پربحث ها
اخبار اقتصادی
داروخانه جامع۵ گرمی در خانه + ۳۷ خاصیت عالی برای سلامتی خانواده ها
کارگر آنلاین | میوه سنجد از زمانهای گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و در اعیاد سنتی به آن توجهی خاص مبذول شده است.
به گزارش کارگر آنلاین، امروزه از درخت سنجد و میوه آن در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطرسازی و صنایع چوب استفاده میشود. نام علمی سنجد «Elaeagnusan gastifolial» است و رویشگاه این درخت به دلیل سازگاری آن با محیطهای مختلف در اغلب نقاط کره زمین از جمله آمریکای شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مرکزی و شمالی و... است. به طور کلی 3 نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد که 2 نوع هلاگنوس و هیپوفار در ایران موجود است. درخت سنجد هلاگنوس به دلیل درشتی میوه، قامت بلند، نداشتن خار و برگهای پهن به درخت سنجد هیپورفیا برتری دارد.
خواص درمانی سنجد
- 1. بهترین اثر سنجد، رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پیشگیری میکند.
- 2. میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است.
- 3. به خاطر وجود ویتامین K، سنجد ضد خون ریزی میباشد.
- 4. سنجد رفع کننده سموم معده و روده میباشد.
- 5. بادشکن و مقوی قلب است.
- 6. سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است. روش استفاده: پودر سنجد 2 قسمت و پودر سویای بوداده 1 قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا 2 قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود. این
- 7. در صبحانه بسیار مفید میباشد.
- 8. میوه سنجد ضدیرقان میباشد.
- 9. کسانی که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند.
- 10. کسانی که سکسکه میکنند برای درمان آن 50 دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
- 11. مصرف سنجد درمانگر ورم کیسه صفراست.
- 12. سنجد باعث قوی شدن ساقها میگردد. به کودکان خود روزی 20 تا 50 دانه بدهید.
- 13. مصرف سنجد 10 دانه در روز موجب پاک سازی دستگاه گوارش به ویژه معده و رودهها میشود.
- 14. سنجد عامل بیماری جذام را از بین میبرد.
- 15. سنجد تب بر است.
- 16. سنجد کلیهها را گرم میکند و معده را تمیز میکند.
- 17. سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است.
- 18. سنجد ضد بلغم است.
- 19. سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقویت میکند.
- 20. همچنین سرشار از فیبر است و گرسنگی را کاهش میدهد و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد.
- 21. سنجد یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی محسوب میشود.
- 22. سنجد منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوانهای افراد را محکم میکند.
- 23. افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
- 24. سنجد دارای ترکیباتی مانند فیتکمیکالهاست که آنتی اکسیدان خوبی است.
- 25. در سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود.
- 26. پودر هسته سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان میکند.
- 27. در بسیاری از متون ادبی از سنجد به عنوان نماد فرهیختگی و فرزانگی یاد شده است؛ زیرا به باور درمانگران طب سنتی و شیوههای طبیعی درمانی سنجد بیشترین تأثیرگذاری را بر سلولهای مغزی دارد و موجب تقویت آنها میشود.
- 28. به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ترکیب برابر پودر سنجد با سویای بوداده و مخلوط کردن یک قاشق از آن با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل بهترین دارو برای درمان نرمی و پوکی استخوان است.
- خواص پودر سنجد
- سنجد میوه ای که به صورت خشک شده از آن استفده میشود و این میوه طبعی خشک و سرد دارد. از سری خواص آن میتوان به قابض بودن آن اشاره کرد. همچنین به دلیل داشتن ویتامین k این میوه ضد خون ریزی است. برای دفع سموم و باکتریهای معده و روده بسیار مفید و ضروری است. برای کسانی که از سردرد رنج میبرند خوردن سنجد توصیه میشود.
- نکته مهم: پوکی استخوان یا بیماری خاموش چهارمین عامل مرگ و میر در جهان شناخته شده و از هر 4 نفر بالای 25 سال 1 نفر مبتلاست. ولی اخیراً یک درمان ساده ، عالی و بی خطر برای آن پیدا شده و این راه حل نتیجه تحقیق محققان طب سنتی و به نقل از بوعلی سیناست. اگر آرد و هسته میوه سنجد با هم آسیاب شود، مصرف خوراکی آن بیماری آرتروز، روماتیسم و پوکی استخوان را به طور چشمگیری شفا میدهد و مؤثرترین روش درمان است.
- طرز تهیه: تعدادی سنجد تازه را به همراه پوست و گوشت و هسته آن به وسیله آسیاب برقی به صورت پودر دربیاورید.یک قاشق غذا خوری از پودر را داخل یک لیوان شیر تازه کم چرب بریزید و با یک قاشق غذا خوری عسل آن را شیرین کنید و به عنوان یک وعده غذایی یا یک میان وعده میل کنید. این ترکیب در درمان پوکی استخوان و درد مفاصل مخصوصاً زانودرد معجزه میکند. برای درمان سریعتر هر روز صبح نیم ساعت قبل ناشتا به مدت 15 روز نوش جان کنید، تا معجزه آن را ببینید.
- پودر هسته سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان میکند.
- خواص دارویی سنجد
- ضد تب و درد است.
- بادشکن و مقوی قلب است و سردرد را تسکین میدهد.
- پودر هسته آن غضروف ساز بوده و جهت ترمیم مفاصل و کمردرد میتوان آن را با شیر میل کرد.
- از گل آن برای التیام زخم استفاده میشود.
- کم کالری و مقوی معده است.
- سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان میکند و برای رشد مو مفید است.
- سنجد در احادیث
- گوشتش گوشت میآورد، استخوانش استخوان میرویاند و پوستش پوست آور است. کلیهها را گرم و معده را دباغی میکند و ایمن از بواسیر و ادرار قطره قطره است. ساقها را نیرو میبخشد، جذام را ریشه کن میکند و برای تب سودمند است
- خواص سنجد برای کودکان
- سنجد بسیار موافق مزاج اطفال است؛ زیرا اطفال دارای حرارت زیاد مزاجی هستند. اگر سنجد به جای تنقلات بی ارزش و مضر مصرف شود، یکی از بهترین تنقلات برای کودکان خواهد بود.
- سنجد باعث قوی شدن ساقها میگردد. به کودکان خود روزی 20 تا 50 دانه بدهید. ضد اسهال و قابض است. جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است.
- سنجد و کاهش تهوع زنان باردار
- یک پژوهشگر طب سنتی گفت: به افرادی که صبحگاهان حالت تهوع داشته یا مزه دهان آنها تلخ است، توصیه میشود پس از بیدار شدن از خواب دو تا سه عدد سنجد مصرف کنند. همچمنین مصرف سنجد برای زنان باردار که دچار تهوع هستند، بسیار مفید است.
- این پژوهشگر طب سنتی افزود: زیاد خوردن سنجد برای گوارش خوب نیست و عمل هضم را مختل میکند و برای گوارش هم سنگین است. همچنین مصلح آن مواد شیرین نظیر نبات و شکر است.
- سنجد با مکانیسم مهار صفرا و با تقویت معده و دریچهها مانع بروز تهوع و استفراغ میشود. بنابراین به افرادی که صبحگاهان حالت تهوع داشته یا مزه دهان آنها تلخ است (بیشتر در افراد صفراوی با مزاج گرم و خشک) توصیه میشود پس از بیدار شدن از خواب دو تا سه عدد سنجد مصرف کنند. سنجد رفع کننده سموم معده و روده میباشد.
- کسانی که سکسکه میکنند برای درمان آن 50 دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
- مصرف سنجد درمانگر ورم کیسه صفراست.
- سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
- خواص سنجد برای دیابت
- سنجد اثر قابل توجهی بر کنترل دیابت ندارد، اما میتواند جایگزین خوبی به جای شیرینی، قند و شکر باشد. مصرف متعادل سنجد مشکلی نخواهد داشت. روزانه تا 1 قاشق پودر سنجد یا یک چهارم لیوان سنجد خشک میتوانید مصرف کنید.
- فواید سنجد برای پوست و مو
- در صورتی که برگهای سنجد را در روغن زیتون بجوشانید تا برگها نرم و له شوند و از این روغن برای ماساژ سر استفاده کنید، موجب تقویت موها و افزایش رشد تارهای مو میشوید.
- سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان میکند و برای رشد مو مفید است.
- خواص سنجد برای پوکی استخوان
- مطالعاتی که روی سنجد انجام شده، حاکی از آن است که مصرف پودر سنجد به بهبود دردهای مفصلی به خصوص در خانمها کمک میکند. ولی هنوز به درستی مکانیسمی که باعث کاهش درد در این بیماران توسط ترکیبات موجود در سنجد میشود، مشخص نیست و برای این منظور باید مطالعات کلینیکی گسترده ای روی افراد بیشتر با شرایط سنی و وزنی مختلف صورت بگیرد. تحقیقات چندانی در مورد مواد و خواص سنجد ایران صورت نگرفته است و میتوان به نظریات دانشمندان و منابع طب سنتی توجه کرد. علاوه بر این، خواصی که به برخی از گیاهان نسبت داده میشود بیشتر جنبه تجربی دارد و تا حدودی مطالعات اولیه درمورد آن انجام شده است.
- افرادی که دچار زانودرد و پوکی استخوان هستند، میتوانند روزانه 20 تا 30 گرم پودر سنجد که بهترین شکل آن افزودن پودر سنجد به دوغ، سوپ و ماست یا یک لیوان آب است را مصرف کنند. اصولاً ماندگاری گیاهانی که به صورت طبیعی و خشک هستند، بیشتر است و گاهی میتوان تا 3 سال از آنها نگهداری کرد؛ در حالی که هرچه فرایند بیشتری روی گیاهان صورت بگیرد و منجر به پودرشدن یا عصاره گیری آنها شود، مدت زمان ماندگاری شان کاهش خواهد یافت.
- خواص سنجد برای اسهال
- میوه سنجد قابض و برطرف کننده اسهال است. جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است.
- سنجد در بهبود اسهال بسیار مؤثر است ولی در عین حال مصرف زیاد آن باعث یبوست میشود و از آنجایی که گیاه بدون ضرری است، جایگزین خوبی برای داروهای شیمیایی ضد اسهال برای کودکان میباشد. از طرف دیگر باعث از بین بردن سمهای موجود در روده و معده میشود؛ در نتیجه باعث حل مشکلات گوارشی بسیاری میشود.
- خواص عرق گل سنجد
- آب جوشانده یا دم کرده آن را بنوشید برای باز کردن گرفتگیها و تحلیل گاز و نفخ و درمان استسقا و یرقان نافع است. معده را تقویت میکند. مقوی کبد است. برای درمان بیماریهای دماغی مانند فلج و کزاز و برای قلب و زخمهای ریوی و تنگی نفس مفید است. عرق آن را هم بخورید و هم سر را با آن ماساژ دهید، موی سر را رشد میدهد.
- عرق شکوفه سنجد، ضد نفخ مؤثری برای معده میباشد. یکی از دانشمندان گفته است میوه سنجد گوشت بر استخوان میرویاند و انسان را فربه میکند. پوست را تقویت کرده و کلیهها را گرم نگه داشته و مانع از تکرر ادرار میشود. در هند از روغن هسته آن لعوق یا شربت غلیظی درست میکنند که در التهاب غشاهای مخاطی همراه با ترشح همانند انواع زکام و نیز در موارد عفونتهای برونشها مصرف مینمایند.
- در اسپانیا از شیره گل سنجد برای قطع تبهای مهلک و خطرناک استفاده میشود. میوه سنجد از نظر طب سنتی، طبیعت سرد و خشک دارد و مقوی و مفرح است. ضد تهوع و صفرابر نیز میباشد. سنجد به ویژه خام آن برای بند آوردن اسهال نافع است.
- جوشانده گل سنجد برای بیماریهای دماغی مانند فلج و کزاز و نیز برای قلب و زخمهای ریوی و تنگی نفس مفید است و برای تقویت معده و کبد و باز کردن گرفتگیها و تحلیل گاز معده و یرقان نافع میباشد.
- مضرات سنجد
- سنجد برای اشخاصی که معده خشک داشته یا دچار یبوست هستند، مضر است.
- همچنین کسانی که مشکل سوءهاضمه دارند باید در خوردن آن احتیاط کنند.
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
نظر خود را ثبت کنید