اخبار اقتصادی
چاپ00016:24 - 1397/02/18

نوسانات نرخ ارز کارگران را در تأمین معیشت خود دچار مشکل می‌کند

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به اینکه اگر کارفرمایان در مسیر تولید ۱۰ مشکل داشته باشند بحث دستمزد کارگران دهمین مشکل است گفت:با نوسانات نرخ ارز کارگران در تأمین معیشت خود دچار مشکلات متعدد هستند.

به گزارش کارگرآنلاین، هادی ابوی،دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، درباره تأثیر نوسانات ارز بر زندگی کارگران گفت: این روزها هر کالایی که بخواهیم تهیه کنیم به نوسانات نرخ ارز گره خورده است،اما کارگران هستند که با دستمزد پایین باید از پس زندگی بر بیایند.

وی ادامه داد: تولید کنندگان باید پس از گران شدن مواد اولیه و هزینه تولید خود محصولاتشان را گران کنند اما متأسفانه مشاهده می کنیم حتی کالاهایی که در انبارهای کارخانه ها و واحدهای تولید وجود دارد . بانوسان نرخ ارز گران تر به دست مصرف کنندگان که کارگران هستند می رسد. چرا که تولید کنندگان معتقد هستند برای خرید مواد اولیه که بخواهیم جایگزین کنیم باید پول بیشتری را بپردازیم.

 دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران بیان کرد: کارگران برای تأمین هزینه های زندگی از محصولاتی که قیمت ارزان تری داشته باشد استفاده می کنند. به طور مثال برای خرید برنج به سراغ برنج پاکستانی می روند، چون از برنج ایرانی ارزان تر است،اما با نوسانات قیمت ارز این محصول هم گران شده است. متأسفانه با وجود اینکه امسال دستمزد حدود 19.5درصد افزایش داشت اما نوسانات نرخ ارز این میزان افزایش را بلعید و کارگران در تأمین معیشت خود دچار مشکلات متعددی هستند.

 دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز باعث بروز مشکلات متعدد در بدنه تولید شده است گفت: اینکه می گویند تعدیل نیرو از افزایش قیمت دستمزد است ناصحیح است بلکه اگر کارگری تعدیل شود ناشی از مشکلات اقتصادی و نوسانات نرخ ارز در مسیر تولید است که باعث می شود تولید کنندگان توانی برای ادامه مسیر نداشته باشد. در چنین شرایطی اولین قدم برای کاهش هزینه هایش تعدیل نیرو است.اگر کارفرمایان در مسیر تولید 10 مشکل داشته باشند بحث دستمزد کارگران دهمین مشکل است.

ابوی با بیان اینکه دستمزد کارگران منطقی نیست گفت: خواسته کارگران این است که دستمزدها بر اساس نرخ تورم واقعی محاسبه و تعیین شود.وقتی قانونگذار در ماده 41قانون کار در کنار نرخ تورم، سبد معیشت را مطرح کرده یعنی معیشت نیروی کار تامین شود تا بتواند زندگی کند.

این مقام مسئول کارگری با بیان اینکه بین دستمزد واقعی کارگران ، نرخ تورم و حداقل‌های خط فقر فاصله زیادی وجود دارد، افزود: همواره دستمزد زمانی تعیین می شود که نرخ تورم در سال بعد فاصله زیادی با دستمزد دارد. امروز دولت برای گروه‌های کم درآمد و فقیر جامعه و اقشاری که تحت پوشش سازمان‌های حمایتی هستند، حداقل‌هایی را تعریف کرده است ، در حال حاضر شرایط به گونه ای است که کارگران جزو این طبقه هستند، بنابراین نباید به نحوی عمل کنیم که کارگران هم مجبور شوند در کمیته امداد ثبت نام کنند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: در حال حاضر هزینه‌های مسکن و اجاره‌بها به حدی است که کارگر باید نیمی از حقوقش را بابت کرایه بپردازد. اگر نیم دیگر حقوقش را بابت ایاب و ذهاب یا تحصیل فرزندانش بپردازد، هزینه خورد و خوراک زندگی‌اش را از کجا تامین کند؟

منبع:تسنیم

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران