اخبار اقتصادی
چاپ00010:44 - 1400/07/07

کارگران؛ سکه نخریدند و اختلاس نکردند!

کارگرآنلاین|احسان سهرابی می‌گوید: باید به شهرداران و شهرداری‌ها و ماموران سد معبر آن‌ها گفت «با غم مردم شهر زیبا نمی ‌شود. با گریه زن دست‌فروش شهر سبز نمی‌شود.»

احسان سهرابی می‌گوید: باید به شهرداران و شهرداری‌ها و ماموران سد معبر آن‌ها گفت «با غم مردم شهر زیبا نمی‎‌شود. با گریه زن دست‌فروش شهر سبز نمی‌شود.»

بحران کرونا منجر به افزایش نرخ مشاغل غیررسمی شد؛ به هر طرف که نگاه می‌کنیم، دستفروشان را می‌بینیم که بار بر پشت با هزار زحمت «نان» درمی‌آورند؛ اما در موارد بسیاری با این زحمتکشان به این بهانه که فضای شهر را زشت و آلوده می‌کنند، مقابله می‌شود؛ مقابله‌ای که گاهاً به خشونت نیز می‌کشد.احسان سهرابی (رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان خراسان رضوی) در این رابطه به ایلنا می‌گوید: دستفروشان با هزار زحمت نان درمی‌آورند اما نان کسی را آجر نمی‌کنند؛ آن‌کس نان دیگران را آجر کرده که به دو میلیارد یورو می‌گوید پول خُرد، آن‌کس نان ملت را آجر کرد که با میلیاردها دلار درآمد ارزی، نتوانسته کاری بکند؛ نرخ اشتغال‌زایی‌ را درنمودارها می‌بینیم!او به برخورد ماموران سد معبر با دستفروشان انتقاد دارد: «گویی تیم سد معبر، مامور و معذور به زدن هستند. فرقی هم نمی‌کند دست‌فروش شهر زن باشد یا مرد، جوان باشد یا پیر. پیرمرد چه کند؟ زن دست‌فروش چگونه به زندگی‌اش سامان دهد؟ سهم آنها از دنیا بساطی با چند جوراب یا یک چرخ میوه است. سهم آنها از دنیا کوچک و فقط دو متر و ده سانتیمتر است. آنها با همین سهم کوچک، زندگی می‌کنند.

دختر عروس و پسر داماد می‌کنند. چرخ دنیا برای آنها اینگونه چرخیده است؛ گوشه خیابان در سرما و گرما، چشم در چشم مردم. نگران برف، باران و البته مامورین هستند.»سهرابی ادامه می‌دهد: آنها سکه نخریدند. آنها با دلار دولتی جنس وارد نکرده‌اند. آنها احتکار نکرده‌اند. آنها اختلاس نکرده‌اند. آنها فامیل بازی نکرده‌اند. آنها وام میلیاردی نگرفته‌اند. آنها دزدی نکرده‌اند. آنها گران فروشی نکرده‌اند. آنها فقط دستفروشی کردند. ماموری که می‌زنی، می‌شکنی، فحش می‌دهی، کاش یک لحظه فکر می‌کردی چشم یک خانواده به دست کسی است که تو به صورتش سیلی زدی. شاید او آن روز به دنبال جمع کردن پول لازم برای خرید یک دارو بوده... می‌زنی و می‌روی بدون اینکه ببینی زیر نگاه خصمانه‌ی تو غرور یک مرد خرد می‌شود. یک مرد خجالت زده یک خانواده می‌شود.به گفته سهرابی، ادعاها قابل قبول نیست؛ ادعاهایی که موجب برخورد می‌شود: «دست‌فروشی، شغل کاذب است. چهره شهر را زشت می‌کند. گاهی رفت و آمد مردم را مختل می‌کنند.....»او سوالاتی مطرح می‌کند: برای آنان چه کرده‌ایم؟ آیا ساماندهی شده‌اند؟ آیا  برایشان امکاناتی فراهم کرده‌اند که در گوشه امن و به راحتی نان دربیاورند اما آن‌ها تمکین نکرده‌اند و گفته‌اند نه، نمی‌خواهیم؟!این فعال کارگری در پایان می‌گوید: باید به شهرداران و شهرداری‌ها و ماموران سد معبر آن‌ها گفت «با غم مردم شهر زیبا نمی‎‌شود. با گریه زن دست‌فروش شهر سبز نمی‌شود.» 

منبع: ایلنا
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران