اخبار اقتصادی
چاپ00006:00 - 1401/04/12

دلیل نداشتن احساس خوب پس از خوردن میوه چیست؟

کارگر آنلاین | عدم احساس خوب پس از خوردن میوه می‌تواند به این معنی باشد که شما نسبت به قند اصلی موجود در آن یعنی فروکتوز عدم تحمل دارید.

به گزارش کارگر آنلاین ، عدم تحمل فروکتوز به دو صورت ایجاد می‌شود؛ شما یا با آن متولد شده‌اید که آن را به یک عدم تحمل ارثی تبدیل می‌کند، یا عدم تحمل غذایی دارید که در آن بدن شما در جذب فروکتوز کارآمد نیست.

ناتوانی در تجزیه و جذب صحیح فروکتوز می‌تواند منجر به اثرات ناخوشایند طولانی‌مدت شود. در تحقیق انجام شده که سال ۲۰۰۱ در مجله اسکاندیناوی گاستروانترولوژی منتشر شد، محققان دریافتند که سوءجذب فروکتوز می‌تواند منجر به کمبود تریپتوفان، یک ماده شیمیایی مهم برای تنظیم خلق و خوی شود.

اکثر موارد عدم تحمل فروکتوز ارثی در دوران شیرخوارگی زمان از شیر گرفتن نوزادان و تغذیه با غذا ظاهر می‌شود. مبتلایان به این اختلال، آنزیم مورد نیاز برای متابولیسم فروکتوز را تولید نمی‌کنند و منجر به سقوط قند خون و تجمع سموم در کبد می‌شود. علائم معمولا آشکار و شامل استفراغ، نفخ، درد شکم، یرقان و بیزاری از میوه یا غذاهای شیرین است.

وقتی صحبت از عدم تحمل فروکتوز در رژیم غذایی می‌شود، ناتوانی در تجزیه این ماده در سلول‌های روده و نه کمبود آنزیم خاص نهفته است. این عارضه می‌تواند در مراحل بعدی زندگی در نتیجه علل مختلف ازجمله استرس، التهاب و بیماری‌هایی مانند کرون و سلیاک ایجاد شود در این موارد بعد از خوردن میوه، نفخ و معده درد خواهید داشت. این وضعیت از هر سه نفر یک نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آن را نسبتا شایع کرده است.

اگر دچار عدم تحمل فروکتوز هستید، برای جلوگیری از ناراحتی و سایر عوارض جانبی ناخوشایند، مهم است که به آنچه مصرف می‌کنید، توجه داشته باشید. فقط اجتناب از فروکتوز میوه کافی نیست بلکه توجه به سایر محصولاتی که ممکن است این قند را در فهرست مواد تشکیل دهنده خود پنهان دارند نیز مهم است. اغلب شربت ذرت با فروکتوز بالا را در تعدادی از غذاهای فرآوری شده مختلف ازجمله چیپس، کلوچه، کراکر، آب نبات، نوشابه، آب میوه، چاشنی‌ها و حتی نان پیدا خواهید کرد. برخی از سبزیجات ازجمله کدو سبز، نخود فرنگی، قارچ و فلفل دلمه‌ای نیز حاوی فروکتوز هستند.

کلینیک مایو اظهار کرد که باید مراقب مواد قندی دیگری باشید که ممکن است آشکارا حاوی فروکتوز نباشند و شامل عسل، آگاو، ملاس، سورگوم، شربت با طعم افرا و شکر خرما می‌شوند. فروکتوز همچنین در شکر سفید گرانول شده وجود دارد.

اگر با عدم تحمل فروکتوز ارثی یا رژیمی  مواجه هستید، یاد بگیرید که حذف همه میوه‌ها از رژیم غذایی خود ضروری نیست. برخی از میوه‌ها، مانند انواع توت‌ها، مرکبات، آووکادو، موز و طالبی، قند کمی دارند و احتمالا پس از مصرف باعث ایجاد احساس ناخوشایندی در شما نمی‌شوند.

از آنجایی که عدم تحمل فروکتوز بسیاری از غذاهای مغذی را از رژیم غذایی حذف می‌کند، مهم است که با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید تا مطمئن شوید که از رژیم غذایی خود تغذیه کافی دریافت می‌کنید.

منبع: ایسنا

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران