عضو هیات مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار:
مشکلات کارگران کیانتایر ۶ ساله شد
به گزارش کارگرآنلاین، علی خدایی درباره ضرورت امنیت شغلی کارگران گفت: هیأت حمایت از صنایع در سال 43 برای اولین بار در وزارت اقتصاد تشکیل و در سال 53 با حفظ شرح وظایف به وزارت صنایع واگذار شد.
وی در بیان وظایف این هیأت گفت:در این هیأت نمایندگانی از وزارت کار،اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه و اتاق صنایع و معادن ایران حضور دارند که بررسی شرایط حمایت و تحت پوشش قرار دادن کارخانه هایی که در معرض بحران هستند را دنبال می کنند.
خدایی با اشاره به امنیت شغلی نیروی کار گفت: اینکه اگر بنگاهی دچار مشکل شود و آن بنگاه به هیأت حمایت از صنایع واگذار شود برای حل مشکل آن بنگاه کافی نیست.بلکه باید سیاست های بالادستی تغییر کند.
این فعال کارگری در توضیح اینکه برای حمایت از صنایع چه مواردی ضرورت دارد گفت:برای حفظ اشتغال موجود و به خطر نیفتادن امنیت شغلی کارگران باید جلوی قاچاق کالا را گرفت. به طور مثال صنایع لاستیک سازی کشور در فضایی که واردات وجود دارد دچار مشکل شده اند و با وجود اینکه حدود 6سال است که کارخانهای نظیر کیان تایر توسط هیأت حمایت از تولید اداره می شود اما مشکلاتشان برطرف نشده است.
عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور به تسنیم گفت: کارگران این کارخانه با معوقات چند ماهه حقوق و حق بیمه مواجه هستند و وظیفه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی حمایت است اما در عمل ساختار سیاستهای بالادستی اقتصاد کشور در این باره رویکرد حمایتی ندارند.
خدایی با بیان اینکه امنیت شغلی کارگران در بنگاههای بحرانی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، افزود: امروز مشکلات کارگران تنها در تاخیرهای چند ماهه در پرداخت شدن دستمزدها خلاصه نمیشود بلکه امنیت شغلی آنها نیز به موازات پرداخت نشدن دستمزد و حتی بیش از آن به خطر افتاده است.
این فعال صنفی کارگری با بیان اینکه تزریق نقدینگی در کوتاه مدت می تواند به حل بحرانهای پیش روی کارگران کمک کند افزود: تنها در صورتی مشکل صنایع و تولید حل می شود که سرمایه های کشور با تدبیر به سمت تولید هدایت شود.