کسانی که دارایی خود را تبدیل به ارز میکنند متضرر میشوند
رئیس کل بانک مرکزی هشدار داد
به گزارش کارگرآنلاین از تسنیم، عبدالناصر همتی در حاشیه جلسه با روسای اتاقهای بازرگانی مشترک ایران و کشورهای مختلف گفت: بخش مهمی از تجارت خارجی ما بر مبنای صادرات صادرکنندگان بخش خصوصی است.
وی افزود: حدود 40 میلیارد دلار میزان صادرات ماست که به همین میزان نیز واردات داریم و آمار 9 ماه گذشته نیز همین را نشان میدهد.
همتی گفت: در این جلسه مشکلات و فرصتها مطرح و قرار شد کشورهایی که تجارت بیشتری با انها داریم در اولویت رفع مشکلات قرار گیرد و در بخش ارزی بانک مرکزی نیز مسائل را پیگیری کنند.
همتی گفت: هر قدر آمریکا بخواهد تحریم ظالمانه را ادامه دهد ما روشهای دیگری را برای تجارت پیگیری میکنیم.
وی افزود: بخش خصوصی آمادگی دارد این نقش مهم تاریخی را در خنثی کردن تحریم و تامین نیازهای وارداتی و ارزی کشور ایفا کند و بانک مرکزی از آنها تشکر میکند.
همتی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در جلسه مطرح شد تهاتر با کشورهای هدف بود که این کار آغاز شده و بهترین راه است.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: برای تسهیل مبادلات تجاری بخش خصوصی با دیگر کشورها تلاش میکنیم تا صندوق یا روش واسطهای برای تسویه پول در نظر گرفته شود. این کار حجم تجارت خارجی را افزایش می دهد.
وی گفت: ما تحریمها را دور نمیزنیم بلکه روشهای تجارت در شرایط تحریم را انجام میدهیم که بیشتر به صورت تهاتر انجام میشود و هنوز ظرفیتهای زیادی در این زمینه وجود دارد.
رئیس کل بانک مرکزی درباره کنترل بازار گفت: اقدامات بانک مرکزی هدفمند است و تنشها دیگر نمیتواند زیاد بازار را دچار نوسان کند.
وی افزود: در سامانه نیما به صورت روزانه و روان ارز متقاضیان تأمین میشود و در بازار اسکناس نیز از طریق شبکه 700 صرافی ارز مردم تأمین میشود.
همتی گفت: همه میدانند بانک مرکزی به صورت جدی وارد بازار میشود و کسانی که دارایی را تبدیل به ارز میکنند حتماً متضرر میشوند.
او افزود: نرخ ارز الان با نرخ یک سال پیش چندان تفاوتی ندارد و شاید کمتر هم شده باشد و کسانی که ارز نگه داشته احتمالا ضرر کردهاند.
همتی گفت: محدودیتهایی نیز در گردش ریال ایجاد کردهایم و سفتهبازی نمیتواند در جریان اقتصاد اتفاق بیفتد.