در نامه جمع کثیری از پزشکان به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح شد
تیر خلاص شورای عالی بیمه به پایهای ترین بخش سلامت
به گزارش کارگرآنلاین،جمع کثیری از پزشکان با ارسال نامه ای به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه شورای عالی بیمه با استدلالی غریب دست به تعدیل بخشی از هزینه ها زده که پایه ای ترین بخش سلامت یعنی کارکنان را هدف گرفته است، اعلام کردند: شورای عالی بیمه تبعات اجتماعی تصمیمات خود را در نظر گیرد.
این پزشکان در گروه مجازی پزشکان و قانون که با شرکت پزشکانی از سراسر کشور شامل پزشکان عمومی و متخصص بر پایه گسترش اگاهی های صنفی و انسجام طلبی حرفه ای تشکیل شده است، به شکل سازمان یافته و با داشتن شاخه های متنوع در موضوعات مربوط به صنف فعالیت میکند و حداقل پایه گذار کمپینهای گسترده در اعتراض به رفتار صدا و سیما و برنامه ثریا، حبس قصوری پزشکان بوده است. این گروه در آخرین اقدام خود کمپین اعتراضی به تصمیمات شورای عالی بیمه سلامت را ایجاد کردهاند و با تهیه نامهای که به امضاء جمع کثیری از پزشکان رسیده، از مسئولان مربوطه خواستار رسیدگی و پیگیری شدهاند. متن کامل نامه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب اقای دکتر ربیعی،
وزیر محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی، رییس محترم شورای عالی بیمه سلامت کشور،
با سلام و تبریک سال جدید.
برابر اطلاعات رسیده، در جلسات اخیر آن شورا جهت کاهش هزینه های سرباری بیمه ها، کاهش مبلغ کد های رشته یا رشته هایی از گروه های مختلف پزشکی، پیشنهاد یا تصویب شده است.
جناب اقای وزیر،شورای عالی بیمه سلامت دارای ساختاری ناهمگون به نفع خریداران خدمت سلامت است.
اگر وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به عنوان بزرگترین عرضه کننده خدمت سلامت تعامل و تدبیر بهتری با عرضه کنندگان خدمت سلامت در مجموعه خودش و همچنین بخش خصوصی داشت، اکنون آن شورا جایگاهی متفاوت در برنامه ششم توسعه داشت.
گمان می رود تفوق عددی خریداران خدمات سلامت در این شورا شبهه ای از تفوق واقعی بر ارتزاق کارکنان سلامت و بخصوص درآمد پزشکان را در ذهن این دوستان متبادر ساخته و بر خلاف نص قانون برنامه پنجم که روش محاسبه تعرفه ها را قیمت تمام شده تعیین کرده است، با استدلالی غریب دست به تعدیل بخشی از هزینه ها زده اند که پایه ای ترین بخش سلامت یعنی کارکنان را هدف گرفته است.
کدام برهان این تصمیم را جانبداری می کند؟
آیا تورم کشور نباید در تعرفه ها لحاظ شود؟
آیا تنها به سهم 18 درصدی هزینه کارکنان پزشک در هزینه های وزارت بهداشت توجه شده است و یا به سهم دیگر بخش ها نیز باید توجه شود؟
آیا بنگاه داری سازمانهای بیمه ای کشور و تمایل به خرید خدمت ارزان و بازار سودآور تجهیزات پزشکی در اینگونه تصمیمات متناقض تاثیر نگذاشته است؟
آیا شورای عالی بیمه کشور تبعات اجتماعی تصمیمات خود را نیز در نظر دارد و یا آنرا به جنابعالی و یا ریاست جمهور واگذار نموده است؟
آیا تصور بر این است که با یک رای گیری ساده میتوان کلیه توافقات سال های 92 و 93 که منجر به شروع طرح تحول گردید را به نقطه قبلی بازگرداند و یا به نوعی این منظور نظر بوده است که طرح با تمام شدن منابع اش پایان یافته تلقی شود؟
اعضای محترم این شورا باید بدانند با ارتزاق کسانی بازی می کنند که از تبعات تصمیمات قبلی آن شورا و دیگر مسئولین محترم بخش سلامت کشور تعویق های یکساله در دریافت های خود داشته اند که اگر برای دوستان شما این تعویق ها احتمالا بخشی از یک بازی سیاسی به نظر می رسد، برای ذینفعان به معنی واقعیتی تلخ و ملموس در زندگی روزمره است.
جناب اقای وزیر، شما دارای عنوان ریاست این شورا و به نوعی مسئول تبعات تصمیمات ان هستید؛ سوابق شما در دیگر مناصب نشان میدهد که دارای عمق دید و لحاظ نمودن جنبه های مختلف موضوعات مهم هستید. امید می رود یک بار دیگر با دخالت در این امر مهم که میتواند عواقبی نگران کننده در تداوم خدمات سلامت ایجاد نماید تدبیر عالی خود را به ثبوت برسانید.
فارس