اخبار اقتصادی
چاپ00012:59 - 1399/01/06

وضعیت بحرانی امروز ایتالیا می تواند فردای ما باشد!

چهارصد و سی و سه کشته، ششصد و بیست و هفت کشته، هفتصد و نود و سه کشته، اعداد و ارقامی که هر روز از ایتالیا به گوش می رسد واقعا گیج کننده و هولناک هستند. هفته‌هاست که گزارش‌های روزانه مقامات بهداشتی ایتالیا از تعداد کشته‌های بیماری عفونی تنفسی جدید کووید 19 باعث تاثر عمیق همگان شده و این کشور را در صدر لیست تلفات و مرگ و میر‌های ناشی از این ویروس در دنیا قرار داده است.
کارگر آنلاین: چهارصد و سی و سه کشته، ششصد و بیست و هفت کشته، هفتصد و نود و سه کشته، اعداد و ارقامی که هر روز از ایتالیا به گوش می رسد واقعا گیج کننده و هولناک هستند.
 
به گزارش کارگر آنلاین به نقل از الجزیره در مورد شرایط اسفناک ایتالیا و احتمال وقوع این شرایط برای سایر کشورها از جمله ایران نوشت: هفته‌هاست که گزارش‌های روزانه مقامات بهداشتی ایتالیا از تعداد کشته‌های بیماری عفونی تنفسی جدید کووید 19 باعث تاثر عمیق همگان شده و این کشور را در صدر لیست تلفات و مرگ و میر‌های ناشی از این ویروس در دنیا قرار داده است.
 
 
علیرغم یکسری اقدامات برای متوقف کردن شیوع ویروس کرونا از جمله تعطیلی کل کشور، ایتالیا هنوز نتوانسته منحنی ابتلا را مسطح و سرعت شیوع ویروس را کند کند، دلیل آن هم روشن است این اقدامات خیلی دیر صورت گرفته است.
 
 
آخرین آمار این کشور 6078 مرگ و میر از 63.928 مورد ابتلای گزارش شده است، میزان مرگ و میر به نسبت ابتلا بیش از 9 درصد است. در مقابل، در چین، که این بیماری از آن جا شروع شده، میزان مرگ و میر 3.8 درصد است. در آلمان نیز که بیش از 24 هزار مورد ابتلا داشته تنها 94 مورد فوت به ثبت رسیده که نرخ آن  0.3 درصد می‌شود. اما ممکن است دلایل مختلف و در عین حال هشدار دهنده‌ای برای میزان مرگ و میر بالا در ایتالیا وجود داشته باشد.
 
 
ماسیمو گالی، رئیس بخش بیماریهای عفونی بیمارستان ساکوس در میلان، شهر اصلی در منطقه بحران زده لومباردی که 68 درصد از کل تلفات متعلق به آنجاست، گفت که با توجه به وخیم تر شدن وضعیت اضطراری در طی یک ماه گذشته، ایتالیا آزمایش خود را فقط بر روی افرادی که علائم شدید دارند و در مناطقی با شدت اپیدمی بالا زندگی می‌کنند، متمرکز کرده است. به گفته کارشناسان نتیجه چنین اقدامی، این است که اعداد موجود در حال حاضر به نوعی مصنوعی به نظر برسند.
 
 
گالی گفت: چنین رویکردی طبیعتا باعث افزایش نرخ مرگ و میر می‌شود چرا که نه کل افراد آلوده بلکه تنها شدیدترین موارد آزمایش می‌شوند، این خود بیانگر آن است که موارد ابتلا خیلی بیش از این ها است.
 
 
کرونا ویروس ممکن است تا 14 روز قبل از اینکه عفونت در فرد مبتلا به علائمی بالینی مانند تب و سرفه خشک تبدیل شود، از بیمار بدون علائم به دیگران منتقل شود. کارشناسان معتقدند که این به اصطلاح انتقال در خفا باعث شیوع سریع این بیماری شده است.
 
 
از 15 مارس، ایتالیا حدود 125000 آزمایش در روز انجام می‌دهد. در مقابل، کره جنوبی که یک استراتژی آزمایش گسترده را اجرا کرده حدود 340 هزار آزمایش انجام داده به طوری که حتی کسانی که علائم خفیف یا بدون علائم هستند نیز تست می‌شوند. این بیماری در کره تا به امروز تقریباً 9000 را آلوده کرده که میزان مرگ و میر بین آنها 0.6 درصد بوده است.
 
 
در حالی که کروناویروس جدید می‌تواند افراد در هر سنی را آلوده کند، اما معمولا افراد مسن که قدرت سیستم ایمنی بدن آن‌ها با افزایش سن کاهش یافته در معرض تهدید بیشتری هستند.
 
 
براساس آخرین گزارش موسسه ملی بهداشت ایتالیا (ISS)، 85.6 درصد از کسانی که فوت کرده‌اند بیش از 70 سال سن داشتند.
 
 
23 درصد ایتالیا‌ها بالای 65 سال سن دارند بدین ترتیب این کشور بعد از ژاپن بیشترین جمعیت سالمند را دارد. ناظران معتقدند که توزیع سن نیز می‌تواند در افزایش نرخ مرگ و میر نقش داشته باشد.
 
 
یکی دیگر از عوامل احتمالی سیستم بهداشت و درمان ایتالیا است که پوششی جهانی ارائه می‌دهد و تا حد زیادی رایگان است.
 
 
گالی با بیان اینکه بسیاری از بیماران در بیمارستان ساکو یکی از بزرگترین مراکز پزشکی ایتالیا فوت کردند، گفت: ما سالمندان بسیاری داریم که دارای بیماریهای بی شماری هستند، این افراد به لطف مراقبت‌های گسترده توانستند عمر بیشتری کنند اما در حال حاضر همین افراد در برابر کرونا شکننده تر از سایرین هستند.
 
 
براساس آخرین گزارش ISS مشخصات قربانیان کووید-19 نشان می‌دهد، 48 درصد از کشته شده‌ها به طور متوسط ​​سه بیماری زمینه‌ای داشته‌اند. کارشناسان همچنین شکل ماتریس تماس اجتماعی ایتالیا را دلیل دیگری برای شیوع گسترده بیماری در این کشور می‌دانند.
 
 
لیندا لورا سببادینی، مدیر انستیتوی ملی آمار ایتالیا گفت: سالمندان ایتالیایی با وجود آنکه بیشترشان تنها زندگی می‌کنند، اما منزوی نشده و زندگی آنها با تعامل گسترده با فرزندان و جمعیت جوان‌تر همراه است.
 
 
وقتی چنین شوک بیرونی مانند شیوع کروناویروس اتفاق بیفتد، مهم است که این فعل و انفعالات اجتماعی کاهش یابد، بنابراین جداسازی افراد سالخورده باید فوراً در اولویت قرار داشته باشد.
 
 
کشور برای همیشه آماده این شرایط نیست
 
 
پیرلوگی لپالکو، اپیدمیولوژیست و استاد بهداشت در دانشگاه پیزا گفت: سایر کشورها باید بسیار مراقب باشند.
 
 
وی گفت: آنچه در ایتالیا مشاهده می‌کنیم همان شرایطی است که قبلاً در چین دیده بودیم، در حالی که ایتالیا اندازه استان هوبئی است و لومباردی مانند ووهان است.  لوپالکو که بخشی از کارگروه منتخب پاسخ اپیدمیولوژیک در پوگلیا جنوب ایتالیا است، هشدار داد: من می‌ترسم که ما شاهد همین شرایط در کشورهای دیگر طی هفته‌های آتی باشیم.
 
 
لوپالکو با استناد به منحنی اپیدمی سایر کشورها اختلاف بین آنها و ایتالیا را زمان بندی کرده و معتقد است سایر کشورها به سادگی در مراحل اولیه قرار دارند.پس از چین، ایتالیا اولین کشوری است که این بیماری تا این حد در آن همه گیر شده است؛ از این رو، ما با اثرات همه گیر مرحله پیشرفته سروکار داریم.
 
 
 
در حالی که بسیاری از کشورها به تدریج تدابیر سختگیرانه تری برای افزایش فاصله‌های اجتماعی اتخاذ می‌کنند، اما تاکنون در برابر اقدامات نگران کننده همان ایتالیا به دلیل نگرانی های قابل توجه در مورد اثرات اقتصادی چنین حرکاتی مقاومت نکرده‌اند.
 
 
پزشکان ایتالیایی در مرکز نبرد کشور با بیماری همه گیر هشدار داده‌اند که عدم تمایل به عمل سریع و قاطع می تواند عواقب مهمی داشته باشد.
 
 
گالی با تأکید بر اینکه در این شرایط، همه ما برای همیشه آمادگی نداریم، گفت: اگر من رئیس وزارت بهداشت و درمان هر کشوری باشم سریعا واکنش نشان خواهم داد.
 
 
امیدواری برای عدم ایجاد موجی تازه از بیماری
 
 
از آنجا که ایتالیا تلاش‌های گسترده‌ای برای کاهش سرعت شیوع بیماری به کار گرفته، اما به نظر می‌رسد سیستم بهداشت و درمان از حجم بالای بیماران دچار فرسایش شده است.
 
 
 
براساس گزارش‌ها، برخی پزشکان در لومباردی به عنوان خط مقدم مبارزه با کروناویروس بدون تجهیزات محافظ کافی کار کرده و خود را در معرض خطر بزرگی قرار می‌دهند. براساس اطلاعات مقامات بهداشتی ایتالیا، تاکنون 14 نفر از آنها فوت کرده و در کل 3700پرستار و پزشک در حین انجام وظیفه به بیماری مبتلا شده‌اند.
 
 
در مرکز میلان، هتل چهار ستاره میکل آنژ برای حدود 300 نفر به یک مرکز قرنطینه تبدیل خواهد شد، در حالی که همزمان قرار است یک غرفه نمایشگاهی برای تعداد مشابهی از بیماران به یک بخش مراقبت‌های ویژه تبدیل شود. قرار است هر دو این مراکز تا پایان این هفته به بهره برداری برسند.
 
 
آخرین به روزرسانی آمار مبتلایان این امیدواری را ایجاد کرده که روند مبتلایان شیب نزولی بگیرد. تعداد موارد ابتلای جدید روز یکشنبه در مقایسه با 4821 نفر روز قبل، به 3957 رسیده است در حالی که مرگ و میرها نیز از یک رکورد 793 مورد در روز شنبه به 651 نفر کاهش یافته است. این کاهش موارد ابتلا و فوت در روز دوشنبه نیز ادامه یافت.
 
این شرایط وخیم ایتالیا بود که الجزیره آن را شرح داد شرایطی که با توجه به عدم اقدامات سختگیرانه و عدم رعایت برخی می تواند فردای ما باشد باید هرچه سریع تر اقدامات لازم صورت بگیرد و مردم نیز تا جای ممکن رعایت کنند تا ما حداقل به جایی که امروز ایتالیا رسیده نرسیم.
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران