اخبار اقتصادی
چاپ00007:32 - 1403/08/20

یادداشت علی اکبر سمیعی

چرا باید به کشت دیم در سیاستگذاری بخش کشاورزی توجه ویژه نمود؟

کارگر آنلاین | علی اکبر سمیعی در یادداشتی برای کارگر آنلاین نوشت : عمده مصرف آب کشور مربوط به بخش کشاورزی است. با توجه به خشکسالی های متعددی که در دو دهه کشور شاهد بودیم و همچنین افزایش فزاینده روند مصرف آب، داشتن یک برنامه راهبردی برای کاهش مصرف آب کشاورزی یک نیاز فوری و مبرم است.

عمده مصرف آب کشور مربوط به بخش کشاورزی است. با توجه به خشکسالی های متعددی که در دو دهه کشور شاهد بودیم و همچنین افزایش فزاینده روند مصرف آب، داشتن یک برنامه راهبردی برای کاهش مصرف آب کشاورزی یک نیاز فوری و مبرم است.
در کنار همه راهکارها برای تحقق این هدف، اصلاح الگوی کشت و توسعه کشت دیم باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

  • بخش وسیعی از کشورمان قابلیت کشت محصولات به شکل دیم را داشته که با رعایت نکات فنی و آماده سازی بهینه خاک ، می‌توان توان ظرفیت نگه داری آب در خاک را افزایش داده و بدون آسیب به منابع آب و خام محصول مورد نیاز کشور را تأمین کرد. 
  • بر اساس آخرین آمار منتشر شده 6 میلیون هکتار از زمین‌های کشاورزی، زیر کشت دیم قرار دارد که ارزش اقتصادی محصول تولیدی از این میزان بالغ بر ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است و این شیوه زراعت نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارد.

از سوی دیگر طرح جهش تولید در دیمزار‌ها که به صورت مشترک بین وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی حضرت امام (ره) اجرا می شود یکی از طرح های اساسی برای توسعه کشت دیم در نقاط مختلف کشور است. اکنون بیش از ۲۲ هزار روستا و ۶ میلیون هکتار از اراضی در حدود ۲۵ استان تحت پوشش این طرح قرار گرفته است. 
باید این واقعیت را بپذیریم که به منظور حفاظت از منابع آبی و همچنین حفظ امنیت غذایی باید به دنبال راهکارهای خلاقانه باشیم. از یک سو نمی توان به خاطر صیانت از منابع آبی، امنیت غذایی کشور را به واردات گره زد و از سوی دیگر نمی توان به قیمت از دست رفتن منابع آبی، وضعیت کشت و کار به همین ترتیب ادامه یابد. پس باید راه چاره ای اندیشید و به توسعه کشت دیم توجه جدی نمود.

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران