اخبار اقتصادی
چاپ00010:15 - 1396/09/14

بحرانی عجیب در نرخ بیکاری تحصیل کرده ها

نایب‌رئیس کمیسیون تسهیل کسب‌وکار اتاق تهران می‌گوید: هم‌اکنون وضعیت بیکاری در کشور به شرایط نگران‌کننده و بحرانی درحال نزدیک‌شدن است و ما می‌بینیم براساس آمارهای رسمی بیکاری در افراد تحصیلکرده به حدود ۳۰درصد رسیده است.

به گزارش کارگرآنلاین، دولت برای افزایش درآمدهای خود بهتر است از روش‌هایی مانند کاهش هزینه‌های جاری دولتی، کنترل هزینه‌ها، استخدام نکردن نیروهای جدید و جلوگیری از تصدی‌گری بیشتر دولتی استفاده کند و همچنین با حمایت از بخش خصوصی و تولید فضایی را ایجاد کند که فعالان اقتصادی با جدیت بیشتر به‌دنبال تولید صادرات‌محور و درآمدزایی برای کشور باشند.

نایب‌رئیس کمیسیون تسهیل کسب‌وکار اتاق تهران می‌گوید: دولت در تدوین بودجه سال آینده بخش صنعت باید از برنامه‌های بودجه سال‌های گذشته درس بگیرد و بودجه سال 97 را عملیاتی‌تر از قبل تدوین کند.

احمد کیمیایی اسدی معتقد است: «متأسفانه یکی از مشکلات اصلی بودجه‌های سالانه در کشور ما این است که تحقق‌پذیر نیستند، بسیاری از ردیف‌های بودجه‌ای، درآمدها و تخصیص‌هایی که در ردیف‌های بودجه دیده می‌شوند، عملیاتی نمی‌شوند و همین ضربه‌های زیادی به اقتصاد کشور وارد می‌کند».

او در ادامه با تأکید به اینکه دولت لایحه بودجه سال آینده را واقعی و براساس منابعی که واقعاً تحقق پیدا می‌کنند، تدوین کند، می‌گوید: «متأسفانه وقتی دولت با کمبود بودجه مواجه می‌شود همیشه شاهدیم که از ردیف‌هایی می‌زند و یا آن‌ها را کاهش می‌دهد و اصلاً تخصیص نمی‌دهد که به بخش خصوصی مرتبط است، یا به مطالبات این بخش بازمی‌گردد، یا به حمایت‌هایی که اعلام شده بود از تولید و بخش خصوصی صورت خواهد گرفت. همچنین در این زمان‌ها شاهدیم که پروژه‌های عمرانی متوقف می‌شوند و عملاً بخشی از پیمانکاران بخش خصوص بیکار می‌شوند و یا دریافت مطالباتشان باقی می‌ماند».

احمد کیمیایی اسدی در بخش دیگری از پیشنهادهای خود به دولت برای تدوین بودجه سال آینده می‌گوید: «در سال‌های گذشته واحدهای تولید با کمبود نقدینگی و رکود روبه‌رو بوده‌اند و از سوی دیگر هرسال با افزایش میزان مالیات‌ها مواجه شده‌اند که شرایط تولید را بسیار سخت کرده، در این شرایط بهتر است دولت امسال به‌جای افزایش دریافت مالیات از واحدهای تولید به‌فکر جایگزین‌های دیگری برای افزایش درآمدهایش باشد و به این شکل مشوقی برای تولیدکنندگان در نظر بگیرد. هرسال شاهدیم که مسئولان دولتی اعلام می‌کنند به‌دنبال دریافت مالیات از افرادی هستند که شفاف عمل نمی‌کنند و اقتصاد زیرزمینی دارند ولی در عمل آنچه اتفاق می‌افتد فشار بیشتر بر واحدهای تولیدی است که شفاف عمل کرده‌اند».

این عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی و بخش خصوصی واقعی دیگر توان تحمل فشارهای جدید را ندارد، می‌گوید: «دولت برای افزایش درآمدهای خود بهتر است از روش‌هایی مانند کاهش هزینه‌های جاری دولتی، کنترل هزینه‌ها، استخدام نکردن نیروهای جدید و جلوگیری از تصدی‌گری بیشتر دولتی استفاده کند و همچنین با حمایت از بخش خصوصی و تولید فضایی را ایجاد کند که فعالان اقتصادی با جدیت بیشتر به‌دنبال تولید صادرات‌محور و درآمدزایی برای کشور باشند».

نایب‌رئیس کمیسیون تسهیل کسب‌وکار اتاق تهران می‌گوید: «هم‌اکنون وضعیت بیکاری در کشور به شرایط نگران‌کننده و بحرانی درحال نزدیک شدن است و ما می‌بینیم براساس آمارهای رسمی بیکاری در افراد تحصیلکرده به حدود 30 درصد رسیده است، دولت باید در نظر داشته باشد که برای خروج از این وضعیت تنها راه حمایت از تولید، حمایت از بخش خصوصی و تشویق بخش خصوصی به سرمایه ‌گذاری در کشور است. توجه داشته باشید که رشد نیروی انسانی تحصیلکرده برای همه کشورها یک ظرفیت و مزیت محسوب می‌شود ولی برای ما متأسفانه درحال تبدیل شدن به یک تهدید است و برای خروج از این وضعیت تنها راه جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و تشویق فعالان اقتصادی به تولید و ایجاد کسب‌وکارهای جدید است».

منبع: تسنیم

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران