کارآفرینی بانوی ایرانی با الاغ!
به گزارش کارگرآنلاین، با توجه به خواص دارویی و صنعتی برخی فرآورده های قابل استحصال از الاغ، پرورش این حیوان در کشورهای مختلف مانند چین و برخی کشورهای آفریقایی در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته و دیگر کشورها نیز در زمینه واردات و پرورش این حیوان اقداماتی را آغاز کرده اند.
شیر، پوست و حتی فضولات الاغ که با نام عنبرنسارا شناخته می شود خواص درمانی دارد و در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.
طاهره زارع بانوی کارآفرین اشکذری با استفاده از وام خواشتغالی کمیته امداد شهرستان اشکذر و حمایت جهاد کشاورزی، نخستین مزرعه پرورش الاغ را در روستای تقوّیه بخش خضرآباد این شهرستان راه اندازی کرده است.
زارع روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: این کار با سرمایه گذاری اولیه 30 میلیون تومان آغاز شد و هم اکنون در این مزرعه 150 راس الاغ وجود دارد که از این تعداد 40 راس آن شیرده هستند .
این بانوی کارآفرین اشکذری با اشاره به اینکه کار خود را از سه سال قبل آغاز کرده، تصریح کرد: خرید الاغ ها از شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری انجام و برای خرید هر الاغ و کرّۀ آن یک میلیون تومان هزینه شد.
زارع از تولید روزانه 30 کیلوگرم شیر الاغ در این مزرعه خبرداد و گفت: شیر الاغ تولیدی به صورت قرارداد یکساله کیلویی 15هزار تومان و از طریق فروش خانگی هر کیلو 30 هزار تومان انجام می شود.
وی افزود: شیر الاغ برای درمان برخی بیماری ها مانند آسم، قند خون، سرما خوردگی، آلرژی و برای پایین آوردن تب ناشی از عفونت تجویز می شود.
وی تصریح کرد: از دیگر فرآورده های الاغ، روغن قلم پا و پی آن است که کیلویی 400 هزار تومان به فروش می رسد ولی به دلیل اینکه بیماری و تلف شدگی در حیواناتی مانند الاغ بسیار کم، تولید این فراورده اندک است.
زارع درباره انگیزه ایجاد این مزرعه گفت: برای بهبودی فرزندم که از بیماری آلرژی شدید رنج می برد، پزشک شیر الاغ تجویز کرد از این رو در ابتدا برای درمان خانگی چند الاغ خریداری کردم و بعدا تعداد آنها را افزایش دادم.
وی ادامه داد: فضولات الاغ یا عنبرنسارا نیز اثر آنتوبیوتیکی دارد و برای درمان سرماخوردگی، بیماری های تنفسی، برونشیت و خارش پوست مفید است و از آن در آفت کشی و کرم کشی مزارع نیز استفاده می شود و هم اکنون فضولات این حیوان کیلویی چهار هزار تومان به فروش می رسد.
این بانوی کارآفرین درباره مشکلات این مزرعه نیز گفت: کمبود آب و علوفه در روستا به دلیل خشکسالی برای بخش کشاورزی مشکل ساز شده و هم اکنون هزینه زیادی برای تامین آب پرداخت می شود.
وی فقدان مکان مناسب در محدوده خارج از روستا برای نگهداری از الاغ های این مزرعه و اجبار به نگهداری حیوانات در محدوده روستا که با اعتراض مردم مواجه شده را از مشکلات مقابل روی این مزرعه عنوان کرد.
روستای تقوّیه بخش خضرآباد شهرستان اشکذر در 40 کیلومتری مرکز استان یزد قرار دارد.