اخبار اقتصادی
چاپ00023:27 - 1398/10/26

ماجرای تست‌های روانشناسی که منجر به خودکشی دانش آموزان می‌شود

مدرس آزمون‌های روانی گفت: متأسفانه تست‌هایی که امروزه در سایت‌ها و کانال‌های تلگرامی رواج پیدا کرده هیچگونه استانداردی ندارند و توسط هیچ روان‌شناسی تأیید نشده‌اند.

به گزارش کارگرآنلاین، جعفر ثمری صفا مدرس آزمون روانی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به شیوع تست‌های نامعتبر روان شناسی در فضای مجازی گفت: تست‌های روان شناسی معتبر دارای ویژگی‌های مختلفی هستند که طبق آن‌ها مورد تأیید روان شناسان قرار می‌گیرد.

وی افزود: متأسفانه تست‌هایی که امروزه در سایت‌ها و کانال‌های تلگرامی رواج پیدا کرده هیچگونه استانداردی ندارند و توسط هیچ روان شناسی تأیید نشده‌اند.

وی ادامه داد: در برخی از سایت‌ها و فضای مجازی از عکس‌ها و سئوالات ابداعی و یا استخراج شده از تست‌های مطرح روان شناسی به عنوان تست شخصیت استفاده می‌شود که البته نتایج عجیب و غریبی هم تحویل آزمون دهنده می‌شود.

ثمری صفا گفت: یکی از نشانه‌های تشخیص تست‌های نامعتبر اینترنتی، سوالات نامربوطی است که همزمان چند نوع اختلال یا موضوع را به صورت یک جا مورد سنجش قرار می‌دهد که با توجه به نوع سوالات می‌توان فهمید این تست‌ها فاقد اعتبار لازم هستند.

مدرس آزمون‌های روانی ادامه داد: البته برخی از تست‌های روان شناسی خارجی توسط کاربران اینترتی ترجمه و به مرحله اجرا در می‌آیند که این نوع تست‌ها نیز با توجه به تطابق نداشتن با فرهنگ جامعه ایرانی مورد تأیید نیستند.

وی با اشاره به خطر استفاده از تست‌های روان شناسی نامعتبر اینترتی توسط دانش آموزان گفت: هیجانات در سنین بلوغ به اوج خود می‌رسد و اثر پذیری دانش آموزان از محیط اطراف خود بالا می‌رود به خاطر همین موضوع، تست‌های نامعتبر روی آن‌ها تأثیرات نامطلوبی بسیاری خواهد گذاشت.

وی افزود: به طور مثال یک دانش آموز که درک چندانی از افسردگی ندارد با زدن چند تست نامعتبر متوجه می‌شود که افسرده است و نشانگان افسردگی را درخود دارد.

وی ادامه داد: حتی گاهی اوقات تست‌های موجود در فضای مجازی به دانش آموز القا می‌کند که او بسیار مضطرب است و توانایی درس خواندن ندارد.

ثمری صفا با بیان اینکه برخی از دانش آموزان در واکنش به این نوع تست‌ها حتی دست به خودکشی می‌زنند افزود: تست‌های جعلی هوش یکی از تست‌هایی است که دانش آموزان پس از انجام آن و قبول این اشتباه که از بهره هوشی بسیار پایینی برخوردار هستند، اعتماد به نفس نوجوان را هدف قرار می‌دهد و دانش آموز دست به اقدامات جنون آمیزی از جمله خودکشی می‌زند.

وی خاطرنشان کرد: دانش آموزان و والدین آن‌ها برای انجام تست بهتر است به دفاتر مشاوره معتبر مراجعه کنند و تست‌ها زیر نظر روان شناس و روان سنج صورت بپذیرد.

وی گفت: تفسیر تست‌ها آسان نیست و برای سنجش یک موضوع باید پارامتر‌های مختلفی اندازه‌گیری شود که این امر نه توسط سایت‌ها و کانال‌های مجازی بلکه باید به دست متخصصان انجام شود.

مدرس آزمون‌های روانی گفت: دانش آموزان بیشتر از تست‌های شخصیتی نیازمند تست‌های درسی هستند.

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران