اخبار اقتصادی
چاپ00006:39 - 1400/03/06

بازخوانی/

ماجرای نقض روال ۱۶ ساله سازمان نظام مهندسی ساختمان توسط اکبر ترکان و بیژن زنگنه درکیش!

مراجعه به آرشیو اخبار سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ثابت خواهد کرد اردیبهشت سال قبل که مهلت ثبت‌نام در انتخابات ششمین دوره شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان به پایان رسید، نام و نشانی از «اکبر ترکان» و «بیژن نامدارزنگنه» در میان نامزدها نیست. هیات اجرایی این انتخابات نیز در اطلاعیه‌های شماره ۳ و ۴ خود به ترتیب در روزهای ۱۰ و ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ چنین آورده است: «... امکان تمدید مهلت ثبت‌نام وجود نداشته و داوطلبین محترم باید تا ۲۰ اردیبهشت نسبت به تکمیل مدارک و ثبت‌نام اقدام کنند»؛ «... با عنایت به پایان مهلت ثبت‌نام که دیروز (۲۰ اردیبهشت) به پایان رسید از ارسال مدارک ثبت‌نام یا مراجعه حضوری به شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان در این باره خودداری نمایید. همانگونه که در اطلاعیه شماره ۳ مورخ دهم اردیبهشت تاکید شده است به مدارکی که خارج از وقت تعیین شده ارسال گردد، ترتیب اثری داده نخواهد شد/ علی بنیادی‌نژاد، رئیس هیات اجرایی انتخابات».

کارگرآنلاین|مروری بر نحوه عضویت «بیژن نامدار زنگنه» و «اکبر ترکان» در شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور درسال 139 نشان می‌دهد این دو خارج از روال متعارف و از طریق تغییراتی که حتی بعد از دقیقه 90 در روند انتخابات این سازمان ایجاد شد، در شانزدهم تیرماه سال قبل، و بعد از مشخص ‌شدن نتیجه یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، به عضویت شورای مرکزی نظام ساختمان درآمدند.


اهمیت توجه به اصول فنی و مهندسی در ساختمان‌سازی تا جایی است که مقام معظم رهبری در دیدار اعضای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در این باره فرموده‌اند: «ما نباید وقتی زلزله می‌آید، به فکر بیفتیم؛ ما باید از گذشته‌ها عبرت بگیریم... درباره نظام مهندسی و قانونی که گذاشته شده و مطالبی که آقایان گفتند، بنده هم اطلاعاتی داشتم و دارم؛ اینها خوب است، منتها اینها را به مرحله عمل و تحقق برسانید؛ نگذارید اینها مورد غفلت قرار بگیرد... یعنی باید حقیقتاً مهندسان ناظر، مهندسان محاسب، مهندسان نقشه‌کش و مهندسانی که در بخش‌های مختلف مشغولند، همه باید خودشان را مسؤول بدانند... ما مثل بم زیاد داریم. یک زلزله 6 و چند دهم ریشتری و این همه کشتار، تن انسان ‌می‌لرزد. بنده به اغلب شهرهای ایران رفته‌ام و آنجاها را گشته‌ام و در کوچه پس‌کوچه‌های آنها رفت و آمد داشته‌ام. بعضی از شهرها هستند که اگر خدای نکرده یک حادثه آن طوری پیش بیاید، خساراتش غیرقابل تصور خواهد بود؛ باید به فکر افتاد، باید دنبال اینها رفت.» (پنجم اسفند 1383، روز مهندس)

تاکید رهبر حکیم انقلاب بر ضرورت انجام اقدامات کارشناسی در حوزه مهندسی ساختمان نشانگر اهمیت جایگاه تخصصی سازمان نظام مهندسی ساختمان است چرا که به فرموده ایشان: «حوادث چه به ما می‌گوید؟ می‌گوید ما باید به مساله بنا و ساخت محیط‌های مسکونی اهمیت بدهیم. خانه، مأمن و پناهگاه هر انسانی است. خانواده که اصلی‌ترین و مهم‌ترین انس یک انسان است، عمدتاً داخل خانه است. بچه‌های انسان، همسر انسان، خود انسان در محیط خانه هستند؛ لذا ما باید کاری کنیم که احساس امنیت کنند.»

پای ترکان و زنگنه چگونه به «ساختمان» باز شد؟

مراجعه به آرشیو اخبار سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور ثابت خواهد کرد اردیبهشت سال قبل که مهلت ثبت‌نام در انتخابات ششمین دوره شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان به پایان رسید، نام و نشانی از «اکبر ترکان» و «بیژن نامدارزنگنه» در میان نامزدها نیست. هیات اجرایی این انتخابات نیز در اطلاعیه‌های شماره 3 و 4 خود به ترتیب در روزهای 10 و 21 اردیبهشت 1392 چنین آورده است: «... امکان تمدید مهلت ثبت‌نام وجود نداشته و داوطلبین محترم باید تا 20 اردیبهشت نسبت به تکمیل مدارک و ثبت‌نام اقدام کنند»؛ «... با عنایت به پایان مهلت ثبت‌نام که دیروز (20 اردیبهشت) به پایان رسید از ارسال مدارک ثبت‌نام یا مراجعه حضوری به شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان در این باره خودداری نمایید. همانگونه که در اطلاعیه شماره 3 مورخ دهم اردیبهشت تاکید شده است به مدارکی که خارج از وقت تعیین شده ارسال گردد، ترتیب اثری داده نخواهد شد/ علی بنیادی‌نژاد، رئیس هیات اجرایی انتخابات».

25 خردادماه سال قبل به فاصله یک روز از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری بود که اسامی 87 داوطلب عضویت در دوره ششم شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان طی اطلاعیه شماره 6 هیات اجرایی، اعلام شد. در میان اسامی داوطلبان هیچ نشانی از ترکان و زنگنه نبوده است. اما انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس‌جمهور، تغییرات نامتعارفی را در سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور رقم زد و ناگهان نام این دو نفر طی جلسه‌ سازمان نظام مهندسی ساختمان که در کیش برگزار شد، به لیست نامزدهای ششمین دوره انتخابات شورای مرکزی اضافه شد؛ این در حالی است که هیات اجرایی انتخابات بارها تاکید کرده بود به هیچ وجه پس از اتمام مهلت قانونی، فرد جدیدی را به عنوان داوطلب شرکت در انتخابات نخواهد پذیرفت.

یکی از حاضران در جلسه کیش به «وطن‌امروز» می‌گوید: «همه‌چیز طبق روال انتخابات دوره‌های قبل پیش می‌رفت که ناگهان آقایان ترکان و زنگنه وارد جلسه ما در کیش شدند و فضای جلسه کاملا دگرگون شد. این دو نفر در سخنانی به تشریح فضای سیاسی کشور پرداختند و پیامشان به حاضران این بود که باید با نامزد‌شدن آنها برای انتخابات شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان موافقت کنند. توجیه آنان این بود که هیات اجرایی انتخابات زیر نظر شورای مرکزی است و شورای مرکزی نیز زیر نظر هیات عمومی است. بنابراین شورای مرکزی نمی‌تواند در این باره چیزی را به هیات عمومی دیکته کند.»

نقض روال 16 ساله سازمان نظام مهندسی ساختمان
وی می‌افزاید: «حضور ناگهانی ترکان و زنگنه، نوعی اضطراب و ترس در برخی حاضران ایجاد کرد. به هر حال به قول این دو، شرایط سیاسی کشور کاملا تغییر کرده بود و کمتر کسی جرات مخالفت با چنین تصمیمی را داشت. تا به حال نیز سابقه نداشته است اعضای حاضر در اینگونه جلسات، با فضاهای سیاسی اینچنینی در جلسه مواجه شوند. معمولا و تا قبل از آن روز همه جلسات در فضایی کارشناسی و تخصصی برگزار می‌شد اما ناگهان اوضاع تغییر کرد و سیاست بر فضای جلسه حاکم شد. در نهایت آقایان ترکان و زنگنه، کاندیداتوری خود را به تایید هیات عمومی رساندند و بعد از آن نیز توانستند رای لازم را برای عضویت در شورای مرکزی ساختمان کسب کنند.»
این فرد ادامه می‌دهد: «این تغییر روال انتخابات در 16 سال گذشته بی‌سابقه بوده است و کاملا مغایر با فضای کارشناسی و تخصصی سازمان و البته منطبق بر فضای سیاسی کشور بود. ما نمی‌دانیم آیا قرار است سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به‌جز پرداختن به مسائل تخصصی، ماموریت دیگری نیز داشته باشد؟!»

رئیس هیات اجرایی: بله... اینها... بگذارید من!
علی بنیادی‌نژاد، رئیس هیات اجرایی انتخابات شورای مرکزی ساختمان در واکنش به سوال خبرنگار «وطن امروز» درباره روند عضویت ترکان و زنگنه در شورای مرکزی می‌گوید: «باید حضورا بیایید. من الان نمی‌توانم اطلاعاتی به شما بدهم.»
وی در پاسخ به اینکه «اطلاعیه‌ها و مصاحبه‌های شما در سایت‌ها موجود است و با توجه به آن مصاحبه‌ها هیچ فردی حق ثبت‌نام خارج از مهلت مقرر را نداشته است» اظهار می‌دارد: «مشکل خاصی ندارد. اما من فقط حضورا در خدمت شما هستم».
بنیادی‌نژاد اما در ادامه با اصرار خبرنگار ما مبنی بر ضرورت دوطرفه بودن این مطلب و البته انتشار حتمی این گزارش حتی بدون توضیحات وی مواجه می‌شود و در نهایت می‌گوید: «بله... اینها... بگذارید من...؛ فقط به طور کلی خدمت شما عرض کنم که هیات عمومی سازمان بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در بحث انتخابات است. طبق مواد قانونی و آیین‌نامه نیز هیات عمومی است که افراد را معرفی می‌کند به وزیر تا از میان 64 نفر، 32 نفر را انتخاب کند. فرآیند انتخابات در جایی پیش‌بینی نشده و آیین‌نامه‌های هیات عمومی طی 16 سال گذشته مبنای تصمیمات است.»
خبرنگار: «پس تکلیف مصاحبه‌ها و اطلاعیه‌های شما در دهم و بیست و یکم اردیبهشت 92 چه می‌شود؟ آیا فقط به خاطر اینکه دو نفر از قدرت و نفوذ زیادی در دولت برخوردار هستند حتما باید با روند کاندیداتوری آنان که مغایر با روال همه سال‌های گذشته است، موافقت می‌شد؟»
بنیادی‌نژاد: «بر اساس این موضوع... شورای مرکزی باید ثبت‌نام‌ها را زودتر از موعد شروع کند به دلیل اینکه به هر حال یکسری چیزها را باید انتشار دهد... سوابق را... و الی آخر...؛ ولی در نهایت هیات عمومی در همان جلسه تصمیم گرفت که هرکسی که می‌خواهد ثبت‌نام کند، در همان روز هم می‌تواند ثبت‌نام کند.»
خبرنگار: «من متوجه حرف‌های شما نشدم. یعنی دقیقا یک روز مانده به انتخابات، مجوز ثبت‌نام برای هرکسی که دلش بخواهد ثبت‌نام کند داده شد؟!»
بنیادی‌نژاد: «این تصمیم هیات عمومی بود.»
منبع/روزنامه وطن امروز و آرشیو سایت روزنامه وطن امروز

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران