برای درمان نفخ شکم و تقویت قلب از این میوه استفاده کنید
به گزارش کارگر آنلاین، میوه بالنگ در واقع یکی از ۴ میوه از مرکبات اصلی است. این میوه بزرگ بیضی شکل و رنگ آن هم تقریبا مانند لیمو زرد و دارای گوشت های سفید است. شکل بالنگ با توجه به نوع و عوامل دیگری مانند آب و هوا، کمی متفاوت است. بر خلاف بسیاری از مرکبات، مانند لیمو و پرتقال، مقدار آب بسیار کمی در بالنگ وجود دارد.
از بالنگ با نام اترج نیز یاد می شود. اندازه این گیاه حدود یک و نیم تا دو متر است و در نواحی گرم و مرطوب یا معتدل و مرطوب می روید. دارای برگ های طویل و عریض است. برگ های آن سبز و خوشبو می باشند. گل آن سفید و تمام اعضاء این گیاه مصرف طبی و درمانی دارند. میوه این گیاه تلخ است که بطور مختلف تلخی آن گرفته می شود. پوست زرد آن دارای طبیعت گرم و خشک و گوشت یا پیهی که در زیر آن است در نوعی که مغزش شیرین است سردتر می باشد و برگ و شکوفه آن نیز گرم و خشک است.
موارد مصرف میوه بالنگ
-
بر خلاف سایر انواع مرکبات، میوه بالنگ دارای پوست ضخیم و گوشت و دانه های بسیار کمی است به همین دلیل بیشتر از پوست آن استفاده می شود.
-
پوست خشک شده یا تازه بالنگ را به عنوان طعم دهنده ماست یا غلات صبحانه استفاده می کنند.
-
امروزه به طور گسترده از روغن بالنگ در پزشکی برای تهیه دارو استفاده می شود.
-
از پوست بالنگ برای تهیه دمنوش، کوکی، کیک میوه ای، انواع دسر، نوشیدنی ها، ترشی، شربت، مربا و مارمالاد استفاده می شود.
مواد تشکیل دهنده بالنگ
میوه بالنگ سرشار از مواد زیر است:
-
آنتی اکسیدان ها
-
فلاونوئید ها
-
نیاسین
-
ویتامین B6
-
ویتامین C
-
منگنز
-
روی
-
سلنیوم
-
پتاسیم
-
کلسیم
-
آهن
-
بتا کاروتن
-
فیبر
خواص بالنگ
از خواص بالنگ میتوان به این مورد اشاره کرد:
-
بالنگ دشمن نفخ است و هضم غذا را برای شما آسان می کند.
-
همچنین میتوانید میوه بالنگ و سرکه را ترکیب کنید. این ضماد درد مفصل، نقرس و ورم های مختلف را درمان میکند.
-
خواص بالنگ شامل ضد سرفه بودن، نرم کننده سینه، ارامش بخش بودن و خنک کننده بودن است.
-
برای ارامش اعصاب میتوانید میوه بالنگ میل کنید.
-
بالنگ برای بهبود گردش خون بسیار پر فایده است و کمبود آب بدن را جبران میکند.
-
برای ناراحتی های مربوط به دوران قاعدگی بالنگ مصرف کنید.
-
پوست میوه بالنگ را دم کنید و میل کنید. این دمنوش مسکن مناسبی برای شما است.
-
برای خوشبو شدن دهان پوست بالنگ را امتحان کنید.
-
بالنگ قلب و معده را تقویت میکند و در سلامت آن تاثیر بسزایی دارد.
-
همچنین تخم میوه بالنگ دشمن تب است.
-
برای درمان مسمومیت غذایی پوست بالنگ را خشک کرده و بکوبید. سپس با عسل میل کنید.
-
دانه های بالنگ برای درمان زخم حشرات و مار افعی بسیار موثر است.
-
پوست بالنگ ویتامین های زیادی دارد. سموم کبد را پاک میکند و باعث سلامت کبد می شود.
-
بالنگ کلسیم زیادی دارد. در نتیجه نشاطر اور و آرامبخش است و دشمن غم و غصه میباشد.
-
برای درمان اسهال روزانه سه بار هر بار نیم استکان عرق بالنگ میل کنید.
-
برای رفع بیدگرفتگی لباس میتوانید پوست بالنگ خشک را در لباس بگذارید.
-
برای درد مثانه، درد کمر، درد عصبی، درد سیاتیک و درد مفاصل از روغن بالنگ استفاده کنید.
-
برای درمان سردردهای مزمن که بدلیل ناراحتی گوارش است کافیست نانی را در آبی که بالنگ در آن خیسانده شده یا عصاره بالنگ بخیسانید و بخورید.
عوارض مصرف میوه بالنگ
برخی افراد ممکن است به بالنگ حساسیت داشته باشند که با علائمی مانند خارش، تورم، تاول، قرمزی و سوزش پوست مشخص می شود.
طرز تهیه دمنوش بالنگ
-
۳ تا ۴ میوه رسیده بالنگ را انتخاب کنید، از وسط به دو نیم تقسیم کرده و هسته های آن را خارج کنید
-
حالا بالنگ ها را به چهار قاچ تقسیم کنید
-
در یک ظرف دیگر ۳/۴ فنجان عسل طبیعی را با یک فنجان آب گرم ترکیب کنید تا یک شربت غلیظ ایجاد شود.
-
بالنگ ها را به این شربت اضافه کنید و در یک ظرف شیشه ای بریزید و درب آن را محکم ببندید. این مخلوط یوجا چانگ نام دارد.
-
برای تهیه یک فنجان دمنوش بالنگ، یک قاشق چای خوری یوجا چانگ را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید، هم بزنید و بنوشید.
طرز تهیه مربا بالنگ
مواد لازم:
-
دو عدد بالنگ
-
شکر به اندازه تعداد بالنگ
-
گلاب و زعفران
روش تهیه:
-
ابتدا پوست میوه بالنگ را جدا کرده و سعی کنید لایه ای از پوست، روی بالنگ نماند زیرا سبب تلخ شدن مربا می شود. سپس، بالنگ ها را به دو نیم کرده و داخل آن را خالی کنید.
-
پس از آن، میوه بالنگ را برش داده و بهتر است که این برش ها زیاد کوچک نباشد. بالنگ ها را حدودا ۱۲ ساعت در آب بخیسانید تا آب را به خود جذب کند.
-
سپس میزان لازم شکر را در دو لیوان آب بجوشانید و بالنگ ها را از آب خارج کرده و با فشار، آب آن را خارج کنید. سپس، بالنگ ها را در آب ریخته و بگذارید بجوشد.
-
بهتر است دو بار این کار تکرار شود تا تلخی آن گرفته شود.
-
چند بار این کار تکرار کرده و سپس آن ها را از آب خارج کرده و از صافی رد کنید.
-
سپس، روی بالنگ ها آب سرد ریخته و آن ها را در شهد شکر بریزید پس از دو سه جوش زدن و قوام آمدن مربای بالنگ آماده است.