علیدوستی: رمان «برشکن» به انسانیت و فرهنگ انسانی میپردازد
حمید علیدوستی شهرکی پیرامون مضمون کتاب «برشکن» گفت: کتاب «پرشکن» داستان اجتماعی است که شرایط خانسالاری در دوران گذشته را بیان کرده و به حقوق از بین رفته کشاورزان در آن زمان اشاره دارد.
وی به علت نامگذاری کتاب «برشکن» اشاره و بیان کرد: در گذشته رسمی به عنوان «برشکن» وجود داشته است، این رسم رایج در بین کشاورزان چهار محال و بختیاری در مورد محصول گندم انجام میشد، به نحوی که همه کشاورزان یک منطقه در یک زمان اقدام به برداشتن گندم میکردند تا بدین ترتیب حق دیگر کشاورزانی که گندم کاشتهاند ضایع نشود، لذا این رسم به «پرشکن» معروف شده بود.
علیدوسی شهرکی در همین راستا ادامه داد: رسم «برشکن» آیینی ۱۵۰ ساله است این قدمت سبب شده تا به مرور زمان برخی اوهام و خرافات نیز به این آیین وارد شود، در این میان حضور اربابان زمینه ساز اوهام و خرافات بیشتری بوده، زیرا آنان با این کار میتوانستند خرد مالک را که همان کشاورزان ساده بودند را تحت تسلط خود گرفته و برای منافع خود به بهره برداری از کشاورزان بپردازند.
وی پیرامون کتاب «برشکن» ابراز کرد: این رمان روایتگر رنج مردمانی است که در یک دوره تاریخی مشخص زحمات و تلاشهای بسیاری که در زمینهای کشاورزی متحمل میشدند است. همچنین کتاب پیرامون دست رنج کشاورزان و تحمیل فشارهایی که بر آنان وارد میشده نکاتی را بیان کرده است، در آن زمان کشاورزان منفعتی از کشاورزی نمیبردند و حاصل این دسترنج نصیب خوانین آن دوران میشده است.
نویسنده کتاب «وضعیت نمایشی در شاهنامه فردوسی» به شیوه نگارش کتاب «برشکن» اشاره و اظهار کرد: کتاب «برشکن» به شیوه رمان نوشته شده است، برای نگارش این کتاب یک سال و تحقیقات آن حدود دو سال زمان صرف شده و دارای چندین فصل است، در عین حال بسیار ساده و روان نوشته شده تا برای مخاطبان جذاب و خواندنی باشد. در کتاب «برشکن» تعلیق بکار رفته و این امر بر جذابیت بیشتر کتاب افزوده است.
علیدوستی به بخشهایی از کتاب «برشکن» اشاره و ابراز کرد: کتاب «برشکن» گویای رویدادها و جامعه زیستی در روستا در طی زمانی خاص است، به عبارتی دیگر میتوان گفت این روستا نمادی از یک جامعه بزرگتر همانند جامعه امروز و ارتباط اشخاص با یک دیگر و رویدادهایی که رخ میدهد است.
بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید
وی به شخصیت نخست داستان اشاره و افزود: در کتاب «برشکن» شخصیت نخست داستان فردی است که زمانی به عنوان مباشر ارباب فعالیت میکرده است و پس از پایان دوره اربابی بسیاری از مردم به دنبال تلافی کارهای او هستند، همین امر باعث کشمکشهای فراوانی بین او و سایر اهالی روستا میشود.
علیدوستی به فصل نخست کتاب «برشکن» اشاره و بیان کرد: در فصل اول کتاب «برشکن» به بیماری شخصیت اول و کشمکشهای مردم با او پرداخته ام. در این فصل کتاب بسیاری از نکاتی اخلاق و اجتماعی بیان شده که در جای خود پندآموز است، جذابیتهای نهفته در کتاب مخاطب را به نتیجه گیری و تجربهاندوزی هدایت میکند که قطعا برای خواننده جذاب خواهد بود.
وی در مورد کتاب «برشکن» اظهار کرد: کتاب «برشکن» روابط ساده و رویکردهای اجتماعی افراد را در لایههای مختلف مطرح میکند و از دیدگاه اجتماعی و تاریخی موضوعات را مورد بررسی قرار میدهد، در این کتاب به اصلاحات ارزی، سیاستها و تصمیمات دوره خاصی از تاریخ ایران اشاره شده که مطالعه آن خالی از لطف نیست.
علیدوستی پیام کتاب «برشکن» را مورد بررسی قرارداد و خاطرنشان کرد: کتاب «برشکن» به انسانیت و فرهنگ انسانی اشاره کرده است و به نوعی جامعه را به چالش میکشد تا زمینه را برای بررسی و تفکر روابط اجتماعی و توجه به حقوق عمومی جلب کند.
انتهای پیام/