جرائم تابستانی
سرگرد وحید سلطانی، معاون اجتماعی پلیس پیشگیری تهران بزرگ با اشاره به فرارسیدن فصل تابستان اظهارکرد: برای وقوع جرائم همواره باید بستری وجود داشته باشد که این بستر میتواند زمان یا مکانی خاص باشد. فصل تابستان هم جزو فصولی است که احتمال وقوع یکسری جرائم و اتفاقات در آن بیشتر است و علت آن هم گرمای هوا، تعطیلی مدارس، طولانی بودن روز و ... است.
وی ادامه داد: اغلب این جرائم نیز جزو مواردی است که بسیار ساده به نظر می رسد و صحبت با قربانیان یا مالباختگان نیز حاکی از آن است که عمدتا هیچکدام فکرش را هم نمی کردند که چنین اتفاقی برایشان رخ دهد. بنابراین می توان با راهکارهایی ساده از وقوع آن جلوگیری کرد.
معاون اجتماعی پلیس پیشگیری تهران بزرگ با اشاره به برخی از جرائمی که احتمال رخ دادن آنها در فصل تابستان بیشتر است، گفت: به طورکلی سرقت از کودکان و نوجوانان در فصل تابستان احتمال وقوع بیشتری دارد، چرا که با توجه به تعطیلی مدارس و طولانی بودن روز، بسیاری از کودکان و نوجوانان اوقات فراغت خود را در بیرون از محیط خانه سپری میکنند و همین موضوع نیز سبب میشود که افراد فرصت طلب و سودجو به دنبال راهکارهایی برای سرقت از آنان باشند.
سلطانی ادامه داد: یکی از این جرائم، سرقتهای خردی مانند سرقت دوچرخه، اسکیت و ... است. سرقت هایی که ممکن است ارزش مالی چندان هم نداشته باشد اما میتواند منجر به خاطره ای تلخ از تابستان و تعطیلات آن برای کودکان و نوجوانان شود. به همین دلیل نیز لازم است والدین به فرزندان خود تاکید کنند که دوچرخه، اسکیت، اسکوتر و ... را در پارک، کوچه و رها نکنند.
وی افزود: سرقت طلا و جواهرات از کودکان هم همواره باید مورد توجه قرار بگیرد و به همین دلیل نیز والدین باید توجه داشته باشند که گوشواره، النگو، گردنبند و ... را از کودکان خود بگیرند و پس از آن اجازه بازی در کوچه یا پارک را به آنان بدهند. گاهی اوقات دیده شده که والدین جواهرات بدلی برای فرزندان خود خریده و با این تصور که قیمت چندانی ندارد آن را از فرزندان خود نگرفته اند که این موضوع سبب شده تا سارقان با این احتمال که جواهرات مذکور از جنس طلاست به بدن کودک آسیب برسانند.
معاون پلیس پیشگیری تهران بزرگ با اشاره به فراگیری استفاده از تبلت و موبایل در میان کودکان و نوجوانان نیز گفت: متأسفانه بسیاری از کودکان امروز وابستگی زیادی به موبایل و تبلت پیدا کردهاند و ممکن است این وسایل را هم با خود به بیرون از خانه و در جمع همسالانشان ببرند. توصیه میشود که والدین علاوه بر اینکه بر فعالیت فرزندان خود در فضای مجازی نظارت دارند، اجازه بیرون بردن چنین وسایلی از خانه را هم به آنان ندهند.
وی از خانوادهها خواست که مراقب بازی کودکان خود در کوچه و خیابان هم باشند تا خدایی نکرده با وسایل نقلیه و موتورسیکلتها تصادف نکنند.
سلطانی تصریح کرد: توصیه پلیس به خانواده کودکان و نوجوانان این است که تا حد امکان بر بازی و حضور خارج از منزل فرزندان خود نظارت داشته باشند. اگر کودکشان برای بازی از خانه خارج می شود تاکید کنند که حتما در نزدیکی خانه و طوری که از پنجره و در بتوان بر او نظارت کرد باشند و در صورت امکان در پارکها و بوستانها فرزندان خود را همراهی کنند.
وی با اشاره به نوع دیگری از جرائم گفت: گرمای هوا سبب می شود تا بسیاری از افراد شیشه های خودروی خود را پایین بکشند. در این شرایط ممکن است سرقت از داخل خودرو افزایش یابد. به همین دلیل نیز توصیه ما به رانندگان و سرنشینان خودروها این است که از قراردادن کیف و گوشی تلفن همراهشان در قسمت های قابل دسترس خودرو مانند بالای داشبورد و ... خودداری کنند. همچنین رانندگان به دلیل حفظ امنیت ترافیکی خود از صحبت با تلفن پرهیز کنند و دیگر سرنشینان نیز حین صحبت با موبایل دست خود را سمت شیشه پنجره باز، نگیرند.
معاون اجتماعی پلیس پیشگیری تهران بزرگ افزود: همچنین افرادی که ممکن است در این ایام به تفرجگاهها و اماکن تفریحی بروند، باید توجه داشته باشند که کیف و دیگر اقلام و اشیاء خود را داخل خودرو قرار ندهند.
سلطانی به سرقت از خانه هم اشاره کرد و افزود: در فصل تابستان گاهی به دلیل حضور کودکان در خارج ازخانه در ورودی ساختمان باز می ماند که لازم است شهروندان حتما توجه داشته باشند که در خانه خود را ببندند. همچنین هنگام ترک منزل نیز لازم است در بالکن ها و پنجرهها کاملا بسته شود، مخصوصا خانه هایی که در طبقات پایینی قرار دارند.
وی اضافه کرد: گاهی دیده شده که برخی از شهروندان برای گردش هوا در خانه، اقدام به بازکردن در ورودی آپارتمان میکنند و بعد با توجه به مشغول شدن به امور خانه از آن غافل می شوند، از این رو توصیه ما این است که شهروندان از بازگذاشتن در آپارتمان و نیز در ورودی خانه خودداری کنند. چرا که سارقان در کمین چنین فرصت هایی هستند.
منبع: ایسنا