پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00012:47 - 1396/03/23

عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفتگو با کارگرآنلاین تشریح کرد:

باید کارآفرین تربیت کنیم

نماینده ساوه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه همه ساله مشاغل بسیاری در دنیا از بین می رود گفت: از سوی دیگر دولتها توانایی لازم برای ایجاد کار را ندارند به همین دلیل کارآفرینی تعریف شده تا افراد شغل ایجاد کنند و توقعات از دولت کاهش داشته باشد.

محمدرضا منصوری در تشریح طرح کارورزی در گفتگو با خبرنگار کارگرآنلاین گفت: وقتی یک نفر تخصصی ندارد، نمی تواند کارآفرینی کند و امروزه بزرگترین مشکل تحصیل کردگان ما نداشتن تخصص و تجربه کاری است.

وی با اشاره به اینکه امروزه در سراسر جهان مشاغل بسیاری از بین می رود گفت: به همین دلیل برای دانشگاهها کارآفرینی تعریف شده تا در مقابل مشاغلی که از بین میرود، کارآفرینی شود.

این استاد کارآفرینی دانشگاه با تاکید بر اینکه باید نظام آموزشی به نوعی اصلاح شود که بچه ها از دبستان بدانند چه کاره خواهند شد گفت: بچه باید از کودکی بداند که با چه توانمندی چه آینده ای در انتظار اوست در حالی که امروزه بچه ها در مدرسه در رویای دکتر شدن به سر می برند.

وی با تاکید بر اینکه چه اشکالی دارد کارورزی داشته باشیم گفت: چرا برای رشته پزشکی کارورزی تعریف شده و انترن و رزیدنت تعریف شده اما حاضر نیستیم برای فارغ التحصیلان یا دانشجویان مهندسی، کارورزی در کارخانه ها را تعریف کنیم؟

منصوری کارورزی را سربار کارخانه ها تعریف کرد و گفت: کدام کارخانه فعالی را سراغ دارید که حاضر باشد دستگاههایش را در اختیار یک دانشجوی ناآشنا به محیط کارخانه قرار دهد؟ آیا سپردن کار به افراد ناآشنا، ریسک خراب شدن دستگاه و کاهش تولید را ندارد؟

وی با تاکید بر اینکه کسی که خیاطی نمی داند، بهتر از کسی است که به بهانه دانستن خیاطی، پارچه را خراب می کند گفت: امروزه کدام کار در کشور ما به درستی انجام می شود. کف خیابان را آسفالت می کنیم و دو ماه بعد خراب می شود در حالی که عمر آسفالت باید 50 سال باشد. این معضل در مورد ساختمانها، پوشاک، خودرو، قطعات و همه چیز وجود دارد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به تحولاتی که در آموزش و پروش جهان صورت گرفته است گفت: متاسفانه آموزش پرورش ما با تغییر هر وزیر، تغییر روش می دهد و متاسفانه دایم به عقب برمی گردیم.

وی طرح کارورزی را به بیمه بیکاری تشبیه کرد و گفت: امروزه به سادگی صحبت از این میشود که یک نیروی کاری در خانه اش بنشیند و دولت به او حقوق بدهد. چه اشکالی دارد که به این فرد آموزش جوشکاری، تراشکاری، صافکاری یا دیگر مشاغل داده شود؟

منصوری با اشاره به اینکه امروزه افراد بسیاری را سراغ داریم که با مدارک دانشگاه کارشناسی ارشد و حتی داشتن مدرک دکترا، راننده تاکسی یا آژانس هستند گفت: چه اشکالی دارد به این فرد یک تخصص آموزش داده شود؟ چرا اینقدر به فارغ التحصیلان بیکار بها می دهیم که فقط باید پشت میز نشین شوند؟

وی با اشاره به اینکه باید مشاغل تخصصی شود گفت: چه اشکالی دارد که یک نفر لیسانس فرش بافی داشته باشد و هر چه میخواند در زمینه فرش باشد؟ چرا دانش آموزان را ترغیب به تحصیل در رشته هایی می کنیم که با تقلب بخواهد مدرک بگیرد؟ آیا فردی که با تقلب در یک رشته مهندسی قبول شده می تواند در آن رشته یک کارآفرین باشد؟
 

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران