پربحث ها
اخبار اقتصادی
مصائب زنان کارگر، از کار ارزان تا گروگانگیری با چک؛
گزارشی نگران کننده برای زنان کارگر منتشر شد
رییس کمیته بانون کانون عالی انجمن صنفی کارگری زنان نبود بیمه، دریافت چک و سفته، ساعت طولانی کار، کار ارزان و نبود بیمه را مشکل اصلی زنان کارگر بیان کرد و راهحل آن را در افزایش سواد حقوقی، تهیه الگوی کار زنان و نظارت دانست.
به گزارش کارگر آنلاین ، تغییر شرایط اقتصادی و اجتماعی جوامع باعث شده که زنان علاوه بر نقش مادر و همسر، مسوولیتهای دیگری همچون اشتغال در بیرون از خانه را نیز قبول کنند. زنانی که برای کسب درآمد و گذران زندگی خود و خانوادههایشان با شرایط سخت و نابرابر نسبت به مردان کار میکنند.
زنان کارگر همواره قربانیان بحرانهای اقتصادی بودند و علاوه بر اینکه نیروهای ارزانقیمت برای کارفرمایان محسوب میشوند در صف نخست تعدیل نیروها نیز قرار دارند.
مصائب زنان کارگر، از کار ارزان تا گروگانگیری با چک
اگرچه ورود صنعت و ماشین بر اشتغال زنان اثر گذاشته و آنان را از مشاغل سنتی به صنعتی سوق داده اما در بسیاری موارد، مصائب گذشته همواره بر زندگی آنها سایه افکنده و گویی راهی برای حل این مشکلات وجود ندارد.
رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن های صنفی کارگری زنان کشور درباره مشکلات این قشر از جامعه گفت: بر اساس آمار اعلامی موسسههای مالی سازمان پژوهشی تامین اجتماعی، زنان ۸۰ درصد شاغلان بدون بیمه در سال ۱۳۹۶ را به خود اختصاص داده بودند.
«سمیه گلپور» افزود: براین اساس معضل اصلی زنان کارگر این است که کمترین سهم را از بیمه دارند و نبود یک بیمه مادر و پایهای موجب شده زنان دچار فرسودگی در کار شوند.
وی دلیل این امر را مشکلات مالی زنان دانست و گفت: کارگران زن به دلیل نیاز مالی که دارند نیروهای کار ارزانی هستند که در شرکتها و کارگاهها حاضرند بدون بیمه کار کنند و در حقیقت کارفرما از این شرایط به نفع خود بهره میبرد.
این فعال صنفی تصریح کرد: زنان کارگر نیروهای منظم و بادقتی هستند که کارفرمایان همواره به دنبال جذب آنها در کارگاهها بدون پرداخت حق بیمه هستند.
وی در ادامه به اصطلاح گروگانگیری از زنان کارگر اشاره کرد و گفت: بسیاری از زنان در مراجعه به تشکلهای کارگری از دریافت چکهای سفید امضا و سفته توسط کارفرمایان گله میکنند.
گلپور اظهارداشت: کارفرمایانی که در استخدام زنان، موارد قانونی را رعایت نمیکنند برای جلوگیری از شکایتهای آنان از چکهای سفید امضا و سفته استفاده میکنند تا اگر روزی هم شکایتی صورت گرفت ضرر مالی خود را با کمک آنها جبران کنند.
وی تاکید کرد: این اقدام کارفرمایان گروگانگیری است که باید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نظارت جدی بر این موضوع داشته باشد و در صورت مواجهه برخورد قانونی و قاطع با این سوء استفادهکنندگان انجام شود.
این فعال صنوف کارگری با اشاره به بند ۹ اصل سوم قانون اساسی که مربوط به تساوی حقوق زنان و مردان است، گفت: کارگران زن بدون هیچ قرارداد کاری در زمینهای کشاورزی، دامداریها و صنایع دستی همچون فرش مشغول هستند و دستمزد آنان هیچ تناسبی با میزان کار آنها ندارد.
وی افزود: خدمات این افراد با کمترین قیمت توسط واسطهها خریداری و با چندین برابر قیمت فروخته میشود و حتی در بسیاری موارد شاهد بودیم که کارفرمایان برای اینکه مجبور به پرداخت حق عائلهمندی نشوند زنان مجرد را استخدام میکنند.
گلپور با انتقاد از ساعتهای طولانی کار زنان گفت: مبنای اسلام انسان پروری است و باید زنان به وظایف ذاتی خود توجه ویژهای داشته باشند و پرورش کودکان را همواره جزو اولویتهای خود قرار دهند اما مشاهده شده که ساعتهای طولانی کار موجب شده که این امر، مورد غفلت باشد.
وی تاکید کرد: باید مشکل ساعت کار طولانی زنان با سیاستهای مناسب حل شود و بهرهوری کار مورد توجه قرار گیرد.
این فعال صنفی کارگری، پایین بودن سواد حقوقی کارگران را مساله مهمی دانست و گفت: رسانههای جمعی، دانشگاهها و تشکلها سواد حقوقی را آموزش دهند تا مردم نسبت به این حقوق آشنایی داشته باشند.
وی اظهار داشت: در برخی رسانهها و فضای مجازی مسائلی همچون حضور زنان در ورزشگاهها به عنوان دغدغه زنان کشور مطرح میشود در حالی که دغدغه اصلی زنان نیست و ابتدا باید استقلال فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی برای آنان فراهم شود.
گلپور تاکید کرد: ضروری است که الگویی برای کار زنان در کشور ترسیم شود و این سند علاوه بر اینکه قابلیت اجرایی دارد از نیروی زنان برای کمک به راندمان تولید و خدمت استفاده شود.
وی افزود: باید به صورت جدی به حوزه اشتغال زنان توجه شده و آئیننامههایی برای تحقق حقوق واقعی آنها وضع شود.
منبع : ایرنا
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
نظر خود را ثبت کنید