آخرین گزارش توسط وزیر کشور اعلام شد : ۱۶ کشته و ۳۷ مصدوم حاصل حادثه متروپل تاکنون
به گزارش کارگر آنلاین ، در سومین روز از حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل در آبادان، تلاشها برای جستجوی افراد گرفتار زیر آوار ادامه دارد.
ساختمان ۱۰ طبقه متروپل ظهر روز دوم خردادماه در آبادان، فرو ریخت. بر اثر این حادثه تاکنون ۱۴ نفر جانباخته اند و تعدادی نیز مصدوم شده اند.
تلاش شبانه برای جستجوی افراد گرفتار در ساختمان متروپل
شب گذشته نیز روند جستجو بدون هیچ توقفی در جریان بود و با نصب نورافکن در اطراف ساختمان جستجوی نیروهای امدادی ادامه پیدا کرد. ارائه کمکهای مردمی شامل آب و غذا نیز همچنان ادامه دارد.
مردم همچنان در اطراف خیابانهای منتهی به ساختمان متروپل حضور دارند و عدهای اشکریزان در حال خواندن دعا هستند. عدهای نیز از طریق تماس تلفنی و تصویری، گزارشهایی را برای خانوادههای چشمانتظار در خانهها ارسال میکنند.
تعدادی از سگهای زندهیاب هلال احمر نیز در محل حادثه حضور دارند و با مشخص شدن علائمی مبنی بر احتمال وجود افراد گرفتار در آوار، به منطقه آواربرداری برده میشوند.
نیروهای انتظامی و امنیتی در حال برقراری نظم منطقه هستند و با تشکیل زنجیرههای انسانی با همراهی مردم مانع از تجمع در اطراف ساختمان میشوند تا عملیات آواربرداری بدون وقفه ادامه پیدا کند.
نکته قابل تامل، آمد و رفت مسئولان مختلف به صورت مرتب به محل حادثه است؛ با این وجود، هنوز زمان پایان عملیات آواربرداری مشخص نیست.
وزیر کشور از روند آواربرداری در متروپل بازدید کرد
احمد وحیدی با حضور در محل حادثه متروپل از آخرین روند آواربرداری در این منطقه بازدید کرد.
وی در این بازدید که به همراه استاندار خوزستان انجام شد، در جریان اقدامات نیروهای امداد و نجات قرار گرفت و با خانوادههای منتظر که خواهان نجات عزیزانشان هستند، گفتوگو کرد.
درخواست خانوادهها و مردم از وزیر کشور ارسال تجهیزات و ماشین آلات بیشتر به محل ساختمان متروپل بود. همچنین این خانواده ها درخواست داشتند تا روند آواربرداری با سرعت بیشتری انجام شود.
نیروهای امدادی همچنان در حال آواربرداری و تلاش برای یافتن افراد محبوس در آوار ساختمان متروپل هستند.
متروپل “پزشکی” نبود / «مطب» در مجتمعهای اداری-تجاری قانونی است
دکتر رنجبرزاده معاون پارلمانی سازمان نظام پزشکی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فروریختن ساختمان متروپل آبادان، گفت: دیروز ظهر متوجه ریزش ساختمان متروپل شدیم که به اتفاق تعدادی از افراد در محل حادثه حضور یافتیم و با همراهی مدیرعامل منطقه آزاد اروند و حضور استاندار خوزستان که در آنجا بودند، بازدید مفصلی از محل داشتیم و شاهد تلاشهای امدادگران و تیم فنی و مهندسی، آتشنشانی و اورژانس بودیم که برای نجات مجروحان تلاش میکردند. آنچه که به عینه حتی برای فرد غیر تخصصی قابل ملاحظه بود، این بود که سازه با ارتفاع ۱۰ طبقهای اصلا سازگاری نداشت و ستونها تحمل وزن را نداشتند. حال اینکه چطور مهندسین ناظر و کسانی که پروانه صادر کرده و در این ساختمان فعالیت داشتند، پذیرفتند که این ساختمان بر روی یک سازه ناپایدار و ضعیف قرار بگیرد، برای ما قابل تعجب بود. ما از بیمارستانی که مجروحان به آن منتقل شده بودند نیز بازدید کردیم و خدمات به مجروحان ارایه میشد.
وی با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر “پزشکی – اداری” بودن ساختمان متروپل آبادان، گفت: این برج هنوز به صورت کامل بهرهبرداری نشده بود، اما تعدادی از واحدهای آن طبق گزارشات میدانی که شنیدیم، واگذار شده بود. البته در این برجی که فروریخته پزشکی مستقر یا فعال نبوده، اما در برج و ساختمانهای بغل دستی آن مطب پزشکی و داروخانه فعال بوده است. در عین حال کاربری ساختمان هم “پزشکی- اداری” نبوده است، بلکه اداری- تجاری بوده است.
رنجبرزاده با بیان اینکه ما عنوانی به نام “پزشکی اداری” برای ساختمانها نداریم، گفت: به طوری که یا ساختمان پزشکان داریم و برای ساختمان پزشکان باید مجوز صادر شود یا اینکه ساختمان با کاربری اداری و تجاری داریم و باید مجوز کاربری اداری – تجاری برای ساختمان صادر کنند. ساختمانی به نام پزشکی – اداری نداریم. البته اگر ساختمانی اداری باشد، پزشک هم میتواند در آنجا مستقر شود و این کار از نظر قانونی مشکلی ندارد.
وی درباره توجه وضعیت امینت ساختمانی و محیطی ساختمانهایی که قرار است کاربری پزشکی داشته باشند، گفت: میتوان در این باره دستورالعملی صادر کرد. به طوری که به عنوان یک دستورالعمل کلی، سازمان نظام پزشکی میتواند اعلام کند که صدور هر گونه مجوزی تحت عنوان کلمه “پزشکی” برای هر پروژه ساختمانی باید با نظر نظام پزشکی استانها باشد که آیا محل برای ساختمان پزشکان یا فعالیت مجتمع پزشکی مناسب است یا خیر؟. این ارزشمند است که ساز و کاری طراحی شود تا نظام پزشکیهای استانها اعلام نظر کنند که واحدی در جایی با عنوان مجتمع پزشکی مناسب است یا خیر؟. این اقدام برای آینده موثر است.
وی گفت: بنابراین اگر قرار است از کلمه “پزشکی” برای ساختمانی استفاده کنند، سازمان نظام پزشکی میتواند با هماهنگی دستگاههای مرتبط سازوکاری را طراحی کنند که به صورت آییننامه یا به صورت طرحی در مجلس مطرح شود و نظام پزشکیها بتوانند درباره محیط و فضای ساختمان و ظرفیت ساختمان برای مجتمع پزشکی اعلام نظر داشته باشند. البته در این زمینه قانونی نداریم و میتوانیم در قالب یک دستورالعمل اقدام کنیم. اگر قانون هم باشد که بهتر است.
رنجبرزاده تاکید کرد: طبق قانون، پزشکان میتوانند در هر نقطهای مطب داشته باشند، حتی در مجتمعهای مسکونی؛ مشروط به اینکه مجتمع مسکونی اعتراض نکنند. در صورت رضایت ساکنین، در یک مجتمع کاملا مسکونی، یک مطب پزشکی میتواند وجود داشته باشد.
رنجبرزاده گفت: پیشنهادم این است که هر پروژهای که میخواهد عنوان “پزشکی” بگیرد، بهتر است که با همفکری نظام پزشکیهای استانها مجوزش صادر شود. به این معنا که کسی از عنوان “پزشکی” برای ساختمانی استفاده نکند، مگر اینکه مورد توافق سازمانها از جمله نظام پزشکیها از نظر ظرفیت محیط، ایمنی ساختمان و … قرار گیرد.
وی ضمن تشکر از نظام پزشکی استان خوزستان و همچنین دانشگاه علوم پزشکی و معاونت درمان استان به دلیل همکاریهای خوبی که داشتند، گفت: در عین حال ما به همراه گروه جهادی پزشکی همچنان در خوزستان حضور داریم. به دانشگاه علوم پزشکی آبادان هم اعلام کردیم که تیم پزشکی سازمان نظام پزشکی، کاملا آماده همکاری بوده و جراحان ما در صورت ضرورت آماده ارائه خدمت به مجروحان هستند. تیم تقریبا یک حالت آمادهباش داشت که خوشبختانه تیم پزشکی آبادان کارها را به خوبی پیش برده بودند. همچنان هم آمادگی ارائه کمکهای پزشکی را داریم.
وزیر کشور: خطر جدی ریزش مجدد سازه متروپل وجود دارد
وزیر کشور گفت: با خطر جدی ریزش مجدد باقیمانده سازه متروپل مواجه هستیم و در صورت حضور مردم در محل حادثه، این ریزش میتواند منجر به فاجعه شود.
احمد وحیدی امروز (۴ خردادماه) در جمع خبرنگاران ضمن تسلیت به مردم آبادان و خانواده درگذشتگان حادثه متروپل، اظهار کرد: در حال حاضر با خطر جدی ریزش مجدد باقیمانده سازه متروپل مواجه هستیم و در صورت حضور مردم در محل حادثه، این ریزش میتواند منجر به فاجعه شود.
وی افزود: به طور جدی خواهشمندم مردم عزیز در محدودهای که اعلام خطر شده است، حاضر نشوند.
وزیر کشور تصریح کرد: احتمال ریزش مجدد سازه با ریسک بالایی وجود دارد؛ مردم با خروج از این محل اجازه کار را به ماشینآلات و نیروها بدهند.
اظهارنظر استاندار خوزستان درباره علت فرو ریختن متروپل
استاندار خوزستان گفت: سازه ساختمان متروپل بسیار سنگین بوده و موارد فنی در آن لحاظ نشده است؛ طبق گزارشهای اولیه، این ساختمان در شش طبقه طراحی شده بود اما بعد سه طبقه و بعد از آن مجددا دو طبقه دیگر به آن اضافه شده است.
صادق خلیلیان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به علت فرو ریختن ناگهانی ساختمان متروپل اظهار کرد: بر اساس برآورد اولیه، علت این حادثه رعایت نشدن ضوابط فنی و استانداردها است. البته این موضوع قطعی نیست و باید پس از انجام بررسیها، در مورد علت دقیق این مساله به صورت قطعی اظهار نظر کرد.
وی در مورد اینکه آیا فرو ریختن متروپل بدون حادثهای مانند انفجار رخ داده است؟ افزود: فکر میکنم حتی اگر خودروی سنگینی با این ساختمان برخورد میکرد یا انفجاری در آن رخ میداد هم نمیتوانست باعث شود که چنین اتفاقی برای این ساختمان رخ دهد.
استاندار خوزستان بیان کرد: سازه ساختمان متروپل بسیار سنگین بوده و موارد فنی در آن لحاظ نشده است؛ طبق گزارشهای اولیه، این ساختمان در شش طبقه طراحی شده بود اما بعد سه طبقه و بعد از آن مجددا دو طبقه دیگر به آن اضافه شده است. طبیعتا احتمالا در این افزودن طبقات، برخی مسائل فنی رعایت نشده است. البته این اتفاقات مربوط به سالهای ۹۸ و قبل از آن است.
خلیلیان تصریح کرد: قطعا با مسببان این حادثه برخورد میشود.
تاکنون ۱۴ کشته و ۳۷ مصدوم حاصل حادثه متروپل
فرماندار آبادان گفت: آخرین آمار جانباختگان حادثه ریزش متروپل ۱۴ نفر است.
احسان عباسپور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تاکنون ۱۱ نفر از متخلفان حادثه ریزش ساختمان متروپل بازداشت شدهاند.
به گارش ایسنا، وی در خصوص آمار جانباختگان این حادثه نیز گفت: آخرین آمار جانباختگان حادثه ریزش متروپل ۱۴ نفر است. تعداد مصدومان این حادثه نیز تاکنون ۳۷ نفر است.
تنها ۳ مصدوم حادثه متروپل در بیمارستان بستری هستند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: در حال حاضر تنها سه مصدوم حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل در بیمارستان بستری هستند.
دکتر محمد محمدی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تمامی بیمارستانهای آبادان برای پذیرش مصدومان در حال آمادهباش هستند و یک بیمارستان در خرمشهر نیز به عنوان پشتیبان آماده شده است؛ ضمن اینکه بیمارستانهای شهر اهواز نیز در حال آمادهباش هستند تا پذیرای مصدومان احتمالی این حادثه باشند.
به گزارش ایسنا، وی افزود: همکاران اورژانس از دقایق ابتدایی وقوع حادثه در محل حضور داشتند و مصدومان را به نزدیکترین بیمارستانها یعنی شهید بهشتی، امام خمینی(ره) و ۱۷ شهریور منتقل کردند.
محمدی با بیان اینکه خوشبختانه بیشتر مصدومان با حال عمومی مساعد از بیمارستان مرخص شدند، افزود: در حال حاضر تنها سه مصدوم در بیمارستان هستند که دو نفر از آنها با حال خوب در بخش عادی حضور دارند و یک نفر دیگر نیز بعد از عمل جراحی هماکنون در وضعیت پایدار در بخش مراقبتهای ویژه قلب بستری است و شرایط وی نیز توسط اعضای هیات علمی دانشگاه و سرویسهای مختلف مدیریت میشود.
وی گفت: بستریشدگان در بیمارستانها مشکل خاص ندارند و امیدواریم آمار تلفات افزایش نیابد. با اقدامات انجام شده مشکل خاصی در زمینه انتقال و درمان مصدومان این حادثه وجود ندارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آبادان خاطرنشان کرد: برای رعایت جوانب احتیاط، حضور عوامل اورژانس کشور را از شهرها و استانهای همجوار شاهد هستیم و در حاضر ۵۰ آمبولانس، چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس و دو فروند بالگرد در منطقه در حال خدماترسانی هستند.
وی افزود: در بیمارستانها نیز متخصصان مختلف به ویژه در رشتههای جراحی، جراحی اعصاب، زنان و طب اورژانس هر گونه انتقال مصدومان حادثه را مدیریت میکنند تا گوشهای از دردهای مردم عزیز آبادان تسکین یابد.
آوایی: با مقصران ریزش متروپول آبادان بدون اغماض برخورد شود
یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که با توجه به ابعاد گسترده واقعه تلخ ریزش ساختمان متروپل آبادان و جریحه دار شدن افکار عمومی از مسئولین مربوطه میخواهم این موضوع را به صورت ویژه مورد بررسی قرار داده تا عوامل مقصر در این اتفاق به مردم معرفی و برخورد قانونی و بدون اغماض با آنان صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، احمد آوایی نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی در پی فروریختن ساختمان اداری – تجاری متروپل در شهر آبادان در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت:
«در روزهایی که یاد آور حماسه سازی های بی بدیل مردم غیور خوزستان در ایام دفاع مقدس است حادثه تلخ و درد آور ریزش ساختمان متروپل آبادان بار دیگر موجب تاسف و تاثر مردم شریف کشور عزیزمان شد.
ضمن عرض تسلیت به مردم شریف و نجیب خوزستان و آبادان و به ویژه خانواده های داغدیده این حادثه از مسئولین مربوطه میخواهم با توجه به ابعاد گسترده این واقعه تلخ و جریحه دار شدن افکار عمومی این موضوع را به صورت ویژه مورد بررسی قرار داده تا عوامل مقصر در این اتفاق به مردم معرفی و برخورد قانونی و بدون اغماض با آنان صورت گیرد.»
ساختمان ۱۰ طبقه متروپل در آبادان ظهر روز دوم خردادماه فرو ریخت. بر اثر این حادثه تاکنون ۱۴ نفر جانباختهاند و تعدادی نیز مصدوم شدهاند. در سومین روز از حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل در آبادان، تلاشها برای جستجوی افراد گرفتار زیر آوار ادامه دارد.
واکنش احمدیشاهردوی به حادثه متروپل آبادان
نماینده ولی فقیه در خوزستان در پی حادثه متروپل آبادان، پیامی صادر کرد.
به گزارش ایسنا، در متن پیام احمدب شاهرودی آمده است:
«لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم
به من می گویند اگر برای حادثه آبادان پیامی صادر کنید خوب است چه پیامی صادر کنم جز عرض تسلیت و همدردی با مردم مظلوم و محروم آبادان و خرمشهر که بعد از ده ها سال از پایان جنگ تحمیلی هیچ کار اساسی و در خور شان برایشان انجام نشده، هنوز وضعیت جنگزدگی دارند.
مسئولین امر هم می دانند و کاری نمی کنند. وقتی هم حرفی می زنیم می گویند کارهای اجرائی به خبرگان مربوط نیست دخالت نکنید و حتی مسئولین استانی پاسخ تلفن ما را هم نمی دهند یا به زحمت می دهند.
در این اوضاع و احوال پیام مطالبه گری از مسئولین امر دردی دوا نمی کند چون خودشان می دانند و چاره جویی نمی کنند فقط باید گفت انا لله و انا الیه راجعون. خداوند درگذشتان این حادثه مولمه را رحمت و به مجروحین شفای عاجل و به بازماندگان پاداش صابرون بغیر حساب عنایت فرماید.
احمدی شاهرودی نماینده مجلس خبرگان رهبری استان خوزستان»
هیاتی از کمیسیون عمران پنجشنبه از محل ریزش ساختمان متروپل بازدید می کنند
یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: متاسفانه ساختمان های زیادی مانند متروپل با بی توجهی به نظر ناظران نظام مهندسی ساخته شده که هم اکنون مانند بمب های ساعتی جان مردم را تهدید می کنند.
آرا شاوردیان در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ریزش ساختمان متروپل آبادان، بیان کرد: بنده در مصاحبه هایی که در بحث ساختمان داشتم بر این موضوع بارها تاکید کرده ام که متاسفانه در این حوزه توجیه اقتصادی و صرفه اقتصادی اولویت بالاتری نسبت به مسائل فنی و نظارتی دارد. متاسفانه در مجوزهایی که صادر می شود پس از ورود سازمان نظام مهندسی و اعمال نظر، توجه ای به نظرات کارشناسی نمی شود.
وی در ادامه اظهار کرد: ما شاهد ریزش ساختمان متروپل بودیم. این سومین حادثه بزرگ در حوزه ساختمانی بعد از آتش سوزی پلاسکو و ساختمان پزشکی سینا بود. ساختمان های زیادی در تهران و سایر شهرها وجود دارد که مانند بمب های ساعتی هستند. این ساختمان ها شناسایی شده اما متاسفانه گامی برای ایمن سازی این ساختمان ها برداشته نشده است.
نماینده مردم مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: متاسفانه قوانین وجود دارد اما نظارتی موجود نیست. حتی اجازه نمی دهند تا نظارت های ناظرین از سازمان نظام مهندسی به درستی انجام شود و اگر هم نظارتی صورت گیرد توجهی به نتایج آن نمی شود. کمیسیون عمران ابعاد حادثه ریزش ساختمان متروپل را با جدیت دنبال خواهد کرد. در روز پنجشنبه نیز به دنبال ماموریت رئیس مجلس هیاتی از کمیسیون عمران بازدید میدانی از محل حادثه متروپل به عمل خواهد آورد و گزارش آن را اعلام خواهد کرد.
۱۶جانباخته و ۳۷ زخمی؛ جدیدترین آمار حادثه متروپل تا این لحظه
وزیر کشور با اشاره به آخرین آمار جانباختگان و مصدومان حادثه متروپل گفت: تاکنون نزدیک به ۱۶ فوتی داشتهایم و همچنین ۳۷ نفر زخمی شده بودند که از این تعداد ۳۴ نفر مرخص شدهاند.
احمد وحیدی در خصوص آخرین وضعیت آواربرداری در متروپل، اظهار کرد: همچنان عملیات در حال انجام است؛ حساسیت بسیار زیادی وجود دارد. هماکنون، به دلیل احتمال ریزش سازههای مجاور، فعلا مدتی کار متوقف شده است تا اطمینان پیدا کنیم که استحکامبخشی انجام شود لذا باید مطمئن شویم. شرایط بسیار حساس و خطرناک است.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: متخصصان بسیار خوبی از مرکز تحقیقات ساختمان و افرادی که در مسائل آواربرداری متخصص شدهاند حضور دارند. گروه زیادی اینجا حضور پیدا کردهاند و مشغول رایزنی هستند.
وزیر کشور ادامه داد: چرثقیلهای سنگین، انواع لودرها و بیلها و تجهیزات دیگر وجود دارد و تجیهزات لازمی که برای برش بتنها نیاز است، برقرار است. از سراسر کشور همه کمک میکنند. آتشنشانان و نیروهای مردمی، هلال احمر، اورژانس، نیروهای انتظامی و نظامی همگی مشغول کار هستند.
وحیدی با اشاره به آخرین آمار جانباختگان و مصدومان این حادثه گفت: تاکنون نزدیک به ۱۶ فوتی داشتهایم همچنین ۳۷ نفر زخمی شده بودند که از این تعداد ۳۴ نفر مرخص شدهاند. همچنان به دنبال دستیابی به عزیزانی هستیم که زیر آوارهای متراکم محبوس شدهاند و وضعیت نامعلومی دارند.
وی تاکید کرد: کار با حساسیت و به ناچار با سرعت کم، اما با حضور همه در حال انجام است تا بتوانیم با کمترین خطر ممکن، این مرحله را پشت سربگذاریم.
وزیر کشور در پاسخ به اینکه چرا کار آواربرداری به کندی انجام میشود؟ افزود: دو دلیل اساسی دارد؛ اول اینکه همه تلاشها به این معطوف میشود که افراد محبوس شده را نجات دهیم و این کار حساسیت و دقت دارد و دلیل نمیشود همه آوار را با لودر جمع کرد زیرا ممکن است آثار سوئی داشته باشد و باید خیلی ملایم انجام شود. اما دلیل دوم؛ هر نوع آواربرداری در کنار این سازههای ناپایدار میتواند به ریزش سازههای دیگری که وجود دارد بینجامد و برای افراد دیگر خطرات زیادی دارد. مسائلی از این دست در این ساختمان فراوان است بنابراین مجبور هستیم که با دقت کار را انجام دهیم.
اولویت همه، نجات افراد زیر آوار متروپل است
امام جمعه آبادان گفت: در حال حاضر اولویت همه مسئولان نجات مصدومان از زیر آوار فاجعه متروپل است.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین غبیشاوی در حاشیه عیادت از مصدومان حادثه فرو ریختن ساختمان متروپل، اظهار کرد: بنا به اظهارات مصدومان، رسیدگی در بیمارستان به ایشان بسیار خوب بوده است که این موضوع جای تقدیر دارد.
به گزارش ایسنا به نقل از وبدا، وی اضافه کرد: این یک فاجعه و یک جنایت بوده است و کسانی که قربانی دادند و بازماندگان ایشان بدانند که شهروندان و مسئولان در کنار ایشان هستند.
امام جمعه آبادان ادامه داد: اولویت اصلی مسئولان رسیدگی به مصدومانی است که در زیر آوار هستند.
وی خاطرنشان کرد: همه در این شرایط دست به دست هم دادهاند از وزیر گرفته تا دانشگاههای علوم پزشکی آبادان و اهواز همه پای کار هستند و بنده به نمایندگی از مردم آبادن از تمام کسانی که شبانهروزی در حال زحمت کشیدن هستند تشکر میکنم.
حجتالاسلام والمسلمین غبیشاوی تصریح کرد: مواظب باشیم معاند با موجسواری و انتشار اخبار دروغ فضا را مسموم نکند و البته با هوشیاری و بصیرت مردم این فتنهها به جایی نمیرسد.
وی گفت: این اتفاق یک تلنگر جدی به مسئولان و نیروهای اجرایی بود تا بعد از این اجازه ندهیم که سوءاستفادهها چنین فجایعی را به بار بیاورد.
پنجشنبه در خوزستان عزای عمومی اعلام شد
فردا پنج شنبه در خوزستان در پی حادثه متروپل آبادان، عزای عمومی اعلام شد.
به گزارش ایسنا، دفتر نماینده ولی فقیه در خوزستان در اطلاعیهای، فردا پنجشنبه، پنجم خرداد را در پی حادثه متروپل آبادان، در استان خوزستان عزای عمومی اعلام کرد.
پایان توقف یک ساعته آواربرداری در متروپل / تلاش برای مستحکمسازی ساختمان
فرماندار آبادان با اشاره به توقف یک ساعته آواربرداری در متروپل گفت: همه تلاش بر این است که استحکام ساختمان را به حداکثر برسانیم تا آواربرداری با سرعت و قدرت بیشتری انجام شود.
احسان عباسپور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بعد از ریزش قسمتی برجهای دوقلو متروپل در خیابان امیرکبیر آبادان و قرار گرفتن بخشی از آوار در خیابان اصلی و جانبی، متاسفانه تعداد ۱۶ نفر از هموطنان خودمان را از دست دادیم.
وی افزود: ۳۷ مصدوم در این حادثه داشتیم که ۳۴ نفر از مصدومان به صورت سرپایی مداوا شده و به آغوش خانواده خود بازگشتهاند.
فرماندار آبادان گفت: بر حسب دستور وزیر کشور با توجه به عدم پایداری سازه، دستور توقف یک ساعته آواربرداری صادر شد و پس از انجام استحکام بنا مجددا کار آواربرداری آغاز شده است.
عباسپور افزود: همه تلاش بر این است که استحکام ساختمان را به حداکثر برسانیم تا آواربرداری با سرعت و قدرت بیشتری انجام شود.
توضیحی درباره ادعای خارج شدن فردی پس از ۳۰ ساعت از زیر آوار متروپل
دانشگاه علوم پزشکی آبادان در خصوص صحبتهای شهروند صدمهدیده حادثه متروپل در بیمارستان توضیحی ارائه داد.
به گزارش ایسنا، در توضیح این دانشگاه آمده است:
“ضمن عرض خسته نباشید به تمام جهادگرانی که این روزها در عرصههای مختلف خدمت در مسیر پایان دادن به بحران جانخراش سقوط ساختمان متروپل و التیام دردهای بحق شهروندان هستند، به اطلاع میرساند در پی ادعای فردی مبنی بر اینکه در حادثه فرو ریختن ساختمان، بعد از ۳۰ ساعت از زیر آوار بیرون آورده شده است، بر خود لازم میدانیم تا توضیحات زیر به منظور تنویر افکار عمومی حضور مطالبهگران محترم عنوان شود.
بر اساس وظیفه ذاتی نیروهای امدادگر درمانی در خط دوم حادثه قرار میگیرند و معمولاً پس از اعلام نیاز نیروهای آتشنشان و آواربردار، آمبولانس به خط اول حادثه اعزام میشود.
در موضوع شب گذشته نیز با توجه به ازدحام امدادگران و نیروهای مردمی اعلام میشود فردی زنده از زیر آوار بیرون آورده شده است و با اعلام درخواست اعزام یک دستگاه آمبولانس به محل حادثه، بلافاصله کارکنان فوریتهای پزشکی در محل حاضر و فرد مصدوم را به بیمارستان انتقال میدهند.
گزارشگر صداوسیمای مرکز آبادان نیز به محض اطلاع از این موضوع برای تهیه گزارش در بیمارستان با فرد مصدوم مصاحبه میکند که در این مصاحبه فرد مدعی میشود که به مدت ۳۰ساعت در زیر آوار بوده و با کمک کارکنان آتشنشانی بیرون کشیده شده است.
در اظهارت بعدی مشخص میشود این فرد از نیروهای مردمی حاضر در محل بوده و برای کمک به داخل حفره ایجاد شده میرود و وقتی احساس خطر میکند با فریاد درخواست کمک کرده و نیروهای امدادگر نیز برحسب وظیفه وی را بیرون آورده و سپس توسط کارکنان فوریتهای پزشکی به بیمارستان انتقال میدهند.
در این میان لازم به ذکر است نیروهای امدادگر در صحنه و کارکنان فوریتهای پزشکی در مسیر خدماترسانی به مصدومان صرفا وظیفه ذاتی خود را انجام داده و مسئول اظهارنظر و صحبت افراد نمیباشند و در کمک به فرد مذکور که علائم آسیبدیدگی در وی دیده میشد خدماترسانی درمانی وظیفه زحمتکشان اورژانس و سپس بیمارستان بوده که به خوبی صورت گرفته است.
از خداوند متعال برای همه شهروندان محترمی که در این ایام سوگوار از دستدادن عزیزانشان هستند صبر جمیل و برای مصدومان حادثه، شفای عاجل مسئلت داریم.”
آخرین وضعیت عملیات امدادی در «متروپل» / استفاده از تجهیزات بهروز نجات
رییس جمعیت هلال احمر از ادامه عملیات جستوجو و نجات در محل ساختمان متروپل آبادان خبرداد.
پیرحسین کولیوند که در محل ریزش ساختمان متروپل آبادان حضور دارد، در گفتوگو با ایسنا درباره روند امدادرسانی و جستوجو در سومین روز از حادثه ریزش این ساختمان گفت: عملیات همچنان با تمام توان ادامه دارد و با اقدامات انجام شده مسیر در کوچهای که مخاطرات زیادی در آن وجود داشت، تا حد زیادی پاکسازی شده و مسیر درحال بازگشایی است.
وی با بیان اینکه مردم نیز لطف زیادی به امدادگران دارند که از آنان قدردانی میکنم، اظهارکرد: یکی از مواردی که عملیات جستوجو و نجات را در شرایط دشوار و خطرناکی قرارداده احتمال ریزش بخشی از سازه مجاور است، با این وجود امدادگران با تمام توان درحال جستجو هستند و امیدواریم که بتوانیم افراد دیگری را زنده از زیر آوار خارج کنیم.
کولیوند درباره اینکه عملیات جستجو و نجات چه زمانی به اتمام خواهد رسید، به ایسنا گفت: با توجه به وضعیت فعلی و حجم آوار ممکن است عملیات به این زودیها تمام نشده و تا دو سه روز آینده هم ادامه داشته باشد. خوشبختانه امدادگران با روحیه و انگیزه بالایی بهطور شبانهروزی در حال جستوجو در این محل هستند و ما در تلاشیم که در کمترین زمان ممکن عملیات جستوجو و نجات در تمام این بخش انجام شود.
رییس جمعیت هلال احمر درباره تجهیزات موجود در عملیات نیز اظهارکرد: کمبودی در زمینه تجهیزات و امکانات جستوجو و نجات نداریم، البته سطح حادثه وسیع است اما از بهروزترین امکانات و ادوات جستوجو و نجات استفاده میکنیم و در این خصوص مشکلی وجود ندارد.
کولیوند درباره اینکه آیا همچنان امیدی به زنده ماندن برخی افراد در زیر آوار وجود دارد یا خیر گفت: توکل ما به خداوند است و تا آخرین دقایق عملیات امیدواریم که بتوانیم افرادی را زنده از زیر آوار خارج کرده و نجات دهیم.
حتی یک لحظه از انجام عملیات آواربرداری و نجات غافل نشدهایم
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: تمام نیروهای حاضر در محل تلاش خود را برای عملیات آواربرداری انجام خواهند داد اما شانس زنده ماندن افراد احتمالی در زیر آوار بسیار پایین آمده است.
پیرحسین کولیوند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: حجم زیاد آوار ناشی از ریزش ساختمان متروپل و شرایط حاکم بر محل حادثه، بحرانی است و هر لحظه امکان ریزش باقیمانده بنا و ساختمان مجاور آن وجود دارد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: تمام نیروهای حاضر در محل تلاش خود را برای عملیات آواربرداری انجام خواهند داد اما شانس زنده ماندن افراد احتمالی در زیر آوار بسیار پایین آمده است.
کولیوند عنوان کرد: علیرغم همه این مسائل، حتی یک لحظه از انجام عملیات غافل نشدهایم و در شرایطی بسیار دشوار و سخت در حال انجام عملیات آواربرداری هستیم.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور: همه تجهیزات مورد نیاز در محل حادثه وجود دارد و نیاز گروههای امداد و نجات را تامین میکند و به اداوات و تجهیزات جدید نیازی نیست.
وی با بیان اینکه گروههای جهادی به همراه گروههای مردمی در حال خاکبرداری و امداد هستند، گفت: همه گروهها و مردم در اقدامی جهادی در حال آواربرداری و جستجو و نجات هستند.
امنیت کامل در آبادان برقرار است
سخنگوی فراجا با بیان اینکه امنیت در سطح شهر آبادان کاملا برقرار است، گفت: نیروی انتظامی به تعداد کافی در شهر حضور دارد و به صورت سه شیفت شبانهروزی خدمت میکنند.
سردار مهدی حاجیان در جمع خبرنگاران در محل حادثه متروپل در آبادان اظهار کرد: همکاران ما در نیروی انتظامی از زمان حادثه متروپل بلافاصله در محل حضور پیدا کردند و فرماندهی انتظامی استان خوزستان نیز شخصا در محل حادثه فرماندهی کار را به عهده دارد.
وی افزود: کار آواربرداری نیازمند فراهم کردن محیطی امن است که در واقع همکاران ما این وظیفه را به خوبی انجام میدهند.
سخنگوی فراجا گفت: از استانهای معین خوزستان و همچنین تهران تیمهای پلیسی به منطقه اعزام شده است.
حاجیان ادامه داد: از مردم داغدار آبادان تقاضا داریم با خدمتگذاران خود در نیروی انتظامی خوزستان همکاری کنند زیرا نیازمند همکاری مردم هستیم که کمک کنند تا محیط آواربرداری، امن و خلوت باشد و امدادگران بتوانند کار خود رابه نحو احسن انجام دهند.
وی افزود: امنیت در سطح شهر آبادان کاملا برقرار است و بر اساس گفته فرماندهی انتظامی استان خوزستان، مردم رضایت کاملی از خدمتگذاران خود در این فرماندهی دارند و این رضایتمندی مردم برای ما افتخار است و همچنان آماده هستیم تا پای جان در خدمت مردم باشیم و به این خدمتگذاری خود افتخار می کنیم.
سخنگوی فراجا گفت: نیروی انتظامی به تعداد کافی در شهر حضور دارد و به صورت سه شیفت شبانهروزی خدمت میکنند و امکانات و تجهیزات پلیسی را در اختیار این حادثه و مردم قرار دادهاند.
بازدید مجدد وزیر کشور از محل آواربرداری متروپل
وزیر کشور مجددا از محل آواربرداری در متروپل آبادان بازدید کرد.
احمد وحیدی با حضور در محل حادثه متروپل، از آخرین روند آواربرداری و استقرار ماشینآلات جدید در این منطقه دیدن کرد. وی در این بازدید از آخرین اقدامات انجام شده توسط نیروهای امداد و نجات مطلع شد.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین سید محمدالنبی موسوی فرد نماینده ولی فقیه در خوزستان با حضور مجدد در محل حادثه متروپل، از روند آواربرداری در این منطقه بازدید کرد.