توصیه جالب هاشمیرفسنجانی به جانبازان دفاعمقدس
کارگرآنلاین: هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدار جمعی از جانبازان هشت سال دفاع مقدس که در دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام مشغول به کار هستند، با تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین و یاران مظلومش، کربلا را نمادی تاریخی از مقابله حق و باطل دانست و گفت: مظلومیت خاندان اهل بیت(ع) با روایتهای بازماندگان و اسرای آن اتفاق مهم، به خصوص حضرت زینب(س) جاودان شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بیان حادثه کربلا را ادبیاتی جهاد پرور دانست و گفت: این که پس از 14 قرن هر ساله در محرم و صفر همه جا در سرزمینهای شیعه نشین سیاه پوش میشود و شب و روز حماسهی کربلا بیان میشود، حکایت از صداقت آن حرکت برای بیداری انسانهای آزاده به ویژه مظلومان جهان دارد.
هاشمی رفسنجانی، با اشاره به اقدامات سالهای اخیر تروریستها علیه مسلمانان به ویژه شیعیان در عراق، سوریه، پاکستان، عربستان، بحرین و به خصوص یمن، شیعیان را مظلوم ترین مردم دنیا توصیف کرد و با یادآوری جنایت سعودیها در به خاک و خون کشیدن مردم عزادار در صنعا، گفت: حملهی وحشیانه جنگندههای عربستان به مردم بیدفاع یمن در یک جلسهی عزاداری، نشان از عمق کینهی یزیدیان زمان نسبت به پیروان اهل بیت(ع) دارد.
وی با بیان این جمله که «اسم کربلا تداعی کننده مصائبی است که اشک انسان را جاری میکند»، اتفاقات روز عاشورا را تلفیقی از حماسه و عرفان دانست و گفت: کربلا و یادآوری مصیبت هر یک از یاوران امام حسین(ع) انسان را به عالم دیگری میبرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به خاطراتی که چند نفر از جانبازان در اول دیدار گفته بودند، مجموعه خاطرات ایثارگران، جانبازان و آزادگان هشت سال دفاع مقدس را فصلی عبرت آمیز از تاریخ معاصر ایران خواند و گفت: اتفاقات تلخ و شیرین جنگ، برای آیندگان درس است و خوب است میلیونها رزمنده دفاع مقدس و یادگاران آن روزها، خاطرات خود را بگویید تا ثبت شود و در تاریخ بماند و آیندگان از روزی آن فیلم، داستان و دیگر مقولههای فرهنگی بسازند.
هاشمی رفسنجانی، به تاریخنویسیهای حمید بن مسلم و چند نفر دیگر از راویان کربلا اشاره کرد و گفت: آنچه که امروز با تلفیق واقعیت و تخیل از اتفاقات کربلا داریم، ادبیات شیعه، اسلام و حتی ملتهای ستمدیده را متحول کرد.
وی با تأکید بر این نکته که «گروهها و احزاب متعددی در دوران مبارزه علیه رژیم پهلوی شرکت داشتند»، به تشریح اهداف هر یک از آن گروهها پرداخت و گفت: یک عده تحت تأثیر ادبیات مارکسیسم منحرف شدند و از معنویتهای مبارزه محروم بودند، به همین خاطر مقاومتشان در مقابل بازجوییها و شکنجههای ساواک کم بود، اما نیروهای مذهبی که به خدا ایمان و اعتقاد داشتند، تا پای شهادت، شکنجهها را تحمل میکردند.
فرمانده هشت سال دفاع مقدس با ارائه تحلیلی از شرایط سیاسی، اقتصادی و نظامی ایران در مقطع آغاز جنگ و وضعیت ارتش، سپاه و بسیج، در آن مقطع گفت: اگر چه کشور آمادهای دفاع نبود، اما فرزندان غیور این آب و خاک در قالب نیروهای ارتش، سپاه، بسیج و دیگر نهادها و ارگانها به ندای امام لبیک گفتند و به جبههها رفتند و دشمن را زمینگیر کردند و نگذاشتند به اهداف خود برسند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با توضیح درباره اهداف تشکیل بسیج و نقش آنها در مقاطع مختلف دفاع مقدس، گفت: به خاطر اخلاصی که مردم و رزمندگان ایران داشتند، خداوند نیز اجر آنان را دارد، علاوه بر پیروزیهای نظامی و سیاسی، امروز میبینیم که صدام، ارتش بعث، منافقین که ستون پنجم آنها بودند و حتی قدرتهایی که از آنان حمایت میکردند، چه سرنوشتی دارند!
وی با بیان این جمله که «خودم در بسیاری از صحنههای جنگ بودم و اتفاقات را دیدم»، تأکید کرد که تمام خاطرات تاریخ دفاع مقدس سازنده است و به جانبازان حاضر در جلسه گفت: فکر نکنید گفتن خاطرات ریاکاری است، بلکه یادآوری و تکرار حماسهی غرور آفرین فرزندان ایران است که باید گفت و مانند قیام کربلا در تاریخ جاودان کرد.
هاشمی رفسنجانی، با ارائه تحلیلی از مقاومت مردم ایران در مقابل انواع و اقسام توطئهها در طول تاریخ سی و چند ساله، به تحریم ظالمانه اشاره کرد و گفت: تحریمهایی که روز به روز افزایش مییافت، در مقطعی به خاطر صبر و هوشمندی مردم ایران، شکست و به تدریج به سمت برداشتن کامل میرود که تازهترین نمونهی آن اقدام دیروز وزارت خزانهداری آمریکا بود که بعد از آن میتواند تجارت، ارتباطات جهانی و کارهای بانکی ایران را تسهیل نماید.
در آغاز این دیدار، چند تن از جانبازان هشت سال دفاع مقدس، با یادآوری نقش و تأثیرگذاری آیتالله هاشمی رفسنجانی در جنگ، به ذکر خاطراتی تلخ و شیرین از آن روزها پرداختند که آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: تمام خاطرات شما حتی یادآوری مسایل تلخ، برای من و مطمئناً برای مردم ایران شیرین است و توصیهام به شما این است که خاطرات خود را بنویسید.
منبع:فارس