پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00013:24 - 1403/04/15

تدریس اجباری رشته فقه حنفی برای دانشجویان شیعه افغانستان

کارگر آنلاین | ششم خرداد مصادف با سی‌وپنجمین سالروز تاسیس دانشگاه استان بامیان است. این دانشگاه در سال ۱۳۷۵ خورشیدی در استانی تاسیس شد که ۹۰ درصد جمعیت آن شیعه هستند و به همین دلیل رشته فقه جعفری از سال ها پیش در این دانشگاه تدریس می شد.

ششم خرداد مصادف با سی‌وپنجمین سالروز تاسیس دانشگاه استان بامیان است. این دانشگاه در سال ۱۳۷۵ خورشیدی در استانی تاسیس شد که ۹۰ درصد جمعیت آن شیعه هستند و به همین دلیل رشته فقه جعفری از سال ها پیش در این دانشگاه تدریس می شد.

اما با روی کار آمدن دوباره طالبان در افغانستان، تدریس رشته فقه جعفری از بهار سال ۱۴۰۱ شمسی تاکنون در دانشگاه بامیان منع و دانشکده فقه جعفری از این دانشگاه حذف شد.

  • شماری از دانش‌جویان دانشگاه بامیان افغانستان می‌گویند که تدریس رشته فقه جعفری از دو سال بدین‌سو تاکنون در این دانشگاه لغو شده و در حال حاضر فقه حنفی به دانشجویان دانشگاه بامیان تدریس می‌شود که این امر، مشکلاتی را برای دانش‌جویان این دانشگاه ایجاد کرده است.

یکی از دانش‌جویان دانشگاه بامیان که خواست نامش فاش نشود، به خبرنگار خبرگزاری ابنا گفت: من در آزمون کنکور، رشته فقه جعفری را انتخاب کردم و اشتیاق داشتم که در این رشته، تحصیل کنم و شش ترم هم رشته فقه جعفری را خواندم، اما با به قدرت رسیدن طالبان، واحدهای درسی ما به فقه حنفی تغییر کرد. فعلا برای تمام دانشجویانی که رشته فقه جعفری را در دانشگاه بامیان، انتخاب کرده بودند، رشته فقه حنفی، تدریس می شود.

وی در ادامه ابراز داشت که تدریس فقه حنفی برای دانش‌جویان رشته فقه جعفری دانشگاه بامیان، مشکل‌ساز شده است؛ چون آنها به یک باره از رشته فقه جعفری به رشته فقه حنفی وارد شده‌اند.

او با بیان این‌که دانش‌جویان دانشگاه بامیان با خود فقه حنفی مشکلی ندارند، خاطرنشان ساخت که تغییرات یک دفعه‌ای و ورود بدون مقدمه دانش‌جویان این دانشگاه به فقه حنفی برای تمامی دانش‌جویان این رشته، سخت تمام می‌شود.

فقه تحمیلی در افغانستان نتیجه نمی‌دهد

از سوی دیگر هم «سیدنصرالله واعظی» رییس شورای علمای شیعه استان بامیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری ابنا بیان داشت: از وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان می‌خواهیم که عقاید و فقه شیعه در دانشگاه و مدارسی که بیشتر دانش‌جویان و دانش‌آموزان آن، شیعه هستند، تدریس شود.

رییس شورای علمای شیعه بامیان همچنین گفت که علمای تشیع تلاش‌های زیادی را در این راستا انجام دادند، اما نتیجه نداده است.

وی خاطرنشان کرد: فقه تحمیلی و عقاید تحمیلی در هیچ جای دنیا نتیجه نداده است و در این‌جا(افغانستان) هم نتیجه نمی‌دهد و پیامد آن دامن زدن به نفاق مذهبی و قومی خواهد بود.

گفتنی است که شورای علمای شیعه افغانستان دو سال پیش مطالبات و خواسته‌های جامعه تشیع این کشور را به صورت مکتوب به حکومت سرپرست طالبان تحویل داده است. رسمیت دادن به مذهب جعفری، حضور شیعیان در بدنه حکومت، تدریس فقه جعفری در مدارس و دانشگاه‌ها از مهم‌ترین مطالبات جامعه شیعه افغانستان است، اما طالبان به این مطالبات نه پاسخ مثبت داده و نه هم رد کرده است.

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران