پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00017:01 - 1396/09/11

دختر ایرانی بخاطر شبیه شدن به آنجلینا جولی شبیه عروس مرده شد! +عکس

وسواس زیبایی، جراحی‌های زیبایی را در ایران به یک صنعت درآمدزا تبدیل کرده است. امری که باعث شده علاوه بر گروه بزرگی از جامعه پزشکان فعال در رشته جراحی گوش و حلق و بینی و جراحان پلاستیک، حتی پزشکان عمومی نیز وارد این حوزه شوند .

به گزارش کارگرآنلاین، انتشار تصویر دختری ۱۹ ساله که گفته می‌شود از علاقمندان آنجلینا جولی، بازیگر معروف هالیوود بوده است و ماهها رژیم گرفته تا به وزن ۴۰ کیلوگرم برسد و اکنون پس از انجام ۵۰ جراحی پلاستیک درنهایت شبیه شخصیت کارتون عروس مرده شده است، بار دیگر موضوع گسترش تب لاغر شدن و زیبا شدن در ایران را بر سر زبانها انداخته است.

اگرچه هیچ مدرکی دال بر صحت ادعاهای این دختر جوان دیده نشده است و برخی بر این اعتقاد هستند که انتشار تصاویر عجیبی از او در شبکه اینستاگرام صرفا بهانه‌ای برای جذب فالوور (تاکنون بیش از ۳۴۲ هزار فالوور) و احتمالا در آینده استفاده تبلیغاتی از این فرصت است، اما این موضوع بار دیگر زنگ خطر «تب زیباشدن در ایران» را به صدا در آورده است.

وسواس زیبایی، جراحی‌های زیبایی را در ایران به یک صنعت درآمدزا تبدیل کرده است. امری که باعث شده علاوه بر گروه بزرگی از جامعه پزشکان فعال در رشته جراحی گوش و حلق و بینی و جراحان پلاستیک، حتی پزشکان عمومی نیز وارد این حوزه شوند و داعیۀ مهارت در انجام این دست از جراحی‌ها را داشته باشند. بگونه‌ای که به گزارش خبرآنلاین و بنا بر اعلام کمال سید‌فروتن رییس انجمن جراحان پلاستیک ایران، تعداد بالایی از جراحی‌های پلاستیک در ایران، توسط ۷ هزار پزشک بدون مجوز انجام می شود.

اکنون در ایران تغییر شکل بینی، پروتز سینه، لیپوساکشن، کشیدن پوست، بزرگ کردن لب، گونه سازی و تزریق ژل و چربی برای صاف کردن پوست صورت بسیار رایج است و سن متقاضان عمل‌های جراحی به ۱۴ سال کاهش پیدا کرده است. عمده این متقاضیان امیدوارند با تغییر بینی و گونه و لب و دیگر اعضای بدن و درنهایت دست یافتن به «چهره‌ای عروسکی» خود را به ستارگان هالیوود نزدیکتر کنند.

اگرچه آمار رسمی درباره میزان جراحی‌های زیبایی در ایران وجود ندارد اما نگاه به گزارش‌های داده شده توسط مسئولان بخش‌های مختلف در سالهای مختلف، تا حدودی آنچه را که در این بخش می گذرد، روشن می کند.

محسن نراقی، رییس انجمن تحقیقات راینولوژی در سال ۱۳۹۴ از انجام تحقیق مشترکی میان این انجمن و دانشگاه جان‌ هاپکینز آمریکا خبر داد و بر این اساس اعلام کرد که آمار جراحی پلاستیک بینی در ایران هفت‌برابر آمریکا و آمار کاشت مو ۶.۵ برابر آمریکا، میزان جراحی پروتز چانه در ایران ٢.٥ برابر و پروتز گونه دوبرابر آمریکا است.

درکنار اصرار به زیبایی، تب لاغری نیز در ایران فراگیر شده و باعث شده است در کنار رژیم‌های سخت و جراحی‌های حادثه آفرین، استفاده از انواع داروهای گیاهی و شیمیایی به عنوان «بهترین و راحت‌ترین روش لاغری» در میان نسل جوان این کشور رایج شود. مشکل تا به آنجا گسترده شده که امروزه علاوه بر داروخانه ها، سوپر مارکتها و دست فروشان نیز اقدام به فروش داروهای لاغری می کنند.

اما علت این اشتیاق بالا برای سپردن خود به تیغ جراحی برای زیبایی و لاغری چیست؟
برخی، استقبال از این نوع از جراحی‌ها را، استفاده از مزایای دنیای مدرنیته می دانند. آنها می گویند که علم پیشرفت کرده است و اکنون مردم می توانند کاری کنند تا زیباتر به نظر برسند.

دکتر مجید ابهری استاد دانشگاه و متخصص علوم رفتاری در گفتگو با وبسایت سلامت نیوز، با اشاره به اینکه بنا بر تحقیقات۶۵ درصد جراحیهای زیبایی غیرضروری است، می گوید: «از نگاه رفتاری توهم "خودزشت پنداری" و نقش دوستان در یادآوری نیاز جراحی عوامل اصلی مراجعه برای جراحی زیبایی است و امروز در کشور ما جراحی بینی یک امتیاز اجتماعی محسوب می شود که در میان زنان و مردان تقریبا به اندازه مساوی رسیده بطوریکه حتی کسانی که قادر به انجام اینگونه جراحیها نیستند با چسباندن چسبهای مخصوص تظاهر به آن می کنند.»

او نیز با توجه به روند صعودی گسترش فرهنگ جراحی‌های زیبایی، تعداد اینگونه جراحی‌ها را در ایران ۷ برابر اروپا اعلام می کند که ۹۰ درصد این جراحی‌ها نیز مربوط به جراحی بینی است.

تقاضای بالا برای این نوع جراحی ها، بازار تبلیغات مرتبط را نیز بسیار گرم کرده است و بر این اساس، شاهد اگهی‌های متعدد در نشریات ایرانی و رسانه‌های صوتی و تصویری خارج از ایران و افزایش بیش از پیش بخش‌های جراحی پلاستیک در بیمارستانها و درمانگاههای ایران هستیم.

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران