پربحث ها
اخبار اقتصادی
انتشار فیشهای حقوق کارگران؛ عرق پای کوره برای دومیلیون تومان!
چند سالی است که انتشار فیشهای حقوقی برخی از مدیران در فضای مجازی بازتاب فراوانی دارد و هر از چند گاهی اعدادی بهعنوان حقوق و مزایا در این فضا منتشر میشود که بسیاری از مردم حتی قادر به شمردن صفرهایشان هم نیستند.
به گزارش کارگر آنلاین ، البته خیلیها سعی کردند که این فیشها را تکذیب کنند و برخی نیز دریافت این مبالغ را حق مسلم خود دانستند؛ ارقام نجومی که در ازای کارهای به اصطلاح پشت میزنشینی دریافت میشود اما وجود خارجیشان به اعتقاد خیلی از مردم عدالت اجتماعی را زیر سوال می برد! در کنار این حقوقها، مشاغلی نیز در همین جامعه هستند که دریافتی ۳۰ سال فعالیتشان شاید به اندازه حقوق ۶ ماه برخی از مدیران باشد که در این گزارش به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد.
عرق پای کوره برای دومیلیون تومان
ریخته گری صنعت قطعهسازی خودرو یکی از مشاغل سخت و زیان آور است. فعالیتی که حسین کامیانی ۱۲ سال هر روز از صبح تا عصر آن را تجربه میکند در ازای آن نهایت حقوقی که دریافت کرده آخرین مصوبه دستمزد تعیین شده از سوی وزارت کار در امسال است؛ یکمیلیون و ۶۰۰هزار تومان که با احتساب اضافه کار و مزایای دیگر به دومیلیون و ۲۰۰هزار تومان میرسد.
او اگر چه امروز در سایه تعدیل نیروی شرکتی که سالها در آن تجربه کار داشته از فروردینماه خانهنشین شده، اما با همه این سختیها باز بهدنبال برگشت به کارش است. حسین سرپرست یک خانواده ۴ نفره است؛ پدری که به «آرمان ملی» میگوید: آن وقت که مشغول به کار بودم دریافتی از شرکت، کفاف هزینه های زندگی را نمیداد و مجبور بودم برای تامین هزینهها بعد از تعطیلی از کار با پرایدم، مسافرکشی کنم.
۵۰ سال صیادی، یکمیلیون تومان دریافتی
سوابق کاریاش را که برایمان ورق میزند پر از خاطراتی است که او برای یک لقمه نان حلال انجام داده؛ از جنگیدن با توفانها و گرفتاری در دریا گرفته تا خطراتی که گاهی جانش را تهدید کرده است. ناصر بهنود صیاد ۶۸ سالهای است که در بازار تهران یک مغازه ماهی فروشی اجاره کرده و امروز کمتر به دریا میرود: از آنجا که شغل ما یک شغل فصلی بود باید به جای آنکه ۳۰ سال در آن کار میکردیم، هزینه بیمه را پرداخت میکردیم تا بتوانیم در دوران سالمندی از حقوق بازنشستگی بهرهمند شویم. او همچنین میافزاید: چند ماه است که بازنشسته شدهام و حالا یکمیلیون و ۲۰۰هزار تومان حقوق بازنشستگی میگیرم.
وقتی از او درباره شغلش میپرسیم، جواب میدهد: در طول سالهایی که توان کار کردن داشتم ماهیگیری و صیادی تنها منبع درآمدم بود. شغلی که تنها حاصلش برای من امروز حقوق مستمری یکمیلیون و ۲۰۰هزار تومانی است. حقوقی که اجازه نمیدهد گذران روزهای زندگی برایم شیرین باشد.
کار سخت در معدن، دریافتی ۳میلیون تومان
وقتی صحبت از مشاغل سخت میشود اولین شغلی که به یادمان میافتد کار در معدن است. کارگرانی که کارشان هیچتطبیقی با قوانین استاندارد کار ندارد و گاهی ۱۵ روز متوالی را باید شبانهروز و بیوقفه فرسنگها زیر زمین یا داخل کوه کار کنند. رحیم نعمتی یکی از این کارگران است، جوان ۳۳ سالهای که در یکی از معادن ذغال سنگ اطراف شاهرود مشغول به کار است، او میگوید: دیدن نور آفتاب حسرت روزهای ماست. ما در حالی کار طاقت فرسای کار در معدن را انجام میدهیم که از کمترین امکانات و تجهیزات ایمنی و استاندارد برخورداریم و معمولا حداقل حقوق را دریافت می کنیم. نزدیک به ۳میلیون دریافتیام به اندازه کرایه خانه و هزینه یک زندگی سه نفره است، اما کسی از آینده خبر ندارد. با سختیهای این کار معلوم نیست ما تا کیمیتوانیم به کار ادامه دهیم.
روزی ۵۰هزار تومان برای بتن کاری
کارگران ساختمانی هم همواره بهعنوان قشر کم درآمد جامعه شهرت دارند، حوزه کاری که گرچه این روزها به سمت صنعتیسازی در حرکت است اما این تغییرات هم چیزی از زحمت کارگران آن کم نکرده است. مهدی محمدی، کارگر فوم بتن کار است او نیز از انتشار فیش حقوقیاش ترسی ندارد و می گوید: روزی ۱۵۰ کیسه سیمان را به تنهایی در داخل دستگاه مخلوط کن میریزم و بعد با بالابر آن را به طبقات فوقانی ساختمان در حال ساخت میرساند. روزی ۵۰هزار تومان بابت کارم دریافت میکنم، البته خیلی از کارفرمایان این مبلغ را هم نمیدهند.
آهنگری با درآمد زیر ۲میلیون تومان
سید جواد نعمتیزاده یکی از آهنگران بازار بزرگ تهران است، او نیز می گوید: شغل آهنگری را از پدرم به ارث بردهام. یعنی اجداد ما در شیراز آهنگر بودهاند و نیم قرن پیش به تهران آمدیم.
او معتقد است از وقتی ماشینآلات فلز بری جای آهنگری را گرفتهاند و کار و کاسبیشان تعریفی ندارد، ولی بازهم میگوید: به کارگرانمان ماهانه حدود ۲میلیون تومان حقوق میدهیم و آنقدر در میآوریم که دستمان را جلوی کسی دراز نکنیم.
به اندازه یک دهم دریافتی فیش های حقوقی که این روزها در شبکههای مجازی این دست و آن دست می شود برای فرستادن دخترش به خانه بخت دنبال گرفتن وام است، وامی که به گفته خودش اگر موفق به اخذ آن شود باید تا آخر عمر اقساطش را پرداخت کند.
افزایش حقوق محیطبان به ۲میلیون نرسید
محیطبانان معمولا ۲۴ساعت کار و ۴۸ ساعت استراحت میکنند یا مانند برخی نهادهای مشابه حداقل ۱۵ روز کار میکنند و ۱۵ روز در کنار خانواده هستند. اما سازمان حفاظت محیط زیست به علت کمبود نیروی محیط بانی مجبور است فشار بیشتری را بر این قشر زحمتکش وارد کند. صحبت از محیطبانانی است که حالا حراست از ۱۱درصد از خاک کشور را که جزو مناطق تحت حفاظت سازمان محیطزیست است را برعهده دارند. جامعهای که دراین شغل سخت حوادث بسیاری این قشر کم توقع را تهدید میکند. هر محیطبان حدود ۱۰هزار هکتار را پوشش میدهد، در حالی که بر اساس استاندارد، هر محیط بان باید ۳هزار هکتار را تحت پوشش قرار دهد. محیطبانانی که با دل و جان از عرصههای طبیعی کشور محافظت میکنند و در مدت ۳۰ سال گذشته ۱۱۳ نفر دراین راه جان خود را از دست دادند و چندین برابر این تعداد مجروح و معلول شدهاند.
به گفته یکی از این محیط بانان که خواست نامی از او برده نشود نهایت دریافتی حقوقش از دومیلیون تومان تجاوز نمیکند، حقوقی که با توجه به شرایط سخت کاری او و همکارانش در شرایط کنونی جامعه باعث می شود تا نتوانند زندگی آسوده و راحتی را تجربه کنند. منبع : سایت سرپوش
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
نظر خود را ثبت کنید