آغاز طرح سامانه کارورزی در پایان دولت یازدهم
به گزارش کارگرآنلاین، طرح سامانه کارورزی که ایده آن در دولت دهم مطرح شد، در روزهای پایانی فعالیت دولت یازدهم کلید خورد.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانه «کارورزی» ویژه ثبت نام کارجویان دانشآموختگان دانشگاهی برای اشتغال را راه اندازی کرد. «طرح کارورزی» که مسئولان دولت در روزهای پایانی فعالیت دولت به آن متوسل شدهاند مربوط به دولت قبل است و از سال ۸۸ در دستور کار قرار گرفت اما به دلیل عدم تامین اعتبار، در نیمه راه متوقف شد.
در این طرح که با هدف افزایش اشتغال پذیری فارغ التحصیلان دانشگاهی از طریق آموزش مهارت در محیط کار تحت عنوان کارورزی آغاز شده است، هم کارجویان و هم بنگاههای متقاضی کارورز میتوانند ثبت نام کنند.
دانش آموختگان بیکار با استناد به ماده ۴ «آیین نامه نظام هماهنگ اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی» برای برخورداری از مزایای این طرح باید دارای شرایط زیر باشند.
شرایط ثبت نام کارجو و کارورز
۱- حداکثر ۲۷ سال سن برای مقطع تحصیلی کاردانی، ۳۰ سال برای مقطع تحصیلی کارشناسی، ۳۳ سال برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و ۳۷ سال برای مقطع تحصیلی دکتری
تبصره ۱: در مورد دانش آموختگان دانشگاهی بیکاری که دوره خدمت نظام وظیفه را گذرانده اند طول دوره خدمت نظام وظیفه به حداکثر سن این بند اضافه میشود.
تبصره۲ : به حداکثر سن ایثارگران و افراد تحت پوشش سازمانهای حمایتی موضوع این بند، ۵ سال اضافه میگردد.
۲- ثبت نام در سامانه https://karvarzi.mcls.gov.ir/Forms/agreement.aspx
۳- سپری شدن حداقل ۶ ماه و حد اکثر ۳ سال از تاریخ اخذ مدرک دانشگاهی
تبصره ۳ : مدت انجام خدمت سربازی پس از اخذ مدرک دانشگاهی به حداکثر زمان فوق اضافه میشود.
۴- دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت
۵- عدم سابقه شرکت در دوره کارورزی
تبصره ۴ : کارورزانی که ظرف مدت سه ماه از شروع دوره، انصراف کتبی خود را اعلام نمایند، یا بر اساس بند۴، ۳، ۲ و۸ ماده ۱۳ دوره کارورزی آنها قطع گردد برای یکبار از موضوع این بند مستثنی میباشند.
شرایط ثبت نام واحد پذیرنده متقاضی
- واحد پذیرنده به منظور جذب کارورز باید دارای مجوز فعالیت از دستگاه مجری و مجوز آموزش مهارتی از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور باشد.
مراجعه به سایت https://karvarzi.mcls.gov.ir/Forms/agreementkf.aspx
- واحد پذیرنده به ازای هر ۳ نفر شاغل بیمه شده، صرفاً مجاز به پذیرش یک نفر کارورز می باشد
- چنانچه واحد پذیرنده کمتر از ۳ نفر شاغل بیمه شده داشته باشد، صرفاً مجاز به پذیرش یک نفر کارورز میباشد.
- واحد پذیرنده ای که دارای پروانه کسب می باشند حداقل باید ۲ سال از تاریخ صدور آن گذشته باشد.
- چنانچه واحد پذیرنده پس از گذشت سه ماه از شروع دوره، بدون دلیل موجه و مورد تأیید مجری استانی از ادامه همکاری با کارورز امتناع نماید تا یک سال مجاز به ارائه درخواست پذیرش کارورز دیگری نمیباشد.
روش اجرای طرح
براساس اعلام وزارت تعاون، طول دوره کارورزی حداقل ۶ ماه و حداکثر ۱۲ ماه برای هر کارورز بر اساس استاندارد های مصوب آموزشی مهارت تعیین می گردد.
کمک هزینه کارورزی ماهیانه معادل چهار میلیون ریال تعیین می گردد که ۷۰ درصد این مبلغ توسط واحد پذیرنده و ۳۰ درصد باقیمانده توسط دستگاه مجری به کارورز پرداخت می شود. میزان کمک هزینه کارورزی همه ساله توسط بالاترین مقام دستگاه ناظر تعیین وجهت اجرا ابلاغ می گردد.
در استانهایی که نرخ بیکاری سالانه آنها در سه سال متوالی منتهی به سال اجرای طرح، بالاتر از میانگین نرخ بیکاری کشور باشد، سهم پرداختی دستگاه مجری به کارورز معادل ۵۰ درصد تعیین می گردد.
واحد پذیرنده مکلف است ماهانه بر اساس ساعات آموزش طی شده کارورز نسبت به واریز سهم خود به حساب کارورز اقدام نماید. سهم دستگاه مجری پس از واریز سهم واحد پذیرنده به حساب کارورز واریز می گردد.
شرایط توقف اجرای طرح
در موارد زیر پرداخت کمک هزینه کارورزی قطع می شود:
۱- احراز اشتغال به کار یا تحصیل کارورز
۲- غیبت کارورز در واحد پذیرنده بیش از ۱۵ روز
۳- عدم ارسال اسناد پرداخت کمک هزینه کارورزی توسط واحد پذیرنده به دستگاه ناظر در دو ماه متوالی
۴- تعطیلی بیش از یکماه یا دائم واحد پذیرنده
۵- فوت یا از کار افتادگی کارورز
۶- انصراف کتبی کارورز از ادامه شرکت در دوره
۷- عدم رعایت مقررات انضباطی- آموزشی واحد پذیرنده توسط کارورز
۸- اعلام کتبی واحد پذیرنده مبنی بر قطع همکاری با کارورز به دستگاه ناظر
سالانه حدود ۸۰۰ هزار نفر متقاضی شغل هستند که بر اساس آمار اعلام شده حدود ۷۵ درصد از این جمعیت بیکار، از فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند.
مهر