پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00011:56 - 1396/02/05

پادشاهی با 15 زن، طلاق را در کشورش ممنوع کرد

امسواتی سوم، پادشاه سوازیلند که دارای پانزده همسر است ، با اعلام اینکه ازدواج در کشورش بازگشت ندارد، طلاق را در این کشور ممنوع کرد

به گزارش کارگرآنلاین،  امسواتی که کشورش را با نظام سلطنت مطلقه اراده می کند، اولین حاکم آفریقایی است که به رغم سنت های تاریخی قبیله ای، قانون طلاق را از این پس نادیده می گیرد.

براساس این گزارش، امسواتی سوم، پادشاه 49 ساله سوازیلند چندی پیش در مراسم عید پاک در یک نطق عمومی که در نشریه 'تایمز سوازیلند' نیز منتشر شده بود گفته بود: 'در فرهنگ سوازی هرگاه ازدواج صورت گیرد راه عقبگردی وجود ندارد.'

این حاکم آفریقایی که دارای مدرک دکتری از دانشگاه آکسفورد انگلیس است و مطابق قوانین سلطنتی انگلیس زندگی می کند و خود را 'انگویاما' (شیر) می نامد، افزود: ' از این پس در فرهنگ و زبان رسمی سوازی هیچ واژه ای به نام طلاق وجود نخواهد داشت.

پادشاه در این کشور همه شخصیت های اجرایی و تصمیم گیری کشور را خود منصوب می کند، برهمین اساس اگرچه دادستان کل منصوب وی نیز چندی پیش گفته بود که 'قانون طلاق صرفا برای موارد 'بسیار بسیار استثنایی' مجاز است، با این وجود همان موارد بسیار استثنایی نیز در این کشور یا اجرا نمی شود و یا کسی جرات این کار را نمی یابد.

وی گفته بود که طبق قانون جدید کشوری هیچ کس حق طلاق ندارد و حتی طبق یک فرآیند خاص موسوم به 'کمبویسلا اخاوا' افراد طلاق داده شده نیز می توانند حتی به اکراه به همسر خود رجوع کنند.

براساس این گزارش، در لایحه ازدواج جدید پادشاهی به پارلمان کاملا در اختیار پادشاه نیز هیچ نامی از طلاق برده نشده و لذا هیچ شهروندی تاکنون به خود اجازه نداده است در زندگی خانوادگی خود کلامی از طلاق بر زبان بیاورد، چرا که نه طرفین ازدواج از این پس جرات می کنند سخنی خلاف نظر پادشاه بر زبان بیاورند و نه قانون جدید به اجرای قوانین قبلی (مربوط به طلاق) تمکین می کند.

البته چند همسری امری رایج در سوازیلند است و خود امسواتی سوم دارای 15 همسر است و هرساله با کمک ملکه مادر در یک مراسم سنتی هشت روزه موسوم به 'امهالازا' (رقص نی) همسر جدیدی را از میان دختران برگزیده کشور انتخاب و به همسری خود در می آورد.

پدر بزرگ او 'ساب هوزا' نیز که دوره سلطنت او 65 سال طول کشید 70 همسر داشت و با آنها صاحب 210 فرزند شده بود و امار نوه و نتیجه های او از هزار نفر گذشته بود.

اگرچه در واتیکان مرکز استقرار رهبران کاتولیک های جهان نیز طلاق وجود ندارد و در کشور فیلیپین نیز طلاق امری غیر قانونی است، اما سوازیلند نخستین کشور از 56 کشور آفریقایی است که از این پس به این اصل اجتماعی به عنوان یک قانون تن نخواهد داد.

زن در این کشور مانند کالا به شمار می رود. مردم این کشور نیز طبق همین قوانین سنتی اصل برابری حقوق زن و مرد را شعارهای غربی تلقی کردن و با شدت با نمودهای اجتماعی حقوق بشری در این این زمینه مقابله می کنند.

سوازی ها از نژاد بانتو از نسل گروه انگونی آفریقا هستند که در جنوب این قاره زندگی می کنند.
آنها از نظر زبانی و نژادی دارای وابستگی و علایق زیادی به زولوها، خوسا و انده بله دارند و البته عناصری از فرهنگ سوتو و امدزابوکو (از قبایل قوم تسونگا) را نیز در فرهنگ خود دارند.

سوازی ها امروزه در کشور پادشاهی سوازیلند و منطقهٔ کانگوانه آفریقای جنوبی زندگی می‌کنند، به گونه ای که دو سوم جمعیت آنها امروزه در سوازیلند و فقط یک سوم آنها در استان پومالانگا و به ویژه در منطقه کانگوانه بسر می برند./العالم

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران