درخواست افزایش ۸۰ درصدی قیمت نان از دولت
به گزارش کارگر آنلاین، «بیژن نوروز مقدم» در آخرین روز سال ۹۹ در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار «بازار» افزود: تاکنون مراجع قانونی به علت عدم افزایش قیمت آرد یارانه ای اجازه نداده اند که قیمت نان افزایش یابد در حالی که با افزایش هزینه های نانوایان سهم آرد در قیمت نان لواش و تافتونی گردان، بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است و بین ۷۵ تا ۸۰ درصد نانوایان از جیب خود هزینه می کنند.
این مقام مسئول در اتحادیه نانوایان سنتی تهران تاکید کرد: ما از مدتها پیش به دنبال افزایش قیمت نان هستیم و اگر امسال قیمت نان گران می شد، باید بین ۴۰ تا ۵۰ درصد قیمت آن افزایش می یافت، اما در سال ۹۹ این مساله مهم برای نانوایان عملی نشد و در سال ۱۴۰۰ به علت افزایش دستمزد کارگران باید قیمت لواش و تافتون بین ۷۰ تا ۸۰ درصد افزایش یابد.
قیمت خمیر مایه 100 درصد افزایش یافته است
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران با اشاره به افزایش قابل توجه هزینه حمل و نقل آرد نانوایی ها اظهارداشت: سال گذشته هزینه حمل و نقل ۴۵ درصد افزایش یافت و امسال نیز هزینه حمل ونقل آرد نانوایی ها بیش از ۵۷ درصد افزایش داشت و این در رشد هزینه نانوایی های تهران بسیار تاثیرگذار بود، ضمن اینکه قیمت خمیر مایه ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
نوروز مقدم در پاسخ به سوال خبرنگار بازار مبنی بر اینکه چند واحد صنفی نانوایی لواش و تافتون گردان در تهران فعال هستند گفت: از حدود ۳ هزار و ۳۰۰ نانوایی در تهران ۲ هزار و ۱۰۰ نانوایی لواش و تافتون گردان هستند و با توجه به افزایش هزینه های نانوایی ها اگر لواش را کمتر از ۳۰۰ تومان بفروشند، ضرر خواهند کرد.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران اظهار داشت: در این شرایط اگر تافتون با آرد یارانه ای کمتر از ۸۰۰ تومان فروخته شود نانوا متضرر می شود و با آرد آزاد اگر نانوایی تافتون را کمتر از یک هزار تومان بفروش ضرر خواهد کرد.
از مدتها پیش به دنبال افزایش قیمت نان هستیم اما اجازه نمی دهند
این مقام مسئول در اتحادیه نانوایان سنتی تهران یادآورشد: ما از مدتها پیش درصدد افزایش قیمت نان بودیم اما پس از ماه ها تلاش اخیرا به ما اعلام کردند که به دستور رئیس جمهوری اسلامی ایران نباید قیمت مایحتاج مردم افزایش یابد، لذا افزایش قیمت نان در این مقطع عملی نیست.
عدم افزایش قیمت نان پس از ماه ها پیگیری سبب شده در نانوایی ها شاهد قیمت های متفاوتی باشیم و این باعث هرج و مرج قیمت نان در نانوایی شده، زیرا نانوایی باید بتواند واحدهای صنفی خود را اداره کند
نوروز مقدم اظهارداشت: عدم افزایش قیمت نان پس از ماه ها پیگیری سبب شده در نانوایی ها شاهد قیمت های متفاوتی باشیم و این باعث هرج و مرج قیمت نان در نانوایی شده، زیرا نانوایی باید بتواند واحدهای صنفی خود را اداره کند.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران خاطرنشان کرد: قرار بود در آذر و بهمن ماه سال جاری قیمت جدید نان اعلام شود، ولی پس از ماه ها پیگیری اواخر بهمن ماه به اتحادیه نانوایان سنتی تهران اعلام کردند که افزایش قیمت نان عملی نیست و این مساله برای نانوایان لواش و تافتون گردان که دو سوم نانوایی های تهران را تشکیل می دهند، مشکلات زیادی را به وجود آورده است.
وی بیان کرد: با توجه به تورم و افزایش قیمت ارزاق عمومی، هزینه تهیه غذای کارگران نانوایی ها چند برابر شده است و در حال حاضر تنها با خرید ۳ عدد تن ماهی باید بیش از ۱۱۰ هزار تومان نانوایی ها پرداخت کنند و ادامه کار بسیاری از نانوایان در این شرایط سخت بسیار دشوار شده است زیرا که نانوایی ها دیگر توان تامین هزینه های واحدهای صنفی خود را ندارند.