این ادویه مناسب برای چاقهای با مزاج سرد
به گزارش کارگرآنلاین دکتر محمد فصیحی دستجردی در این رابطه گفت: «در طب سنتی زعفران به عنوان آرام بخش، مسکن، ضداسپاسم و مقوی معده مصرف میشود و در تغذیه معطر کننده، طعم و رنگ دهنده است. با توجه به رنگ بسیار غلیظی که از آن تولید میشود در صنایع آرایشی، داروسازی، قنادی نیز استفاده میشود».
متخصص طب سنتی در رابطه با مزاج این ادویه و فواید و مضراتی که دارد ادامه داد: «مزاج زعفران گرم و خشک است و مصرف آن در افراد با مزاج گرم باید محدود شود ولی برای افراد با مزاجهای سرد و تر که اغلب از اضافه وزن هم رنج میبرند بیشترین فایده را دارد».
این متخصص بیماریهای عفونی همچنین به این نکته اشاره کرد که مصرف چای زعفران به هضم غذا کمک میکند، مسکن درد و قاعدهآور است و باعث تحریک اعصاب میشود. خون ساز است و گردش خون را آسان میکند، خونریزیهای بعد از زایمان را از بین میبرد و تقویتکننده قوای جنسی است. زعفران تصفیه و تقویتکننده کبد است و به رفع سرفه و درمان برونشیت کمک میکند. چای زعفران کلیه و مثانه را پاک میکند. آرام بخش، خوابآور و ضد تشنج است. گاز معده را برطرف میکند، ادرارآور است و حتی میتواند پوست صورت را روشن کند.
زعفران در تقویت حافظه و یادگیری، کاهش فشارخون، کاهش چربی خون، درمان آسم، رفع نفخ شکم، درمان حالات تشنجی و درد دندان مؤثر است.
این طلای سرخ به دلیل داشتن آنتیاکسیدان به عنوان توان بخش قلب و پیشگیریکننده از بیماریهای قلبی و سرطان نیز مطرح است و مانع گسترش سرطان سینه میشود.
فصیحی هشدار داد: «مصرف زیاد زعفران در دوران بارداری خطر سقط جنین را بالا میبرد.»