و گروهی تنها به زیبایی فرد مورد نظر توجه دارند که همه این موارد به تنهایی نمیتواند زمینه ازدواجی موفق را فراهم کند.
این روانشناس و مشاور خانواده با تاکید بر ضرورت مشاوره پیش از ازدواج، یادآور شد: پیشنهاد میشود زوجینی که قصد ازدواج دارند، قبل از ازدواج با یک مشاور مشورت گرفته تا بتوانند با دید وسیعتر و با آگاهی بیشتر وارد این بعد از زندگی شوند.
در این کارگاه، دانشجویان حاضر به بحث و بررسی و بیان نظرات خود پیرامون موضوع ازدواج پرداختند.