اژهای: شهید لاجوردی از افرادی که منحرف شده بودند، مبارز در راه انقلاب ساخت
به گزارش میزان، بیست و دومین مراسم سالگرد معراج مرد پولادین نهضت و انقلاب، شهید اسدالله لاجوردی در ستاد مرکزی سازمان زندانها و با حضور حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای معاون اول قوه قضاییه برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در این مراسم با عرض تسلیت ایام شهادت ابا عبدالله الحسین (ع) گفت: آنچه در کربلا واقع شد زیبایی، کمال انسانیت، کمال توحید، کمال مروت و کمال صبر بود که در مقابل نهایت پستی و رذالتها خودنمایی کرد.
وی با بیان اینکه هرآنچه که تا قیام قیامت باید انسانها بدانند، نمادی از آن در عاشورا اتفاق افتاد، ادامه داد: توحید، شجاعت، صداقت و از خودگذشتگی و تمام فضائلی را که میتوان تصور کرد، در کربلا و در روز عاشورا و تاسوعا اتفاق افتاد.
معاون اول قوه قضایه تاکید کرد: این صف حق و باطل و خوبی و بدی تا قیامت استمرار خواهد داشت. مهم آن است که ما در کدام خط هستیم و تا آخر در کدام خط باقی خواهیم ماند. رفتن در راهی که امام حسین (ع) قدم نهاد سخت است؛ اما سختتر از آن تا آخر ماندن است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: امروز برای ما و برای این نسل و برای کسانی که این انقلاب و امام (ره) را درک کردند، پذیرش برخی مسائل آسان است. همه دیدیم در تمام زمانی که نهضت حسینی به پرچمداری امام بزرگوارمان بلند شد، کسانی بودند که با امام (ره) حرکت کردند؛ اما الان کجا هستند؟ تا کجا همراه امام بودند؟
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از رهپویان حضرت اباعبدالله الحسین که از ابتدا تا انتها لبیک گفت و بر این لبیک خود صادقانه ایستاد و یکی از سلاله پاک حسین (ع) سید اسدالله لاجوردی بود که امسال سالگرد او با شروع ماه محرم الحرام مصادف شده است.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: شهید لاجوردی شخصیتی بود که از نوجوانی در سنین قبل از بلوغ در راه امام حسین (ع) قدم نهاد. قبل از بلوغ عشق امام حسین (ع) در وجود او تبلور یافت و با مومنین و مردم، بسیار مهربان بود و از نوجوانی تا لحظه شهادتش نه انحراف پیدا کرد و نه از رفتن ایستاد.
وی گفت: شهید لاجوردی همانند بسیاری از شهدای بزرگ کربلا صادق و خستگی ناپذیر بود و از شماتت دشمنان در راه دین و مکتبش به هیچ وجه نگران نبود.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای تصریح کرد: شهید لاجوردی شخصیتی بود که چه در زمانی که زیر شکنجههای طاقت فرسای رژیم منحوس پهلوی و ساواک قرار داشت و چه در زمانی که در این نظام مسئولیت داشت، هیچ تفاوتی نکرد؛ آن موقع خدا را میدید و برای خدا صبر میکرد و در مقطعی هم که در مسند قدرت قرارگرفت، این قدرت را در راه خدمت به مردم و اسلام صرف کرد.
معاون اول دستگاه قضا افزود: دغدغه شهید لاجوردی در زمانی که در مسند قدرت بود، بیشتر از زمانی بود که زیر شکنجه ساواک قرار داشت و زمانی که در کشور مسئولیت داشت، نگران بود که نکند شیطان و شیطان صفتها در روح و جسم و فکر او حلول کنند؛ همانطور که در فکر و روح بسیاری از افراد دیگر حلول کردند و آنها را از راه بازداشتند.
وی بیان داشت: شهید لاجوردی همانند مقتدای خود امام حسین (ع) که در بحبوحه جنگ به فکر اصلاح و زنده کردن و تربیت کردن بود، در بحبوحه ترورها و قتلهای عجیب توسط دشمن از ساختن یک فرد منحرف غافل نمیشد و وقت شخصی خود و خانواده خود را با جوانی که احساس میکرد فریب خورده است، صرف میکرد و بعضا تا صبح با آن فرد صحبت میکرد تا او را بازگرداند.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای با بیان اینکه شهید لاجوردی در بحبوحه جنگ مسلحانه تمام عیار داخلی مسئولیت دادستانی را برعهده گرفت، گفت: شهید لاجوردی در مقطعی مسئولیت دادستانی را بر عهده گرفت که مواجه بود با آغاز ترور شخصیتهای بزرگ و جنگ مسلحانه تمام عیار داخلی و جنگ خارجی در ایران. در مقطع مسئولیت شهید لاجوردی عوامل استکبار و تروریستها در شرق و غرب کشور جولان میدادند و با سلاح گرم به روی مردم عادی اعم از بازاری، کشاورز، دانشجو و استاد آتش میگشودند.
معاون اول دستگاه قضا گفت: شهید لاجوردی در مقطعی مسئولیت دادستانی را پذیرفت که یک مسئول وقتی از خانه بیرون میآمد، نمیدانست عصر به خانه باز میگردد یا نه و هر آن احتمال میداد که خود یا وسیله نقلیهاش مورد انفجار قرار گیرد.
وی یادآور شد: این سخن که اگر کسی یک فرد منحرف را نجات دهد، گویی همه انسانها را نجات داده، در شخص شهید لاجوردی تبلور پیدا میکرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: شهید لاجوردی از همین افرادی که فریب خورده بودند، منحرف شده بودند و سلاح به روی مردم کشیده بودند، مبارز در راه همین انقلاب ساخت.
معاون اول قوه قضاییه بیان داشت: او کسانی را ساخت که به جبهه اعزام شدند و به شهادت رسیدند؛ کسانی را ساخت که تا همین امروز و تا الان در خط مستقیم باقی ماندند.
وی با بیان اینکه شهید لاجوردی شخصیتی فروتن و متواضع بود، گفت: زندانیان وقتی شهید لاجوردی وارد یک بند میشد، نمیدانستند که ایشان دادستان است و باور نمیکردند؛ چراکه میدیدند یک شخص عادی مثل همه و بدون داشتن چند محافظ وارد زندان میشد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای تاکید کرد: شهید لاجوردی بسیار حساس نسبت به بیت المال و آگاه نسبت به زمان بود؛ فریب نمیخورد؛ نفوذ ناپذیر بود؛ به شدت مقلد و متعبد بود و از خودش اجتهاد نمیکرد. او فقه خوانده بود و اهل مطالعه بود؛ ولی مثل برخی نبود که آنجا که باید تقلید کرد، از خودش اجتهاد کند و فتوا دهد.
معاون اول قوه قضاييه با گراميداشت ياد و خاطره شهدا و آرزوى محشور شدن آنان با امام حسين(ع) عنوان كرد: عاملى كه شهيد لاجوردى را ماندگار و ممتاز كرد، علاوه بر اين كه صبور، صادق، بصير، شجاع و شكنجه شده بود و شماتت دشمنان نيز دنبال وى بود، دو چيز بود: اول اينكه از ابتداى نوجوانى تا لحظه شهادت يك لحظه منحرف نشد و يك لحظه دست از مقتداى خود برنداشت و هميشه پشت سر امام، مكتب، مرجع تقليد و ولى فقيه خود حركت كرد و اين چيزى بود كه لاجوردى را ممتاز كرد.
حجت الاسلام والمسلمين محسنى اژه اى در ادامه گفت: نكته دوم اين است كه شهيد لاجوردى يك لحظه از تلاش و مجاهدت در راه خدا بازنماند. او بسيار با خانواده خود مهربان بود و براى خدا، كار خانه را انجام مى داد؛ براى خدا لبخند مى زد و براى خدا گريه مى كرد و يك لحظه از مجاهدت دست نكشيد و خستگى ناپذير بود.
معاون اول قوه قضاييه در ادامه خاطرنشان كرد: كسانى بودند كه چه بسا بيش از شهيد لاجوردى شكنجه شدند؛ اما الان كجا هستند و چه مى كنند؟
وى ادامه داد: كسانى بودند كه مبارزه كردند و ادعاى كمك به خلق را داشتند و چه بسا واقعا در اين مسير قرار گرفتند؛ اما اكنون مسير آن ها جداست.
گفتنی است، در این مراسم با اهدای تابلوی ضریح شش گوشه حضرت اباعبداللهالحسین(ع) به خانواده شهید سید اسدالله لاجوردی، از همسر و فرزندان این شهید بزرگوار، قدردانی به عمل آمد.
همچنین با حضور رییس و مسئولان سازمان زندانها به همراه خانواده شهید لاجوردی در مقابل درب ورودی سازمان زندانها، از تندیس شهید سید اسدالله لاجوردی رونمایی شد.
*** شهید اسدالله لاجوردی از شاگردان شهید بهشتی و شهید مطهری بود. او از اعضای مرکزی جمعیت مؤتلفه اسلامی و حزب جمهوری اسلامی بود. در اعدام انقلابی حسنعلی منصور، نخستوزیر محمدرضا پهلوی نیز همکاری داشت. با پیروزی انقلاب اسلامی به ریاست زندان اوین رسید و سپس دادستان تهران شد. ایشان تلاش فراوانی جهت مبارزه با گروههای جنگطلب و چپگرا مثل سازمان منافقین، سازمان پیکار و ... در دوران دادستانی و ریاست زندان اوین داشت.
منافقین کوردل که حقد و کینه دیرینهای از سید اسدالله لاجوردی داشتند بارها برای به شهادت رساندن او، برنامه ریزی کردند. اما هر بار ناموفق شدند و مشیت الهی بر این تعلق گرفت که سید برای استمرار خدمات صادقانه و مخلصانه خود به اسلام و انقلاب، زنده بماند. سرانجام گروهک تروریستی منافقین اول شهریورماه ۱۳۷۷ شهید اسدالله لاجوردی را در بازار تهران و در حالی که بنا به درخواست خودش هیچگونه محافظتی نیز از وی نمیشد، ترور کردند.