«اربعین حسینی»، مظهر تجلی فرهنگ ناب اسلامی است
چهل شبانه روز از عزای سالار شهیدان امام حسین علیه السلام گذشت. بر مبنای روایات تاریخی، جابرابن عبدالله انصاری نخستین کسی بود که در اربعین حسینی به زیارت قبر نوهی رسول الله رفت و این رسم را بنا گذاشت. این افتخار بسیار بزرگی برای روشندلان مشتاق اهل بیت است که پایه گذار رسم اربعین حسینی شخصی باشد که روشندل بود و توان حضور در محشر کربلا را نداشت.
چهلمین روز شهادت سالار شهیدان برای دوستداران اهل بیت نبی مکرم اسلام صلوات الله علیه و آله، به ویژه شیعیان جهان هیچ دست کمی از عاشورای حسینی ندارد. اربعین در فرهنگ شیعه عاشورایی دیگر است با همان شور و شوق و اشتیاق. اربعین یعنی عاشورا و عاشوراییان زنده اند. چهلمین روز شهادت خامس آل کسا یعنی روز تجدید میثاق با ولایت علی و حسن و حسین. در فرهنگ شیعیان ایرانی، بسیاری از نذرها و حاجات موکول به اربعین حسینی میشوند. مراسم پیاده روی اربعین از گوشه کنار ایران تا جوار حریم حسینی در سالیان گذشته مرسوم بوده است.
امسال به دلیل شیوع گستردهی ویروس کرونا امکان سفر و پیاده روی به سمت قبلهی عشاق، کربلای معلی مانند سابق بر این وجود ندارد و عملا مرزهای عراق بسته هستند. اما عشق حسین و اصحاب حسین همچنان در دل عشاق زنده و فروزان است. عاشقان سالار شهدا با دعا و نیایش و عبادت و قرائت زیارت ناه از راه دور به مولایشان سلام میکنند.
در چنین شرایط که ویروس کرونا عالم گیر شده است، رعایت پروتکلهای بهداشتی هیچ دست کمی از جهاد ندارد. مراعات کردن اصول بهداشتی در شرایط جنگ بیولوژیک یقینا دفاع بیولوژیک به شمار میرود و این خود جلوهای از فرهنگ والای شیعه در بحث جهاد است. آنان که در جهاد بیولوژیک مشارکت دارند، مخصوصا کادر درمانی، در حقیقت در خط مقدم جهاد مبارزه میکنند و اجرشان با سید الشهداست.
امسال با توجه به شرایط کنونی، اگر چه از اعزام زوار به به حریم کربلا خبری نیست، اما صدقه دادن و شرکت در پویشهای ملی و خداپسندانه مطمئنا موجب شادی روح مطهر سالار شهیدان امام حسین علیه السلام و اولاد و اصحابی آن حضرت خواهد شد. این گونه است که شیعیان با جایگزینی فرهنگ زیارت با فرهنگ دستگیری نیازمندان و مستمندان میتوانند به دشمنان شیعه و اسلام محمدی نشان دهند این دین الهی مبری از اتهامات و افتراهایی است که دشمنان به آن روا میدارند.
انتهای پیام/133